Hétvégi beharangozó, újabb nagy meccsel

050413-beharangozo

Újra itt a szerda, újra jelentkezem a beharangozó rovattal.
Ez a hétvége sem marad rangadó nélkül, ráadásul egy hatalmas párharc is megrendezésre kerül. Évről évre a meccsek meccsének számít a hazai bajnokságban a Szentendre Sleepwalkers – Dr. Padló Ants (Nk.) mérkőzés. Azért más érdekességeket is tartogat ez a hétvége.
Lássuk sorban…

NB I

DR. PADLÓ ANTS (3-0) – NAGYKANIZSA ANTS THÚRY (1-4)
csütörtök 16:00

A múlt héten játszották ennek a párosításnak az első meccsét, majd most gyorsan letudják a második mérkőzést is. Ha figyelembe vesszük, hogy a „nagy” csapatra szombaton rangadó vár, akkor nem meglepő, ha azt mondom, hogy nem lesz vérre menő küzdelem, inkább edzőmeccs jellege lesz a dolognak, ahol a Dr. Padló behúzza újabb győzelmét.
Tippem: Dr. Padló Ants.

» Dr. Padló Ants – Nagykanizsa Ants Thúry 7:3

SZENTENDRE SLEEPWALKERS (2-0) – DR. PADLÓ ANTS (3-0)
szombat 15:00

Hát ha van megtippelhetetlen meccs, akkor ez az. Óriási küzdelem várható, hiszen mindkét csapat a bajnoki cím megszerzését tűzte ki célul. Tavaly Szentendrén a Nagykanizsa tudott nyerni egyetlen ponttal, míg Nagykanizsán a Szentendre nyert hat ponttal. A mérkőzések érdekessége volt, hogy mindkét meccs sok pontot hozott. A két csapat adja a magyar válogatott alapjait is, így közel azonos képességűek. Egyértelműen a napi forma fogja meghatározni, hogy ki nyeri a mérkőzést. Az idei bajnoki meccsekből sok mindent leszűrni nem lehet, hiszen komolyabb erőpróbán még nem esett át egyik csapat sem, az Interligában elért eredményeik pedig hasonlóak. Ami a Nagykanizsa mellett szól, az a dobósora: Darabos, Daróczi, Németh. Három komoly dobójátékos, akik a válogatottban is meghatározó szerepet játszanak. Ha jó napot fognak ki, akkor nem sok jóra számíthatnak az Alvajárók ütői. A Szentendre jelenleg dobójátékosban nem veszi fel a versenyt a Nagykanizsával, ám rendkívül jó támadójátékkal ezt a hiányosságát kompenzálhatja. Ez nem is esik messze a Szentendrétől, hiszen jó ütőkben sosem volt hiány. Illés, Földessy, Simonyi, mindig képesek kiemelkedő ütőteljesítményre, így nem vár könnyű feladat a kanizsai dobókra. Érdemes lesz tehát kilátogatni erre a mérkőzésre, ahol előre garantálni tudom a feszült légkört, és szócsatában sem lesz hiány. (Remélem ez a tippem nem jön be…)
Tippem: Dr. Padló Ants győzelem.

» Szentendre Sleepwalkers – Dr. Padló Thúry 11:5

ÓBUDA BRICK FACTORY (3-1) – NAGYKANIZSA ANTS THÚRY (1-4)
szombat

Az előző héttel ellentétben, most nem vár akkora feladat a Brick Factory csapatára. Főleg ha hozzávesszük, hogy a Nagykanizsának meg kell osztani az erejét, biztosra vehető, hogy a legjobb játékosok a Dr. Padló meccsen lesznek, így egy erősen legyengített Ants Thúry látogat majd Óbudára. Kötelező győzelem lesz ez az Óbudának, ha versenyben akarnak maradni a bajnoki címért. Zalabai tovább javíthatja dobóstatisztikáit, és ütésben is nagyot teljesíthet a csapat. Sajnos a körülmények ismeretében az Ants Thúry mellett semmilyen érvet nem tudok felhozni, így ez a meccs fix egyes, azaz Óbuda Brick Factory győzelemre teszem a voksom.

» Óbuda Brick Factory – Nagykanizsa Ants Thúry 13:3

JÁNOSSOMORJA RASCALS (0-3) – SOPRON WESTWIND (0-3)
vasárnap

Ez a mérkőzés is igazi csemege, amolyan megyei rangadó. A Rascals fogadja a nagy rivális Westwind csapatát. Igaz már nem olyan küzdelem lesz ez, mint régen, hiszen a soproniak jelentős fiatalításon estek át, és jelenleg nem meghatározó csapatai az NB I-nek. Ennek ellenére nem szabad őket leírni, hiszen sok rutinos játékosuk is van, akik már a válogatottban is szerepet kaptak, de ugyanezt a Jánossomorja Rascalsról is el lehet mondani. Jelenleg, mint csapat, sokkal jobban funkcionál a Rascals: sikerre éhes gárda, japán szakember irányítja őket, és a múlt hétvégi rangadón sem adták könnyen a bőrüket. Ha megoldják a soproni dobó, Nagy Gábor elleni támadást, akkor nem hiszem, hogy ne tudnának simán a Sopron fölé kerekedni.
Tippem tehát: Jánossomorja Rascals győzelem.

» Jánossomorja Rascals – Sopron Westwind 19:6

SZOMBATHELYI ANYASZOM. (3-0) – NEMESVÁMOS SHARKS (0-3)
vasárnap

Ez a mérkőzés is a fix egyes kategóriába esik. Az előző hétvégén is összecsaptak a felek, és meggyőző szombathelyi győzelem lett a dologból. Jelenleg az Anyaszomorítók nagy menetelésben vannak, és nem érzem a Sharks-ban azt, hogy ebben meg tudnák őket gátolni. A Rácz fivérek remekül teljesítenek mind dobásban és ütésben, de több játékosuk is remek ütési statisztikával rendelkezik. A Nemesvámos már azt is sikernek könyvelhetné el, ha nem tudná őket leléptetni a Szombathely, sima 7 inning alatt. Mindez egyértelműen a Szombathelyi Anyaszomorítók győzelmét jelzi előre.

» Szombathelyi Anyaszomorítók – Nemesvámos Sharks 29:5

NB II

JÁSZBERÉNY STINKY SOX (0-1) – EMIGRANTS SE (0-2)
szombat 11:00

Újabb nehéz mérkőzés vár az újonc Emigrants csapatára. Eddig ütésben nem jeleskedtek, és most is olyan meccsre készülnek, ahol az ellenfélnél a dobójáték dominál. A Jászberény támadójátékát még nem ismerhetjük, hiszen eddig egyszer léptek pályára, és nem sikerült érvényes ütést elérniük. Ha ebből indulunk ki, akkor ütésben jobb az Emigrants, hiszen két hitet összehoztak a békéscsabai dobó ellen, de ez inkább csak vicces összehasonlítás alapja lehet. Véleményem szerint a Stinky Sox dobója, Elekes Péter, most arra fog törekedni, hogy kiköszörülje a múlt heti csorbát, és mindent belead. Valószínű ez az Emigrants ütősorát negatívan fogja befolyásolni, és újabb vereséget fognak begyűjteni.
Tippem: Jászberény Stinky Sox győzelem.

» Jászberény Stinky Sox – Emigrants SE 22:0

ÉRD AEROS (1-1) – HUNGARIAN ASTROS (3-0)
szombat 13:00

A makulátlan mérleggel rendelkező Astros csapatát fogadja a múlt héten első győzelmét szerző Aeros csapata. Az érdiek eddig számomra a meglepetéscsapat, hiszen Debrecenben is tisztességgel helyt álltak, és múlt héten pedig térdre kényszerítették az Emigrants csapatát. Most hazai pályán kell megmutatniuk, hogy ezek az eredmények nem a véletlen művei voltak, ha most is meg tudják csillantani oroszlánkörmeiket, akkor nálam már az „Év csapata” díjat is elnyerik. Az Astros egyértelműen az NB II megnyerését tervezi, így minden mérkőzést hozniuk kell. Véleményem szerint, ha meginog az érdi védelem, akkor akár egy nagyobb zakóba is belefuthatnak, de ha nagyon összeszedik magukat, akkor is csak a tisztes helytállás lehet a céljuk.
Tippem:Hungarian Astros győzelem.

» Érd Aeros – Hungarian Astros 7:14

DEBRECEN DYNAMITES (1-2) – NEMESVÁMOS TIGERS (3-0)
szombat

A forduló csemegéje lehet ez a mérkőzés. A Tigrisek eddig nem találtak legyőzőre, de komolyabb rangadó nélkül vannak. Most megkapják, hiszen a Debrecen látja őket vendégül, akik múlt héten nem tudtak összegyűlni kilencen. Ettől függetlenül a Debrecen továbbra is esélyes az NB II bajnoki címére, bár esélyeik nagyban csökkentek. A nemesvámosi fiatalok remek kis csapatot alkotnak, főleg a védőmunkájuk tetszett múlt héten. Támadásban viszont nem túl erősek, és ez problémát jelenthet Debrecenben. Ennek szellemében tippelnék Debrecen győzelmet.

» Debrecen Dynamites – Nemesvámos Tigers 13:2

PÉCSI BARBÁROK (0-2) – BÉKÉSCSABAI VILLÁMOK (2-0)
vasárnap 12:00

Az újonc pécsi csapat látja vendégül a rutinos, és eddig veretlen Villámok gárdáját. Valószínű nem ez lesz az a meccs, ahol a győzelem közelébe kerülhetnek. Sőt abban sem vagyok biztos, hogy pontot tudnak szerezni. Az eddig nagyon magabiztos Papp János ellen kellene összehozniuk valami támadásfélét, de nem hinném, hogy jelenlegi állapotában képes lesznek erre a Barbárok. Papp eddig két meccset dobott végig, az elsőn 18-szor, míg a másodikon 15-ször kapituláltak ellene. Ez nem túl biztató a Barbárok számára, de nekik most minden meccs egy lehetőség a tanulásra, rutinszerzésre. Szükségük is van rá, és szerintem a bajnokság második felében már meglepetésekre is képesek lehetnek.
Azért most még egyértelműen a Békéscsabai Villámok sikerét várom.

» Pécsi Barbárok – Békéscsabai Villámok 4:26

12 thoughts on “Hétvégi beharangozó, újabb nagy meccsel

 1. Roberto

  Kösz Brecsi az érdi csapat nevében is a bizalmat,mindent +fogunk tenni hogy szép erdményt érjünk el az Astros ellen.És szeretnénk még meglepetéseket okozni továbbra is!

 2. Inter

  Az Emigrantsnak az Érd ellen 11 hitje volt… Tényleg Brecsi, elkészítettem az érdi jegyzőkönyv letisztázott változatát, ami szerintem kicsit közelebb áll a valósághoz (majd meglátod, miről beszélek). Elküldjem?

 3. Mirage

  Szerintem szombaton a tisztes helytállás meglesz mert idénre összeállt a védekezésünk. Olyan meccset szeretnék játszani ami legalább 8 inningből áll!

 4. gabesz

  Brecsi, valóban nehéz lenne a Szombathelyt megszorongatnunk, de azért megpróbáljuk újra 🙂
  bár már azt is sikernek fogjuk elkönyvelni, ha a Transzporterünk elvisz bennünket Szombathelyik 🙂
  g

 5. lecso

  Hali!
  Brecsi szerintem teljesen igazad van a mult héttel kapcsolatba, de ez akkor igy jött össze, pedig ennyire nem szokott menni a védekezés. Szerintem vannak még meglepetések!

 6. Lacza

  Üdv Bretsi!
  Emelem kalapon az oldalhoz, és előtted. Ez egy kellemes meglepetés volt!
  Gondolok itt az oldalra…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük