Pünkösd hétvégi beharangozó

050413-beharangozo

Újra elérkeztünk hát a hét második feléhez – már ami a munkanapokat illeti. Ilyenkor a lelkes baseball-rajongó bepötyögi a baseball-blog címét a böngészőjébe, hogy megtudja, mi is várható hétvégén. Legalábbis remélem…

Hétvégén a magyar válogatott is megméretteti magát a Duna Kupa nevű barátságos tornán, ahol rajtunk kívül Ausztria és Szlovákia legjobbjai szerepelnek majd. Kérünk mindenkit, hogy felesleges szurkolói energiáit fordítsa Bécs irányába, hogy fiaink-lányaink szép eredménnyel térhessenek haza. Na de kanyarodjunk vissza a hétvégi bajnoki meccsekhez, hiszen ez a rovat erről szól.

NB I

ÓBUDA BRICK FACTORY (4-1) – NEMESVÁMOS SHARKS (0-5)
szombat 11:00

A négy meccses győzelmi szériában lévő Óbuda fogadja az idén még nyeretlen Nemesvámos csapatát, akik a múlt héten meglepően szoros mérkőzésen maradtak alul a Rascals ellen. Igaz ez a mérkőzés Nemesvámoson volt, de mégis jelzés lehet a Factory-nak, hogy nem szabad leírni a Sharks-ot. Az Óbuda papíron sokkal esélyesebb, de az volt Szombathelyen is, és tudjuk mi történt. Lupták remek ütőteljesítményében bízhatnak, aki már két mérkőzés megnyeréséhez segítette őket, hiszen az idei szezonban, a húzóembereknek nem megy annyira az ütés. (Zalabai és Morua is csak .200-as ütőátlaggal szerénykedik, 10 felállásból mindössze 2 érvényes ütéssel.)* Fernandez talán hozza az elvártat, de ő a Rascals ellen összeszedett egy kisebb sérülést. Ami az Óbuda sikerét vetíti előre, az a védelmük. Remek dobósora van a téglagyári alakulatnak, akik ellen nem könnyű pontot szerezni még a legjobb ütőket felvonultató csapatoknak sem. A Nemesvámos pedig nem tartozik a legjobban ütő csapatok közé, amit jól mutat a .151-es csapat ütőátlag. (18/119)*
A tippem tehát Óbuda Brick Factory győzelem.

* Az eddig beérkezett jegyzőkönyvek alapján

» Óbuda Brick Factory – Nemesvámos Sharks 10:3

SOPRON WESTWIND (0-5) – SZENTENDRE SLEEPWALKERS (3-0)
vasárnap

A Sleepwalkers csapata egy 4 meccses hétvége előtt áll. Két mérkőzést vívnak Sopronban, ahol egyértelműen ők az esélyesek. A Sopron idén egy győzelmet tudott szerezni, amit szabálytalanságért el is vettek tőlük. Sok meghatározó játékosuk elment, külföldön dolgozik, vagy csak egyszerűen eltűnt. Nem mondható könnyű helyzetnek, hiszen a kieső játékosokat jelenleg fiatal, rutintalan emberek próbálják helyettesíteni. A Szentendre ellen pedig, ha a legjobb felállásukban tudnának szerepelni, sem biztos, hogy elég lenne. Ráadásul itt most két mérkőzést is játszaniuk kell, amihez azért némi cseresorra is szükség lenne, de jelenleg nem dúskálnak a játékosokban. Az Alvajárók remek ütősorral, 5-6 Interligában edzett dobóval rendelkezik, akiknek nem okozhat különösöebb gondot a Sopron legyőzése.
Ebből adódóan mindkét meccsen sima Szentendre Sleepwalkers győzelmet tippelnék.

» Sopron Westwind – Szentendre Sleepwalkers

SZENTENDRE SLEEPWALKERS (3-0) – JÁNOSSOMORJA RASCALS (2-3)
hétfő 11:00

A soproni kirándulást követő napon ismét pályán találjuk az Alvajárókat, ráadásul ismét dupla meccsen. Ellenfelük az utóbbi két héten két győzelmet szerző Jánossomorja Rascals lesz. Itt már sokkal nehezebb bizton’ kijelenti, hogy a Szentendre mindkét meccsen esélyesebb, hiszen a második mérkőzés a Sleepwalkers 4. meccse lesz két nap alatt. Ütésben elvileg sokkal jobb a Szentendre, de a ‘somorja lelkes játékkal talán tudná kompenzálni a várhatóan már kellőképpen kifárasztott ellenfél támadásait. A Szentendrei csapatot azért kemény fából faragták, és némiképp hozzá vannak szokva a sorozatterheléshez, bár ilyen mértékben még biztos, hogy nem tesztelték magukat. A hazai pálya, és az erős ütősor mondatja velem tippemet.
A tippem pedig Szentendre Sleepwalkers győzelem kétszer.

» Szentendre Sleepwalkers – Jánossomorja Rascals

NB II

DEBRECEN DYNAMITES (2-2) – BÉKÉSCSABAI VILLÁMOK (4-0)
szombat

Egyértelműen a hétvége rangadója lesz ez az összecsapás. Kelet két legjobbja méri össze erejét, és nehéz lenne bármit is jósolni. A Debrecennek nagyon nagy szüksége lenne erre a győzelemre, hiszen akkor versenyben tudnának maradni a bajnoki címért. Viszont a Villámoknak egy vereség azt jelentené, hogy lépéshátrányba kerülnének a szintén veretlen Astrossal szemben. Nagyon nagy csata várható, amit csak az tud esetlegesen beárnyékolni, ha a Dinamitok nem tudnának a szükséges létszámban megjelenni, ami reméljük nem fordul elő. A Debrecen két dobója Bánkuti és Csabina már az NBI-ben is nehezítette az ütők életét. A csabai Papp viszont jelenleg hatalmas formában van, és Bozó is be tud állni, ha esetleg szükség lenne rá. Egyértelműen a támadás fogja eldönteni ezt a rangadót. Aki ráérez a másik dobójára, sikerrel tér haza. A Debrecen csapata eddig .398-as ütőátlagot produkált (43/108), ebből jócskán kiemelkedik Berecz Attila, aki .727-es átlagával messze a legjobb (8/11). A Békéscsaba eddig .330-as ütőátlagot hozott össze (34/103), de ezt kiegyenlítetten hozták össze, 4-5 játékos jó teljesítményével. Tavaly nem találkozott a két csapat, de 2003-ban ugyan ezt az összecsapást 19:9-re nyerte a Debrecen, viszont a Békéscsaba vissza is vágott nekik otthon 13:3 arányban. Ezek az adatok sem vittek igazán közel a megoldáshoz, így maradjon a hazai pálya előnye, na meg, mint Astros játékos a remény, hogy a győztes a Debrecen Dynamites lesz.

» Debrecen Dynamites – Békéscsabai Villámok 19:6

PÉCSI BARBÁROK (0-4) – JÁSZBERÉNY STINKY SOX (0-4)
szombat 13:00

Az újonc pécsi csapat ismét nagy feladat előtt áll, a jóval rutinosabb Büdös Zoknik veszik fel ellenünk a kesztyűt. Sok esélyt nem is látok arra, hogy a Barbárok ellen tudjanak állni nekik, hiszen sem dobóilag, sem ütésben nem acélos a pécsi gárda. Jelenleg a lelkesedés, ami mellettük szól, de nem hinném, hogy a Jászberény nem lelkesedne ugyanolyan szinten. Ami biztos, ha nyer a Jászberény, ha nem, győzelmeik száma nem fog változni, hiszen még egy győzelem levonásuk lesz, így ők már végleg elszálltak a bajnoki címért folytatott csatában. Azért a becsület, az becsület, így hozni fogják a kötelező győzelmet.
Tippem: Jászberény Stinky Sox győzelem.

» Pécsi Barbárok – Jászberény Stinky Sox 9:39

A.E. 424 (0-4) – EMIGRANTS SE (1-3)
vasárnap 10:00

Az Emigrants egy 35:0-s győzelem után „látogat” a 424 csapatához. Nagy látogatás nem lesz, hiszen mindkét gárda a Brick Factory pályán játssza hazai meccseit, így a haza pálya előnye sem biztos, hogy működni fog. A 424 eddig a Nemesvámos ellen nyújtott viszonylag jó produkciót, hiszen akkor „csak” 8 inningben tudták őket leléptetni. Érdekes kis mérkőzés lesz ez, és bár az Emigrants-ot tartom esélyesebbnek, de bármi előfordulhat. Az eddigi adatok alapján még jobb a 424 csapat ütőátlaga, de ezt nagyban meg fogja változtatni a legutóbbi Emigrants mérkőzés jegyzőkönyve, ezért most ezt nem is veszem figyelembe. Marad tehát a tippelés.
Tipp: Emigrants SE

» A. E. 424 – Emigrants SE » eső miatt elmaradt

ÉRD AEROS (2-2) – NEMESVÁMOS TIGERS (3-2)
vasárnap 11:00

Mivel a Debrecen – Békéscsaba már elvitte a forduló rangadója címet, ezért ezt az összecsapást már csak a vasárnap rangadójának tudnám titulálni, de az meg bután hangzik. Ezért maradjunk abban, hogy ez sem kisebb rangadó, hiszen az idén már méltó ellenfele mindenkinek az Aeros, a Tigrisek pedig ügyes, fiatal csapat. A Nemsvámosnak jelenleg jobb a csapat ütőátlaga. Eddig .385-ös (52/135) és 7-en is .500-nál jobb ütőátlagot mondhatnak magukénak. Az érdiek ennyire nem ütnek jól .283-as a csapat ütőátlaguk, és túlzottan kiemelkedő teljesítményük sincs, bár megjegyzem a Jászberény elleni győztes mérkőzésük jegyzőkönyve még nincs benne ebben az adatban. Izgalmas mérkőzés várható, annyi bizonyos. Tippelni sem egyszerű, hiszen mindkét csapat tud nagyon jól és viszonylag rosszul is játszani, sőt ez a tendencia akár inningenként változhat. A rutin sem szól már a Tigrisek mellet, hiszen jó néhány „rutinévet” szerzett be a érdi csapat. Marad megint a hazai pálya…
Tipp: Érd Aeros siker.

» Érd Aeros – Nemesvámos Tigers » eső miatt elmaradt

Ezeken a mérkőzéseken kívül, serdülőtornát is rendeznek Nagykanizsán. Akit érdekel a magyar baseball jövője, az nyugodtan menjen Kanizsára, hiszen hat mérkőzés is lesz a két nap alatt, így elég nehéz lenne olyankor érkezni, amikor éppen nem játszanak a pályán a gyerekek.

37 thoughts on “Pünkösd hétvégi beharangozó

 1. Balu

  Ami a bajnoki címet illeti, reméljük még mi is bele tudunk szólni!!! Ezúton is gratulálok az Érdnek a múlt heti teljesítményükért, igaz mi egy kicsit foghíjasan léptünk pályára, de inkább nem magyarázkodok. A csapat egy része mostanában érettségizik, (sajnos ők nem igazán foglalkoznak mostanában a baseballal) nekik így a vizsgák között kívánok: Egy kalappal…
  Ha a JSS újra összeáll (úgy igazán), RETTEGJEN MINDENKI!!!
  Sziasztok!
  Balu

 2. Mirage

  Az Érd-Nemesvámos meccshez! Sajnos nem tudjuk bevetni a “rutinéveket” mert Jurkuliák Zsolt és Varga Tibi nem lesz ott a meccsen míg Murányi Csaba sérüléssel bajlódik és nagyon kicsi az esélye hogy játszani fog. Ezért az ős érdi baseballosok feladata lesz hogy megnyerjék a meccset!
  Remélem jó meccset játszunk És nyer a csapat!

 3. Brecsi

  Balu! 5 vereséggel nem hinném, hogy a bajnoki címre esélyetek lenne. Az nagyon sok. 1-2 vereség már döntő lehet, hiszen eléggé szoros a tabella eleje.

 4. csaber

  jah. hétvégén igazi érdi árja csapat lép pályára. bár a combom egyre jobb de még mindig csak lassan tudok vele kocogni.
  a meccs végkimenetele fekete ló. ha a nemesvámos hozza az nb1es játékosait akkor valőszínű, hogy viszik a pontot. bár nem értem a taktikájukat. ha így folytatják lesz jövőre két fasza NB2es csapatuk. :)))
  arról nem is beszélve, hogy nemesvámosnak idén az astros volt az első komolyabb ellenfél.

  érdekes lesz a hétvége, lehet, hogy teljesen át fog rendeződni a tabella a középmezőnyben. ha a debrecen veszít és az érd nyer akkor “felugorhat” a 3. helyre.

  maradjon a tippem ÉRD. elfogultságból és kötelességből. :))) és természetesen a hazai pálya mindig röfög. szal vasárnap is hadd RÖFÖGJÖN:)))

 5. Balu

  Ha a bajnoki címre nincs is esély, azért még szerintem a dobogóra van. Mi mindent megteszünk ezért, reméljük sikerül a bravúr, és “feltámadunk”. Még elég sok forduló van hátra és bármi megtörténhet…
  :))) Balu

 6. mx08

  “A 424-Emigrants eső miatt, sajnos elmaradt!” 🙁

  Jobb dolgom nem volt, na meg a blog is motivált ezért hát kimentem!
  Se eső se baseball.
  Érdekes.

 7. Brecsi

  Én is furcsáltam, hogy fél 9 kor már lemondták a csapatok, holott pesti rangadó lett volna, szóval az utazás senkit nem vágott volna földhöz. Ráadásul az eső elállt, a nap kisütött, szóval jó idő lett. Sajnálom, hogy így alakult. Mindig ki kell menni a pályára!!! Ez a kinézek az ablakon esik nem játszunk dolog nem működik!!!

 8. Forest

  Hello Mindenkinek!

  Egy kérdésem lenne. Az Érdtől miért vontak le egy győzelmet (ha valaki tudja)?

  Köszi

 9. Mirage

  Elég érdekes a levonás, ahogy elnézem a Astros-Dynamits (Debrecen nem ment el) meccs az egyetlen amire kellett volna küldeni és “nem maradt el” , és ezért vonhattak le?

 10. Brecsi

  A mostani DED-BÉV meccsen kellet volna bírót adnotok.

  Csak hogy tudjatok róla:
  05.21 Jászberény – 424 bíró: ÉRD
  06.04 Nemesvámos – Békéscsaba bíró: ÉRD
  06.12 Nemesvámos – Emigrants bíró: ÉRD
  06.25 Astros – 424 bíró: ÉRD

 11. Brecsi

  Az első verzió szerint igen. De azóta lett új kiküldve, még április elején és abban már ti vagytok 5 felkiáltó jellel, hogy észrevehető legyen.

 12. Forest

  Ez igaz mert nekem is egy olyan táblazatom van, amiben az áll hogy a 424-nek kellett volna bírót küldenie. Gondolom akkor van egy másik bírói naptár? Azt honnan lehet, lehett volna letölteni, ha az megújult?

  Amúgy ami nekem is megvan az nagyábból egyezik Brecsi amit írtál. Egyedül a 06.04-ei meccsen kell a VEF-t ugye potolnunk, akkor ez most hogy is van?

 13. Forest

  Akkor még egy kérdés, hogy az érdi csapat melyik tagjának lett elküldve a módosított bírói kiírás?!

 14. Brecsi

  Aki az első verziót megkapta annak meg van a javított is!!! Ugyan úgy a levlistán lett kiküldve.
  Keress rá! Feladó Dr. Horváth Attila időpont 2005.04.12 A softball bajnokság beosztásával együtt lett elküldve.

 15. Forest

  Én nem teljesen ezt kérdeztem, hanem hogy a csapatok email címére ki lett-e küldve az új bírói kiírás? Akkor az minek van megadva a baseball.hu-n, vagy a Szövetségnek , mert azért ez egy igen fontos infó.
  És hogy melyik oldalon lehetett volna még megtalálni a változásokat?

 16. Brecsi

  Minden csapatból vannak emberek a levlistán, ezért oda megy minden infó. Biztos, hogy van közületek olyan aki megkapta. Szólni kellett volna a “vezérkarnak” hogy változás történt.

 17. csaber

  szasztok.

  aki a időpont változtatásokért felelős igazán kérhetne visszaigazolást minden csapattól, hogy megkapta – megfelel – beleegyezik.
  szerintem így lenne helyénvaló. remélem nem tévedek, mert évek óta ilyen mentalitással dolgozom.

  sajnálom a debrecen-békéscsaba meccset, főképp azért, mert mindkét csapatnak sorsdöntő mérkőzés volt. :(((

 18. szenyo

  ha ennyire méltánytalannak érzitek, akkor 48 órátok van, hogy fellebbezzetek a VJB-nél.
  Gondolom, azért tényleg van valaki tőletek a listán, és kapja a határozatokat.
  Ha itt követelőztök, akkor nem fog történni semmi.
  De én maximálisan megértem, hogy mi a problémátok, csak ez itt a paizai-n nem fog megoldódni se így, se úgy.

 19. Brecsi

  Én sem értem, hogy miért itt nyafogtok. Hiba csúszott valahol a rendszerbe és ennyi. Megjegyzem ha a softball csapat tudja, hogy mikor lesz meccse akkor ezt is kellene tudni, mivel egy levélben volt. Javaslom a fellebezést én is, bár elég egyértelmű a helyzet.

 20. Forest

  Nem gondolod, hogy egy kicsit sántít a dolog.

  Gondolod, ha tudtuk volna akkor nem küldünk BUDAPESTRE (Érd kb. 20 km) valakit bíráskodni! De akkor, ha jól tudom a csapatoknak nem lett kiküldve a változás! Akkor mi honnan a ….. tudjuk, hogy a bírói menetrend megváltozott??? Eddig ha kellet az Érd mindig ott volt bíráskodni.

  Lehet, hogy te a győzelmeket ilyen könnyed veszed, de mi megszenvedtünk azokért. Fasza ez a hozzáállás!!!!!

  DE HA HIBÁZTOK, LÉGYSZI NE MÁSOKON VERJÉTEK EL A PORT!!!

 21. Brecsi

  Debrecenbe kellet volna a bíró. Fellebezni!!:))))
  Azért kicsit fura, hogy mindenki tud a dologról, de szegény vétkes nem. Nem én hibáztam, nem én verem el a port senkin. Nekünk is minden győzelem fontos, ezért odafigyelünk rájuk!!

 22. Forest

  Akkor Debrecenbe :))). Az meg 200 km,de a probléma ugyanaz. Önhibánkon kívül nem jelentünk meg a meccsen. Ennyi. A fellebbezés azért meglesz.
  Ja Szenyo….hol nyafizzak, ha nem itt…nem azért van ez a fórum?

  Egy javaslat még…. A stati-ra fel lehetne rakni, hogy ki, mikor, hol köteles megjelenni bíráskodásra. (Csak egy ötlet)

  Azért kösz, hogy meghallgatatok.

 23. csaber

  “A baseball-bürokrácia sötét oldala elhomályosítja
  a látásukat, barátaim.” – transcription, a.k.a Yoda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük