Hétvégi beharangozó – kis késéssel

050413-beharangozo

Sajnos tegnap nem tudtam eleget tenni beharangozói kötelességemnek, de ezt most pótlom. Némileg eseménytelen hétvége vár ránk, már ami az izgalmas, vagy nehezen megtippelhető meccseket illeti. Az NB I-ben elvileg nem lehet meglepetés, az NB II-ben a Jászberény–Astros mérkőzés okozhat némi fejtörést. Elvileg. Aztán láttunk már olyat, hogy borult a papírforma. Nézzük sorban…

NB I

SZOMBATHELYI ANYASZOM. (5-0) – N.KANIZSA ANTS THÚRY (2-7)
szombat 15:00

A szombethelyi csapat veretlenül áll a tabella élén. Hazai mérkőzésükön, a mindössze 2 győzelmet számláló fiatalabb nagykanizsai csapatot fogadják úgy, hogy a nagyobbik csapatnak Interliga-mérkőzése lesz. Ez nagyjából azt jelenti, hogy csak az utazik a mérkőzésre, aki az Interliga-meccsen szóba sem jöhet, ezért hatalmas meglepetés lenne, ha nem Anyaszomorítók siker születne.

» Szombathelyi Anyaszomorítók – Nagykanizsa Ants Thúry 24:8

NEMESVÁMOS SHARKS. (1-6) – DR. PADLÓ THÚRY (4-1)
vasárnap

A Sharks múlt héten sikert aratott a kisebbik Hangya-csapat felett. Most a jobbik gárda ellen kell pályára lépniük, és valljuk be nem sok esélyük van arra, hogy újabb győzelmet szerezzenek. Ráadásul ez dupla rangadó lesz, így a második mérkőzésen akár hatalmas vereség is kilátásba kerülhet, hiszen addigra már mindenki fáradt, míg a Nagykanizsa játékoskerete lehetőséget ad a csapat frissen tartására. Így azt hiszem nem is tippelhetek mást, mint két Dr. Padló Ants győzelmet.

» Nemesvámos Sharks – Dr. Padló Ants 0:9
» Dr. Padló Ants – Nemesvámos Sharks 9:0

ÓBUDA BRICK FACTORY (6-1) – SOPRON WESTWIND (0-6)
vasárnap 13:00

Ismét egy „sima” mérkőzés. Amíg az Óbuda nem kapott ki mostanában, addig a Sopron elég nagy vereségekbe szaladt bele. Ráadásul e meccs előtt még utaznak is 220 kilométert, így túl frissek sem lesznek. Az igazi kérdés csak a pontkülönbség lehet, hiszen annyira egyértelmű, hogy a Brick Factory begyűjti a győzelmet, hogy azon már kár agyalni. Ha a Sopron nem figyel oda, akár egy 20-30 pontos különbség is létrejöhet. Tippem, tehát Óbuda Brick Factory győzelem.

» Óbuda Brick Factory – Sopron Westwind 19:5

JÁNOSSOM. RASCALS (3-5) – SZ.HELYI ANYASZOMORÍTÓK (5-0)
vasárnap 16:00

» Jánossomorja Rascals – Szombathelyi Anyaszomorítók 7:8

NB II

NEMESVÁMOS TIGERS (3-2) – EMIGRANTS SE (1-4)
szombat 11:00

Amikor azt írtam, hogy minden egyértelmű, akkor ezt az összecsapást nem vettem figyelembe. Vagyis, az Emigrants múlt héten Debrecen ellen elért eredményét nem. Ennek fényében viszont azt kell, hogy írjam, hogy ez a meccs is kétesélyes. Az Emigrants lassan-lassan megtalálja a base hit-ek rejtekhelyét, és egyre többet eregetnek ki, a Tigrisek pedig eddig sem fukarkodtak velük. A mérkőzés a dobókon múlhat, az Emigrants jelenleg nem rendelkezik dobójátékossal (Lendvai Béla nem tartja magát annak), max’ egyel összesen. Ha Béla elfárad, akkor nincs aki minőségi cseréje lenne, így lehet, hogy megint a végén szednek össze egy vereséget. A Nemesvámos sincs túlságosan elereszte dobóilag, de Lecsó eddig megbízható, egyenletes teljesítményt nyújtott, és akár egész meccset is végigdob. De mi van, ha szétütik? A kérdés jogos. Hogy akkor ki dob, az már a jövő titka. Érdekes mérkőzés lesz, ajánlanám mindenkinek. A mérkőzés az óbudai baseball-pályán kerül megrendezésre szombaton.
A tippem pedig Emigrants SE győzelem.

» Nemesvámos Tigers – Emigrants SE 8:23

PÉCSI BARBÁROK (0-6) – DEBRECEN DYNAMITES (4-2)
szombat 14:00

Ebben a párosításban egy kérdés van, mégpedig az, hogy dupla meccs lesz-e, vagy csak szimpla? Az eredmény nem kérdéses, a pécsieknek nem ez lesz az a mérkőzésük, ahol győzelmi reményeket táplálhatnak. Viszont a tanulás következő állomása, amely egyre közelebb viszi őket első sikerükhöz. Valószínűleg a Debrecen újra lehetőséget ad fiatal versenyzőinek, így hosszú mérkőzésre van kilátás. A tippem Debrecen siker.

» Pécsi Barbárok – Debrecen Dynamites 5:30
» Debrecen Dynamites – Pécsi Barbárok 9:0

ÉRD AEROS (2-3) – A.E. 424 (0-5)
vasárnap

A 424 újra olyan szezonnak van a közepén, ahol túl sok babér még nem termett nekik. Tavaly simán verték az Aeros-t kétszer, ám ez idén nem jelent semmit. Annyira nem, hogy még az sem biztos, hogy a 9 inninget kihúzzák. Az érdiek idén már sokkal jobb játékerőt képviselnek a 424-nél, de ne feledkezzünk meg a friss Alaplabda igazolásokról! Ők azok, akik némileg boríthatják a papírfomát, de az Aeros győzelem akkor sem forog majd kockán. Ez a tippem is: Érd Aeros.

» Érd Aeros – A.E. 424 20:23

JÁSZBERÉNY STINKY SOX (1-5) – HUNGARIAN ASTROS (5-1)
vasárnap 11:00

Mindkét csapat számára klubtörténelmi lesz ez a mérkőzés, hiszen a két csapat még nem játszott egymás ellen. A Jászberény múlt heti győzelmével elindult felfelé a tabellán, míg az Astros begyűjtötte idei első vereséget Békéscsabán. Most ismét utazniuk kell, de ha most sem sikerül nyerniük, akkor le is kerülnek a tabella éléről. A dobókon sok fog múlni, hiszen ha Pedo jó napot fog ki, és tudja tartani az Astros ütőit, akkor szoros eredmény várható. Az Astros dobóknak sem lesz könnyű dolguk, a védelem hibamentességére is igen csak szükségük lesz. Mivel a Jászberényt nem csak, mint ellenfél nem láttam, hanem – én legalábbis nem emlékszem – játszani sem, ezért messzemenő következtetéseket nem tudok levonni. Majd a meccs után, aminek győztese szerintem az Astros lesz.

» Jászberény Stinky Sox – Hungarian Astros 7:15

A hétvégén még rendeznek softball-rangadót Budapesten, a Tüzér utcában, valamint serdülő fordulót Jánossomorján, ahol mindkét nap 3-3 találkozót tekinthetnek meg az arra kirándulók.

55 thoughts on “Hétvégi beharangozó – kis késéssel

 1. Mike32

  Ha nincsen még egy dobója a JSS-nek akkor simán lehet esélyünk. Pedo most állítólag jól kipihente magát, kész kicsinálni minket:), de ha beparázik és elkezd szórni, és le se cserélik akkor gázban lesznek.

 2. szenyo

  Balu azt irta a blogomra, hogy Pedo Olaszországban lesz most hétvégén is.
  Tehát vasárnap nem lesz ott.

  Bár lehet, hogy ez az etetés része…. 😉

 3. rsk

  obf-sopron 13:00

  az Emi-Vámos meccs nem Óbudán lesz, hanem Nemesvámoson.
  felcserélték a pályaválasztói jogot a csapatok.

 4. balázs

  az Emi-Vámos meccs nem Óbudán lesz, hanem Nemesvámoson.
  felcserélték a pályaválasztói jogot a csapatok
  ” és ennek nem kis jelentősége lesz a meccs kimenetelét tekintve…

 5. szenyo

  és hánykor lesz a meccs vámoson?

  otthon vagyok, lehet hogy kinézek.
  A végén még én leszek a legnagyobb Emigrants fan, annyi meccsükön vagyok kinn 😉

 6. rsk

  <<<<<<<<<>>>>>>>>>>
  leginkább azok kimenetelét befolyásolja, akik Brecsi cikkén belelkesedve kimeneteltek volna Óbudára szombaton megnézni a derbit –>

  <<<<<<<<<>>>>>>>>>>
  leginkább azok kimenetelét befolyásolja, akik Brecsi cikkén belelkesedve kimeneteltek volna Óbudára szombaton megnézni a derbit

 7. mako G

  kösz’ a bizalmat, Brecsi!

  a meccs 11-kor kezdQdik Nemesvámoson, és olyan felállással fogunk pályára lépni, amilyennel idén még soha. a többi maradjon egyelQre titok. 🙂

  ja, hadd védjem meg Dávidot: a DED ellen tényleg nem dobott túl jól, de azért Q ettQl sokkal többre képes!

 8. Balu

  Hello!
  Pedo tényleg nem lesz itthon. Ha csak Ő nem verte át az egész csapatot, és pénteken hazajön 😀 Így rám és Csík Adrira vár a feladat, hogy megtréfáljunk titeket! 🙂 Viszont két hét múlva már biztosan lesz. Akkor láthatja őt, aki akarja. Ha nyerünk, Pedo csak harmadik számú dobó lesz a JSSben :)))
  Sziasztok!
  Balu

 9. jovanni

  csak annyit uzenek az astros jatekosainak, hogy ket olyan dobonk erett be amilyen pedo! az egyik csik a masik balu. de a hetvegen erezhetitek is! udv: jss chatcher

 10. Mike32

  Szenyo! Miféle blogodvannekedahovaírnaknekedinternetenneked?????:)))
  Jss! Pont erről van szó, nem biztos hogy nyerni megyünk hozzátok. Amúgy mit tudnak az új pitcherek? Ha azt mondjátok, olyan jók mint Pedo, akkor ki is pukkanhatnak úgy mint Pedo? És a dobás variációk leszükülnek egy fast-re és egy pontatlan k…va gyors fastre? 🙂
  Megelőzendő az Érdi esetet, csak viccelek :)))

 11. Brecsi

  Ha meg az én nevemre, akkor azt is:) Szerintem a nagyképű meg bunkó érdi esetre gondol:)) Hogy most ír vicceset, utána meg megkapjuk, hogy ellenszenvesek vagyunk…:D

 12. Mike32

  Rob: a meccs utáni napokban a blogon elindult egy ilyen astros fikázós vita a nagyképű játékunkat és viselkedésünket illetően. Nem nagyon értettük, hiszen Brecsi első hozzászólása az Érd gratulációjával indult. Mindegy. Szóval erre.

  Szenyo, jó a blogod, eddig miért nem tudtam róla? 🙂
  Tudom tudom, ne gondolkodjak, csak fogjak meg mindent…:)))

 13. csaber

  jézus haversrácok!!!

  ne legyen már ez tüske! ne legyen már ez a dolog memento!
  annyi volt az egész, hogy a site-unkon elragadtatott hangvételben íródott egy “utózönge” a meccsről. brecsi megkérte a szerk.-et, hogy moderálja. megtörtént, elnézést kért. ennyi. gondoljatok bele, hogy a meccs 7inning aljában 7-7 volt az eredmény, ez az érdnek nagy szó. (ez kb olyan, mintha az astros a szentendre ellen) ezért volt az az elragadtatás.
  aztán itt folyt a zsolt “különleges” és egyesek szerint színészi magatartásáról több szóváltás. (habár megjegyezném, hogy rá egy hétre még mindig lila volt a keze, de ettől függetlenül lehet, hogy nem kell rögtön összeesni, szerintem ez teljesen mindegy)
  talán annyi kivetni valót találtunk a vitában, hogy bárki, mármilyen béna, kancsal, hülye, ütődött (és itt sorolhatnám…) akkor is kijár neki annyi tisztelet, hogy ne bohócozzák le, főképp ne a “háta mögött”.

  szal PEACE gyerekek. a játszótérről már kinőttünk, remélem ti is :)))

 14. Balu

  Hy all!
  Nem hinném, hogy mi egy fikázós csapat lennénk, és megígérem, ha valaki is ilyet tesz nálunk, annak lesz nemulass…:) Ja, most kaptam egy SMSt. Vicces gyerek ez a Pedo. Most + azt írja, hogy este jön haza. Remélem ezt már nem poénnak szánta, és megmutatja, hogy a fast és az “ultra”fast 😀 pontatlan labdák mellé be is tud csavarni egykét labdát /vagy nem 🙂 …
  Bye!
  Balu

 15. Brecsi

  De még mennyire:))) Mivel nem látta még a Jászberényt, némileg tartok tűlük. Remélem igazolják, hogy nem alaptalan az izgulásom és jó kis meccset tudunk játszani.

 16. Roberto

  Érd-424 Vasárnap 9óra Az AEROS stadionban:)!Várjuk a népes szurkoló tábort.Lányrajongóknak a belépés csak 90mb felett!!!:)))

 17. Mike32

  Csaber, Roberto! Semmi tüske és semmi probléma nincs…:)

  Szóval érdi stadion:) Van nálatok a softball csapatban egy Eszti nevű lány… Hmmm…:) Szóval csinosak az érdi csajok!!! 🙂 És ha bejön a 90mb légyszi szóljatok!!!! Asszem azonnal esőszünetet tartok az Interliga meccsen és átugrok szurkolni…:))))

 18. csaber

  szerintem a csajodra gondoltak.:))

  és még nem látták a kis kedvencemet, tudod robi. akinek tegnap ütött a rollingot :))))

 19. Roberto

  Tudom a kis Amcsi szökére gondolsz mi???:))) Hát a mi Softball-osaink a legszebbek ehhez nem fér kétség!!!!!

 20. csaber

  arról nem is beszélve mert családi baseballtörténeti pillanat lesz a vasárnap.
  a tesóm ellen fogok játszani. lehet, hogy még dobni is fogok neki, de ezt még nem tudni :))))

 21. lecso

  Hali Mindenkinek!
  Sok sikert szeretnék kivánni az Emigrantsnek a holnapi meccsre! Majd meglátjuk mit tudunk kihozni magunkból. A dobóval meg nincs probléma mert van egy rejtett tartalékunk, csak nem mindig megy neki.

 22. Mirage

  Brecsinek: a pécsi meccshez: Purczl Gábor C, Murányi Csaba 1B, Nagy Gábor 2B, Tamás Róbert SS, Majercsik József 3B 4.inningben pitcher lett helyette Purczl Zsolt,Simó János P 4.inningig lecserélve, Kovács Péter LF majd Nagy Barnabás, Fröhlich Zoltán CF,Schaffer József RF

 23. Alex-424

  Ha jól emlékszem 23-20-ra nyertünk. Az 1. inningben jött 11 ebből! Végül nagy küzdelem után sikerült nyernünk!

 24. Forest

  Igen az első inningben nagyon elhúztatok, de sebaj majd 2 hét múlva talán megtörik az átok s Aeros győzelem lesz Óbudán.
  Gratulálunk a 424 -nek! Jó kis meccset játszottunk.
  És köszönjük a nagyon színvonalas bíráskodást az Emigrants-nek!

 25. Mike32

  Gratulálok a Jászberénynek! Szerintem mindenki nagyon élveztem a játékot, leszámítva hogy lerohadt a gatya rólunk olyan kib…..tt meleg volt! Erősen napszúrás gyanús esetekkel értünk haza Bp-re, de ezeket leszámítva jó kis derbi volt…:))) Három CS-t csináltam, én ennek örülök a legjobban :))))
  Ja, és még a Misit is megdícsérjük, jól bíráskodott…:))))

 26. Brecsi

  Szenyo volt a megváltó, hogy lehúzta a rólót! Mike meg szedte le a lopásokat mint állat, igaz kettesen nem, de hármason hármat is! Mindenkinek gratulálok, aki a minimum 35-40 fokban élve kibírta a mérkőzést:)))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük