Hétvégi – rangadó – beharangozó

050420-beharangozo

Az előző heti tippjeim, bevallom, nem voltak túl nehezek. Igazi rangadó nélküli forduló volt, mind az első-, mind a másodosztályban egyaránt. A mostani hét nem ilyen egyszerű, sőt! Az NB I-ben egy, míg az NB II-ben három olyan meccset rendeznek, amiken nem egyértelmű a győztes kiléte. Lássuk sorban, mire számíthatunk!

NB I

NAGYKANIZSA RED ANTS (1-2) – DR. PADLÓ ANTS (2-0)
csütörtök 16:00

Igazi házi csemege lesz ez a Kanizsa–Kanizsa derbi. A csapatvezető úgy keveri a lapokat, ahogy akarja – így tippelni sem lehet. Mivel a bajnoki címhez szükséges a győzelem a Dr. Padló Ants néven futó 1. számú csapatnak, így valószínű, hogy a végén ők hagyják el győztesen a pályát. Ha nem így lesz, az hatalmas meglepetés, no meg blama lesz a “nagy” csapatnak.
Tippem: Dr. Padló Ants.

» Nagykanizsa Red Ants –Dr. Padló Ants 3:4

NEMESVÁMOS SHARKS (0-2) – SZOMBATHELYI ANYASZOM. (2-0)
vasárnap 12:00

Amikor rangadóról beszéltem nem erre a meccsre gondoltam. Az idén még veretlen szombathelyi gárda látogat a még nyeretlen nemesvámosiakhoz. Aki emlékszik a tavalyi első meccsükre, az tudja, elég gyakran mattolja a szombathelyi dobósor a Sharks támadóit. Az a bizonyos meccs úgy végződött, hogy a Sharks nem tudott base hit-et ütni, és összesen csak 3 sétát tudtak összehozni. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy idén nagyon együtt van az Anyaszomorítók csapata, akkor nem is lehet más a tippem, mint egyértelmű Szombathely győzelem.

» Nemesvámos Sharks – Szombathelyi Anyaszomorítók 3:15

ÓBUDA BRICK FACTORY (2-1) – JÁNOSSOMORJA RASCALS (0-2)
vasárnap 13:00

Elérkeztünk az első komolyabb rangadóhoz. Itt a tippelő sok mindent átgondol. Ugye tavalyi bajnok a Brick Factory, ráadásul hazai pályán fognak játszani, tehát egyértelmű a helyzet. De! Hogy ne legyen ilyen sima a tippelés, belegondol a tippelő abba, hogy az Óbuda csúnya vereséget szenvedett Szombathelyen, ami egyáltalán nem volt bekalkulálva. Ha még hozzáveszem, hogy a Jánossomorja a második meccsen csak 1 ponttal kapott ki az örök bajnokesélyes Dr. Padló csapatától, akkor nyugodtan kijelenthetem, hogy korántsem egyszerű meccsnek nézünk elébe. Segítségként előhívjuk emlékeinkből a tavalyi, alapszakasz-mérkőzést, ami Óbudán volt. Hirtelen beugrik Zalabai 18 strike outja. Megint egyértelmű lett a helyzet, hiszen Zsoba kiszór mindenkit. Ráadásul tavaly még idegenben is simán leléptette az ÓBF a Rascalst. Viszont a Rascals az egyik legjobban fejlődő csapat. Az, hogy tavaly mit értek el, nem mérvadó. Japán edzőjük télen sem hagyta békén a csapatot, így megint csak azt mondom, erre a meccsre ki kell menni, és megnézni, nem pedig tippelgetni rá! Azért én óbudai győzelemre tippelek, még ha nem is egyértelmű a dolog.

» Óbuda Brick Factory – Jánossomorja Rascals 8:4

NB II

BÉKÉSCSABAI VILLÁMOK (1-0) – JÁSZBERÉNY STINKY SOX (0-1)
szombat 13:00

Ismét egy komoly rangadóra tippelhetünk. Tavaly Békéscsabán mindössze egy ponttal tudott győzni a hazai csapat. Sajnos a Jászberényi alakulat idén még nem szerepelt, ezért jelenlegi formájuk nem ismert, de nagy meccs várható. Papp János, a csabaiak nagyszerű dobója, most kicsit nehezebb feladat elé néz, és nem hinném, hogy megint rekord számú kiejtést tud produkálni. Jászberényi győzelmet sejtet a tavalyi jászberényi meccs, ahol a Stinky Sox porrá zúzta a Villámokat, hiszen akkor 18:7-re tudtak nyerni. Viszont vezetőjük külföldön van, és a jelenlegi főnök nem áll a helyzet magaslatán. Ha most is kudarcot vall, az is elképzelhető, hogy ki sem tudnak állni. Reméljük nem így lesz, és izgalmas meccset láthatnak a kilátogatók. Tippem, a tavalyi eredmények ellenére is Villámok siker.

» Békéscsabai Villámok – Jászberény Stinky Sox 14:2

HUNGARIAN ASTROS (2-0) – DEBRECEN DYNAMITES (2-0)
szombat 11:00

A másodosztály két, eddig veretlen csapata birkózik meg egymással szombaton. Eddigi párharcuk egyértelműen Astros sikert jelez, hiszen utoljára 2001-ben tudott győzelmet aratni a debreceni csapat, igaz akkor hazai pályán kapták el a csillagosokat. Azóta viszont amikor csak összefutottak, az Astros mindig győztesen hagyta el a pályát. Tavaly két mérkőzésük volt – az első, ahol az Astros volt a pályaválasztó, 18:5-ös hazai sikerrel zárult, a második meccsen Debrecenben pedig 10:5-re tudott győzni a budapesti gárda. A szomorú a dologban az, gondolom mindkét csapat számára, hogy ezek a meccsek még NB I-esek voltak, igaz, akkor kiesési rangadónak számított, most pedig az elsőségért folytatott küzdelem része. A Debrecen eddigi két győzelme „könnyű” meccseken született, és némileg meglepetésnek számított, hogy az érdieket nem tudták kiadósan elpáholni (12:2). Az Astros sem mondhatja, hogy hatalmas meccsek lennének a háta mögött, viszont őket még megszorítani sem tudták a jóval gyengébb csapatok. A hazai pálya előnye, és az eddigi meccsek fényében Astros győzelmet tippelek.

» Hungarian Astros – Debrecen Dynamites 9:0 (játék nélkül)

A.E. 424 (0-2) – NEMESVÁMOS TIGERS (1-0)
szombat 11:00

Ha már az első osztályban nem nemesvámosi sikert prognosztizáltam, akkor most nekik is örömet szerzek. Igaz lehet, hogy a 424 ennek nem fog örülni, de szerintem a papírforma a Tigrisek mellett szól. Bár a hazai pálya előnye a 424-nél lesz, nem hiszem, hogy tudnak vele élni. A Tigrisek lelkes fiatalokból álló csapat, és folytatni szeretnék idei jó szereplésüket, bár ez egyelőre csak egyetlen meccset jelent. Aztán ha a 424 felszívja, a Nemesvámos pedig elbízza magát, akkor jön a nagy pofon a tippelőnek. Azért én maradnék a Nemesvámos győzelemnél.

» A.E. 424 – Nemesvámos Tigers 3:13

ÉRD AEROS (0-1) – EMIGRANTS SE (0-1)
vasárnap 13:00

Mint azt az előző beharangozó kommentjeiből is láthatjuk, nagyon készül egymás ellen a két csapat. Mindkét gárda vereséggel kezdett, viszont egyik csapatot sem verték el túlságosan. Innen ered a nagy önbizalom mindkét részről, hiszen az Érd Debrecenben állt helyt remekül, míg az Emigrants a rutinosabb Békéscsaba rohamait állta egészen sokáig. Ez a mérkőzés tehát a harmadik rangadó a második vonalban. Az Érd mellet egy év rutin szól, bár az Emigrants jópár játékosa sem most kezdte az ipart. Többen a Brick Factory-ban szerepeltek, igaz nem kaptak túl sok szerepet. Történeti eredményekről a fentebb leírtak miatt nem tudok beszámolni, így kénytelen vagyok Fortunára bízni magam, és tényleg minden alapot nélkülözve tippelni. Ami biztos, hogy nagy meccs lesz, bár ez nem biztos, hogy hatalmas színvonalat is fog jelenteni, de ugye a lelkesedés a lényeg. Tehát akkor a tippem (kár hogy nincs döntetlen) Érd Aeros győzelem.

» Érd Aeros – Emigrants 14:8

59 thoughts on “Hétvégi – rangadó – beharangozó

 1. Brecsi

  Küld át nekem, vagy írj rr nek mailt, hogy regisztrájon. A baseball levlistás leveleiből ki tudod deríteni a mailjét, ide nem írom be, mert nem tudom mennyire publikus. Vagy a honlapon található kontakt címre is tudsz írni, hogy adjanak neked jogot. Vagy küldd át nekem én meg felteszem, de szerintem ha saját jogot kérsz az jobb, mert akkor a te neved alatt futnak majd a cikkek.

 2. gabesz

  Brecsi, ahogy a cikket olvastam, eszembe jutott, hogy lassan kiérdemelnéd a Magyar Baseball Krónikása címet! 🙂
  a tippek jók, cikket pedig majd én is írnék, csak kell még néhány idei meccsélmény az ihlethez 🙂

 3. Brecsi

  gabesznek: Írjál te is:) A kontaktot a Szenyos üziben megtalálod:)
  Magdi: A Softballról szerintem te fogsz írni. Én kihagynám:) Meg nem az én oldalam ez, hogy csak én írhatok. Mindenki írjon olyat amilyet szeretne olvasni:))

 4. Alex-424

  Brecsi!
  Csupán a játék kedvéért vitatkoznék veled a másodosztályú tippjeiddel kapcsolatban: Az Astros és a 424 tipped OK (bár megpróbálunk meglepetést okozni!), de szerintem a Jászberény még Békéscsabán is esélyesebb egy kicsit, hiszen a dobójuk, bizonyos Elekes egyre jobb, és kiemelkedik a másodosztály mezőnyéből. Továbbá felszippantották az éppen szünetelő egri csapat 5 játékosát is.
  Csak az érdi csapatot ismerve (tavaly 4-szer is legyőztük őket a 424-gyel) én inkább az Emigrantsra tennék, mégha az Érdiek is erősödtek tavaly óta (Jurkuliák).

 5. Brecsi

  De a Jászberény idén még játékon kívül van. Meg az Érd 12:2-es debreceni vitézkedése arra ösztönzött, hogy rájuk tegyek. A ti meccseteken is sokat töprengtem:)

 6. lecso

  Sziasztok!
  Brecsi! Mi általába csinálunk képeket a meccseken, ha küldünk akkor felrakod valahova? Ja és tetszik az oldal!

 7. Alex-424

  Ha feljavul a védekezésünk (főleg 2B) lehet keresnivalónk, Steve is játszik, úgyhogy meglátjuk! A Jászberény meg sok edzéssel készül, és ha a dobónak kijön a lépés szórja majd a K-kat:)

 8. Brecsi

  lecsonak: Ha elkészül a baseball.hu-s galéria akkor feltétlenül. De szerintem az olyan lesz amire mindenki tölthet. Egyelőre még nem tudok vele mit kezdeni. Itt a srácoknak viszont elküldheted illusztrálni a cikkeket. De ha Döníz betér ide akkor vele is megbeszélheted, hogy ahol az Astros galéria van felrakja a tiéteket is.

 9. Brecsi

  Ezért jó ez a tippjáték:) Bármi lehet, ezek csak az én tippeim:) Kár hogy nincs valami toto felület ahol lehetne nyomni a tippelést:))

 10. Alex-424

  424-Nemesvámos április 23 11:00 ÓBF pálya. Egyébként hivataosan hova kéne a kezdési időpontot megküldeni, és mikor?

 11. Döníz

  lecso! Ha gondolod kirakom a kepeket csak kellenenek azok az infok amit elobb kerdeztem. Reszleteket ne itt a blogban, hanem a forumon beszeljuk meg.
  astros.atw.hu

  — kis indirekt reklam, ehhh…. bocsi! —

 12. Eleks Péter (Pedo)

  Üdvözlet! Helo Alex! Jo volt olvasni soraidat! Még a végén elbizom magam! 🙂 Igaz hogy idén még nem játszottunk mert nem ugy jöttek össze a dolgok. És már van 2 gyözelem levonásunk is 🙁 de hiszem hogy az Egriek játékosaival sokkal ÜTÖKÉPESEBB csapat leszünk idén és a pokolba is megtáncoltatjuk és izzasztjuk a többi csapatot!! A Szombati meccs tuti ma beszéltem a srácokkal! Ugyhogy nemsokára lesz már pici statink is! Ja Brecsi!! Tavaly 125K körül dobtam és 2-3 jegyzökönyv még hiányzott is! A Leaders ben nem kéne feltüntetni???????? Csak kérdezem! 🙂 A számokat ugyis te tudod én nem számolom! 🙂 Imádom ezt a játékot!! Mély sporttársi tisztelettel: Elekes Péter Jászberény (nagyon) Stinky Sox.

 13. Brecsi

  Az NBII tavaly nagyon hanyagul küldte a jegyzőkönyveket. Igazából nem is lett volna értelme a leadersben feltüntetni. Ami a statin van az az NBI leaderse, így ott nem illet volna a képbe, mert ugye nem ugyan azoknak dobtál te mint az NBI-es csapatok.

 14. Attila

  125 K egy idényben?!?!
  Ha esetleg beesne egy szombathelyi munkalehetőség, ne habozz.
  Jó város ez és biztosan megszeretnéd…
  Még a baseballt is folytathatnád…

  Attila

 15. szenyo

  én 2002-ben 134-et dobtam… 😉
  most meg az Astrosban nem jutok a dombra 😉
  mondjuk kicsit füstszag van. Azt hiszem kiégtem…
  De majd ha a Kócsbá beállít, akkor úra szól a hatlövetű 🙂

 16. Brecsi

  Főleg ez a rész:
  “Egyszerű, bitagyú, mocskos villamosmérnök vagyok, aki egyedül fog megöregedni, és nem is leszek más soha” nekem ez tetszik:)))

 17. lecso

  Sziasztok!
  Hali Döníz! Majd megkérdezem mert fogalmam sincs, eddig ugy 60-70 kép van. A honlapot meg majd megnézem csak most nincs idöm.

 18. Brecsi

  lecsónak: Jöhetnek nekem is a képek. Most már él a galéria a baseball.hu-n. Gyönyörködjetek Döníz képeiben:) Mailben keress fel!!!

 19. Inter

  Mostanában nem vagyok jó passzban 🙂 De ilyenkor jobban megy a baseball… Ha vasárnap jó kedvem lesz, szétütnek, ha rossz, nyerünk 🙂

 20. Brecsi

  Miért kapok maileket a bejegyzésekről? Intertől is jött, most meg szenyotól is. Ti külditek, vagy mi? Úgyis egész nap itt lógok nekem nem kell hogy küldjétek!!!!! Ha meg a rendszer csinálja, akkor kapcsoljuk ki!!!!

 21. Balu

  Alex-424 szövegének javítása: az edzés előtti szó törlése, és a szórja utáni dolgok törlése:DDDD (Pedo, csak vicc!)
  Balu

 22. Mirage

  Meg van az első győzelmünk! Háromszoros hurrá az Érd-Aeros csapat játékosainak! Aeros-Emigrants 14-8 (0-0;1-0;2-1;2-0;3-0;0-2;4-2;2-2;x-1)

  Szerencsére az időjárás kedvezett a meccsnek. A védekezésünk megint nagyon jó volt, eltekintve a néhány errortól amit összehoztunk, de szerencsére nem nagyon használták ki az Emigrants játékosai. Az ötödik inning végi 8-1-es állás megnyugtatta a csaptot és egy kicsit lanyhult a figyelmünk ennek és a dobójuk jó periodusának köszönhetően feljöttek 8-5-re, majd a 7. inning végére azért egyértelművé tettük hogy itt csak mi nyerhetünk ma innentől már csak tartani kellett az eredményt.

  U:I:: a meccs közben volt egy nagyon vitatott szituáció amikor az idegek pattanásig feszültek, egy kétes bírói döntés miatt. Összeségében jól vezették a bírók a meccset.

  IINTERnek álmodtunk és valóra vált az álom :))))

 23. Mirage

  Még valamit persze gratulálunk az Emigrantsnak is, sportszerüen játszottak most mi voltunk jobbak legközelebb lehet hogy ők lesznek a jobbak

 24. Inter

  Az Aerosnak gratulálok, a bírókról csak annyit, hogy ez a teljesítmény nagyon kevés még a második ligában is… És legközelebb vigyenek szabálykönyvet 🙂

 25. atomo

  Szombat, BÉV-JSS 14:2 Alex Elekes Petit méltató bejegyzése megteremtette Békéscsabán a dobó Papp Jancsi és Bíró Tamás catcher hangulatát a mérkőzéshez, amiből előbbi Alexnak címezve egy “14K-s” választ csiholt ki (2 mérkőzés után jelenleg 32K-ja van), utóbbi pedig tettleg hozzájárult ahhoz, hogy csak 2 runra fussa a Jászberénynek. Egyébként a jó hangulatú mérkőzés 7 inningjéhez csupán alig több, mint 2 órára volt szüksége a két csapatnak!

  Vasárnap, ÉRD-EMI 14:8 Gratulálok én is az Érd csapatának a győzelemhez, bár úgy érzem, hogy igazából mi vesztettük el a meccset! Megint nem az első 5 inningben nyújtott acélos ütőteljesítményünkből fognak új Excaliburt kovácsolni, továbbá az érdi ütések/akciók során kiderült, meglehetősen pontatlanok is tudunk lenni az infielden. Még… 🙂 Továbbra is sebaj, alakulgat a csapat, megvannak az első pontjaink, és a mérkőzés második felében semmilyen tekintetben nem rogytunk össze, partiban voltunk ellenfelünkkel. Jövő hét szombaton irány Jászberény!

 26. Mirage

  Tavaly mi is csak elvesztettük a meccseket, mert nem voltunk pontosak, halmozódtak az errorok… , de most már sokat fejlődtünk és amennyire tudtuk lecsökkentettük a hibák számát

  A bírókról nem akartam ilyen kritikusan írni, de ami igaz az igaz.

  A végeredmény tekintve nem volt jelentősége, de akkor a meccs közben lehetett volna forduló pont!

 27. Mirage

  A szabályok szerint jól ítélt a bíró amikor safe-t mondott és nem outot, látszik hogy tök mindegy hogy visszakanyarodott a pályára ha rögtön visszatér a 1-es base-re, ugye nem lehet mondani hogy nem tette!!

  A meccsen történt esetre itt van a szabály idézve: “7.08.(c) Megérintik, miközben a labda élő és a futó base-en kívül áll. KIVÉTEL: Egy ütő-futót nem lehet kiérinteni miután túlfutott vagy túlcsúszott egyes base-en ha azonnal visszatér a base-re;” és “7.08.(j) Nem tér vissza azonnal egyes base-re miután túlfutott vagy túlcsúszott azon a base-en. Ha megpróbál kettesre futni, kiesik ha megérintik őt. Ha miután túlfutott vagy túlcsúszott egyes base-en, elindul a kispad felé, vagy a pozíciója felé és nem tér vissza azonnal egyes base-re, ő out lesz kérelemre, amikor őt vagy a base-t megérintik”

 28. Brecsi

  Ha befelé fordult a futó, és megérintették mielőtt viszaér az egyesre, akkor a futó out. Ez az a rész hogy “megpróbál kettesre jutni”. Ha kifelé kanyarodik akkor nem out.

 29. Alex-424

  Gratula Brecsi! Annyira jól nyomod! Ha tudom, hogy így felpaprikázok néhány embert a tippjeimmel, remek játékra serkentve őket, akkor folytatom tovább!

 30. Inter

  Mirage, konkrétan nekem nem az ítélettel van bajom, és azzal sem, hogy 15 strike-omat nem mondták be kb. a plate külső felén 🙂 De az, hogy ilyen készületlenül jönnek el bírók a meccsre, majd nem tudván a szabályokat, a volt csapattársuktól kérdezik meg, aki épp az egyik csapat játékosa, szóval ez azért már sok. Ahogy a mondás is tartja:

  “Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani…”

  P.S.: Ez természetesen a bírókra vonatkozott, nem az Aerosra!

 31. Inter

  Amúgy lefényképeztem a jegyzőkönyvet és befejeztem itthon. Ezek szerint:

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
  Emigr 0 0 1 0 0 2 2 2 1 8 11 7
  Érd 0 1 2 2 3 0 4 2 x 14 9 3

  Illetve az Emigrants box score-ja (az Érd cseréi nincsenek beírva)

  AB R H RBI
  Makó Gábor 4 1 0 0
  Láng Csaba 2 0 1 0
  Brian Jenkins 1 1 1 0
  Katona Tamás 4 1 1 1
  Gaál Gyula 5 0 1 1
  Lázár Viktor 4 1 1 1
  Lendvai Béla 3 2 1 1
  Sághy Menyhért 2 0 1 0
  Valkó Dávid 1 0 0 0
  Versényi Zsolt 5 1 2 2
  Csutorás Márton 4 1 2 1

 32. A bíró

  Köszönöm a következetességemet dícsérő szavakat, ld.: “15 strike-omat nem mondták be kb. a plate külső felén”! A “kb.” tetszik ebben a mondatban a legjobban, még jó, hogy ezeknél a döntéseknél csak magamra hagyatkoztam… 🙂
  Az emlegetett “kétes bírói döntés”-nél nem a döntés volt kétes, hanem az eset körülményei. A vonatkozó szabályt alkalmazta az illetékes pályabíró és az alapján hozott döntést. Az idegek szerintem(!) nem ettől feszültek pattanásig, hanem az egyik játékos ordibálásától, akusztikai teljesítménye és stílusa bármelyik focimeccsen – ligától függetlenül is – bőven elég lenne. Ott és akkor ez senkinek nem hiányzott. J. Zs. játékostárunk letisztességtelenezése pedig csúnya dolog, értsd: ritkán tisztességtelen az, aki segítséget kér! Búcsúzóul nekem az a mondás jut eszembe, hogy:

  “Aki a kicsit nem becsüli, …!”

  Mindamellett az akut felkészületlenségen igyekszem javítani és legközelebb viszek követ, hogy bátorrá tegyem azt, ki először vetné rám!

  A legfontosabb: a meccs jó volt és talán nem a játékvezetésen múlott az eredmény, a baseball-hoz még tőlem is kevésbé értő ismerőseim szerint különben sem kell foglalkozni a vesztes csapat szidalmaival… Kicsit egyetértek velük, de azt gondolom, hogy segítséget kérni és építő(!) kritikát meghallgatni mindig érdemes. Hát legyen legközelebb legyen a kritika segítő és építő…

 33. szenyo

  szerintem ilyen apróságokon baromság vitatkozni, hogy most merre fordult, vagy rálépett e a base-re. Tipikusan azok szoktak, akik jól ismerik a szabályokat, de ahhoz már kóklerek, hogy normális out-okat csináljanak. Mert a játék arról szól.
  Nem arról, hogy az összes futót called out-okkal ejtsük ki…

 34. Forest

  Igazad van Szenyo. Ha az egyesnél nem hibáznak, akkor át sem tudtam volna futni az egyes bázison.
  Még csak annyit a témához, hogy nem kanyarodtam a kettes bázisra, egyenesen átfutottam az egyesen. Úgy hallottam, hogy a bíró bemondta a safe-t, miután bal oldalamon visszafordulva megkönnyebbülten kezdtem visszasétálni a 10 méterre magam mögött hagyott bázisra (bár ne tettem volna!), ami kirobbantotta az egész “felesleges” vitát. Az ellenfél e cselekedetemet ítélte úgy, hogy én ráfordultam a következő bázisra, ami így már visszaemlékezve egy kicsit túlzás; a kettes fel sétálni igen ritkán szoktak.
  De most már mindegy, a meccsnek vége, tanulni kell az esetből, s jó hogy van egy ilyen fórum, ahol az ilyen eset(ek)et meg lehet vitatni. (Ez az oldalnak szólt, mert nagyon jó!)

  Az Emigrants-nek szeretnék gratulálni, szerintem egy jó meccset játszottunk, s ezúton szeretnék nekik hit-ekben gazdag meccset kívánni a JSS ellen.

  Üdv Forest

 35. Inter

  Elmondom akkor, mi a baj 🙂

  A vonatkozó szabály alkalmazása közben először bemondta a bíró az out-ot, majd a meginduló hőzöngés közepette megemlítette, hogy ő nem látta, merre fordult, innentől meg tudjuk, mi történt.

  De továbbmegyek, amikor checkswing van és a first base bíró azt mondja, hogy nem figyelt, hogy átment-e az ütő…

  Több ilyen eset most nem volt szerencsére, de lehetett volna. És ez rohadtul idegesítő mindkét csapatnak szerintem. Még annál is jobban, mint amikor valaki nem ismeri a szabályokat. 🙂

  Zsolti pedig végképp nem tisztességtelen, nem értem, miből gondoltad ezt.

 36. Dávid

  A hibás vagy annak vélt bírói döntéssel kapcsolatban:
  Tegyük fel, hogy én nem láttam az egész esetet, így nem tudok róla véleményt mondani. De… A meccs vége felé, amikor becseréltek Inter helyére és először álltam ütéshez, a bíró és az érdi catcher még akkor is az egyesen történt esetről beszéltek. Ekkor a bíró ezt mondta a catchernek: “Hiába fordult kifelé, ha utána bemegy a pályára és leérintik akkor az out.” Igaz angolul folyt a társalgás, de ha félreértettem valamit, akkor visszaadom az angol diplomámat.

  Ha jól emlékszem a hibás vagy hibásnak vélt döntés után 2 out-nál még három pontot hozott az Érd. Hát nem mindegy…

  Bármi legyen is a véleményem a dologról, minden tiszteletem a bíróké, mert én még így sem tudnék levezetni egy meccset!

 37. Döníz

  Mi ebbol a tanulsag? MINDIG JOBBRA FORDULJ LE! :))) Hisz hiaba mondja be a biro, hogy safe, az akkor abban a pillanatban ervenyes, amint balra fordulsz annyit tesz jatekban maradsz. Ez kb ugyanolyan, mint mikor beersz az egyesre, vagy kettesre vagy harmasra, safe, aztan mikozben az ellenfel szoszmotol a palyan, te meg idokeres nelkul igazgatod az elcsuszott szuszit magadon es veletlen nem erinted a bazist es egyszercsak hopp erintenek a labdaval… :)))))

 38. Brecsi

  “Még csak annyit a témához, hogy nem kanyarodtam a kettes bázisra, egyenesen átfutottam az egyesen. Úgy hallottam, hogy a bíró bemondta a safe-t, miután bal oldalamon visszafordulva megkönnyebbülten kezdtem visszasétálni a 10 méterre magam mögött hagyott bázisra (bár ne tettem volna!), ami kirobbantotta az egész “felesleges” vitát. Az ellenfél e cselekedetemet ítélte úgy, hogy én ráfordultam a következő bázisra, ami így már visszaemlékezve egy kicsit túlzás; a kettes fel sétálni igen ritkán szoktak.”
  Akkor a tisztánlátás kedvéért, és csak a szabály, hiszen semmi közöm nem lenne ahhoz, hogy ítélkezzek, ott sem voltam.
  Ha a futó játékos az egyes bázis érintése után a pályán belül megy vissza a bázisra, mindegy, hogy sétál, fut, nyusziugrik, és megérintik a labdával bázison kívűl a futó out! Természetesen nem hiszem hogy emiatt nyert az Aeros.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük