A hétvége beharangozója

050413-beharangozo

Ismét szerda, ismét beharangozó. Az NB I-esek most igazi csemege nélkül fognak játszani, de a második vonalban azért lesznek jó kis meccsek. A Debrecen–Jászberény rangadó, akár döntő is lehet a Debrecen év végi helyezését illetően. A 424–Pécs pedig szintén izgalmas lehet, bár ha a teljes 424 áll ki az új játékosokkal, akkor nem ennyire döntetlen szagú a dolog. Nézzük tehát mit kínál nekünk június első hétvégéje!

NB I

NAGYKANIZSA ANTS THÚRY (2-8) – ÓBUDA BRICK FACTORY (7-1)
szombat 13:00

Az NB I mostanra már két részre szakadt. Vannak az 1 vereséges vagy veretlen csapatok, és vannak az 1-2 győzelmes és nyeretlen csapatok. Ezt a mérkőzést pedig két olyan csapat játssza, ahol a hazai csapat az utóbbi, míg a vendég az előbbi csoportba tartozik. Az Óbuda 1 vereséggel remek pozícióban van, de ez a bajnoki címvédőtől azt hiszem el is várható. A kisebbik kanizsai csapat viszont az osztályozós helyek egyikéért van versenyben, amire elég nagy esélye van, hiszen az üldözők már sok győzelmet elhullajtottak ki nem állások és egyéb buta dolgok miatt. A mérkőzés odavágóján a Brick Factory 13:3-as győzelmet aratott Óbudán. Most annyival nehezebb lesz a dolguk, hogy egy hosszú, és a jó idő miatt valószínű, nem túl gyorsan letudható út áll előttük.
Nézzük mit mutatnak a számok: Az ÓBF egy jó csapat ütőátlagot tudhat magáénak, hiszen a .336 csapatszinten nagyon is jónak mondható. A dobóik összteljesítménye ERA-ilag 3.10, ami szintén jó. 83 strike outot hoztak össze, és emellett csak 46 ütőt sétáltattak el. Kulcsemberré nőtte ki magát mostanra Lupták Péter a támadósorban .486-os ütőátlagával (17/35) 22 befutott és 25 beütött pontjával jelenleg az egyik húzóember. Csalódás viszont Zalabai eddigi ütőteljesítménye, aki .238-as ütőátlagot tudott hozni, ami valljuk be eléggé gyengécske (5/21). Dobásban Kalocsai Balázs viszi a pálmát, ami szintén meglepő. Főleg, ha leírom, hogy ERA-ja mindössze 0,66-os. Ez csodálatos teljesítmény. Dobásban Zalabai is hozza az elvárhatót, hiszen a 2,19-es ERA szintén nem rossz.
Az Ants Thúry eddig .211-es csapat ütőátlaggal rendelkezik. Ez már koránt sem olyan jó teljesítmény, mint a BF-é. A húzóemberek Török András és Daróczi János, de játékuk minden meccsen bizonytalan, hiszen az Interligában is számítanak rájuk. És ugye ezen a hétvégén is lesz Interligás mérkőzés. Dobásban is Daróczi „Gida” Jánost lehetne kiemelni. Eddigi ERA-ja 4,60-as, ami egy közepes teljesítmény, de a csapat többi dobója közül mindenképpen kiemelkedik. Remeknek mondható viszont a strike out–séta arány. Gida eddig 49 ütőt mattolt, és csak 14-et engedett ki a bázisokra rossz dobásokból kifolyólag. Ez tényleg szép eredmény.
A számok tehát meggyőző Óbuda fölényt mutatnak, ami valószínű ezen a mérkőzésen is realizálódni fog. Főleg, ha hozzávesszük, hogy a jobb kanizsai játékosok valószínű a nagycsapatot fogják segíteni, eléggé egyértelmű az óbudai fölény.
Tippem ennek fényében egy sima Óbuda Brick Factory siker.

» Nagykanizsa Ants Thúry–Óbuda Brick Factory

SOPRON WESTWIND (0-7) – SZOMBATHELYI ANYASZOM. (7-0)
vasárnap 12:00

A szebb napokat is látott Sopron fogadja az idén szárnyaló szombathelyi alakulatot. Bevallom őszintén, hogy engem meglep az Anyaszomorítók eddigi eredménye, főleg, hogy rögtön az első fordulóban bajnokveréssel kezdtek. Ráadásul azóta sem tudtak kikapni, ami már-már szenzációnak is mondható. Bár az igazi nagy rangadókon még nincsenek túl, eddig elért eredményeiket már nem veheti el tőlük senki. A SWW az idei év negatív meglepetése. Győzelem nélkül állnak a tabella utolsó előtti helyén, és szinte már biztos, hogy jövőre az NB II-ben folytatják, ha egyáltalán még lesz, aki folytassa. Ezen a héten felreppent a hír, hogy az egyik legjobb soproni játékost, Nagy Gábort leigazolja a Nagykanizsa, de mivel a szabályok szerint ehhez mindkét klub beleegyezése szükséges, ez a tranzakció egyelőre meghiúsult. Viszont a szezon végén már szabadon igazolható mindenki, így valószínű, hogy jövőre Nagy már nem Westwind színekben folytatja a játékot. De térjünk vissza a mérkőzés esélyeihez. Vegyük górcső alá a két csapatot a számok tükrében:
A Szombathely csapat ütőátlaga szenzációs: .404-et hoztak össze eddig, köszönhetően annak, hogy jelenleg 7 játékosuknak is .400 feletti az ütőátlaga. Ebből is kiemelkedik Török András, aki .625-el vezeti a rangsort (10/16), de Kovács András is szépen ütögeti a hiteket (8/16), és .500-on áll. E két játékos ütötte be az Anyaszomorítók-pontok jelentős részét is: Török 10 pontot, míg Kovács 9-et. Sajnos e számok azóta már lehet, hogy nem érvényesek, hiszen az utóbbi 3 meccsük eredményét még nem tartalmazza. Dobásban is szárnyalnak az Anyaszomorítók, 4 meccsükön összesen 15 pontot kaptak, ebből 2 volt olyan, ami csak a dobók lelkén szárad, így a csapat ERA-ja 0,64-es. Érdekes még az elfogók teljesítménye is: 19-en indultak el ellenük bázist lopni, de csak 13-an értek oda. Vigyázni kell tehát ezekkel a lopkodásokkal, hiszen a szombathelyi catcher-ek nem viccelnek.
A Sopron csapat-ütőátlaga .215-ös, ez betudható annak is, hogy rengeteg újonccal állnak fel meccsről meccsre, és nekik még nem igazán megy ez az ütés dolog. Az ütőátlagnál is siralmasabb a dobók teljesítménye. 13,24-es a csapat ERA-ja, és ebből csak Nagy Gábor emelkedik ki a maga 3,60-jával, de mivel jelenleg nincs elfogója a Westwindnek, ezért ő elég keveset tud dobni.
A mérkőzés odavágóján 17:1-es Szombathely siker született, ami több mint meggyőző. Véleményem szerint most sem tud a Sopron nagyobb ellenállást kifejteni, de azért ennél szorosabb eredményt várok.
Tippem tehát Szombathelyi Anyaszomorítók győzelem.

» Sopron Wetwind – Szombathelyi Anyaszomorítók

JÁNOSSOMORJA RASCLAS (2-7) – NEMESVÁMOS SHARKS (0-9)
vasárnap 11:00

Igazi kiesési rangadót láthatnak Jánossomorján a mérkőzésre kilátogató nézők. Annyiban el kell keserítsem őket, hogy a várt nagy csata azért nem lesz annyira szoros. Igaz a Nemesvámos csak egy ponttal maradt alul saját pályán a Rascals-szal szemben (15-16), de szerintem nem egy súlycsoport a két csapat. Ezért is meglepő a Rascals eddigi vesszőfutása. Az elért 2 győzelem nagyon kevésnek mondható, én személy szerint többet vártam tőlük. Mostanra viszont eldőlt, hogy az első 4 helyért folytatott küzdelembe már nem szólhatnak bele. A Nemesvámos a múlt hétvégén nem tudott elutazni Nagykanizsára, ami ráadásul dupla meccs lett volna, így a levonások miatt esélyük sincs elkerülni a biztos kiesést. Ez az elmaradt túra összesen 3 győzelem levonást ért nekik, és ebből eddig csak egyszer sikerült nyerniük, tehát még kétszer kellene, hogy 0-án legyenek. Viszont jó hír a Sharks rajongóknak, hogy két ex-Fireballs játékossal bővült a keretük. Nekik innen is sok sikert kívánok!
Nézzük most a számokat, mit is sugallnak:
A Jánossomorja ütői összességében .303 ütőátlagot értek el eddig. Ez jó, viszont még mindig nem érkezett be a Szentendre elleni két mérkőzésük jegyzőkönyve. Az eddigi adatok alapján 3 húzóemberük van támadásban, akik a Rascals pontok több mint felét futották be. Kiss Szabolcs ütőátlaga is említésre méltó, ő eddig .542-n áll (13/24), ami jó teljesítmény. A legtöbb pontot Borsándi Balázs ütötte be, szám szerint 7-et, ami viszont nem túl sok, ezért is fura, hogy ő ezzel a csapat legjobbja. Az igazi probléma a dobásban jelentkezik: a 9,67-es csapat ERA túl magas, ráadásul egyénileg sincs senki, aki jobb lenne (Varsics 12,70 – Nagy 7,96).
A nemesvámosi támadók .174-es produktuma is eléggé elkeserítő, itt egyedül Molnár Balázs rendelkezik .300 feletti ütőátlaggal, pontosan .320-nál jár (8/25). A beütött pontokat Nagy László vezeti, de mindössze 4-et tudott ő is csak összehozni. Érdekesség még, hogy a csapatban nincs már senki, aki nem csinált volna errort, a csapat védekezése jelenleg 80%-os. A dobók összesített ERA-ja kereken 9,00, ami nagyon magas, bár a Rascalsénál jobb. Kivácsi vagyok, hogy Horváth Tibor tudja e hozni a Nagykanizsán mutatott teljesítményét, hiszen ott remekül dolgozott, igaz csak a kisebbik Kanizsa ellen (5 IP, 3 hit).
A mérkőzést egyértelműen a jobban védekező csapat fogja megnyerni, aki jelenleg a Jánossomorja, de mivel ütésben is jobbak, ezért még biztosabb, hogy meg fogják nyerni ezt a találkozót.
Tippem tehát Jánossomorja Rascals győzelem.

» Jánossomorja Rascals – Nemesvámos Sharks

NB II

NEMESVÁMOS TIGERS (4-2) – BÉKÉSCSABAI VILLÁMOK (5-1)
szombat 13:00

A mérkőzés érdekessége, hogy mindkét csapat versenyben van a dobogós, sőt a bajnoki címért. A Tigrisek eddig kétszer kapituláltak, de ha most nyerni tudnának, akkor holtversenyben már másodikok lehetnének. Sőt, ha minden jól alakulna számukra, akkor akár elsők is. A Békéscsaba a bajnoki cím egyik esélyese. Megtörték az Astros veretlenségét, és így jó pozícióba kerültek. Csak a győzelem a megfelelő eredmény számukra, hiszen ha nem jön össze, akkor hiába nyertek két héttel ezelőtt, ráadásul magukra húzzák az üldözőket. Hátrány lehet számukra a hosszú út, amit bizony le kell valahogy küzdeniük.
Nézzük, miről árulkodnak a számok:
A Tigrisek csapat-ütőátlaga .385-ös., ebből kimagaslik két nagy teljesímény. Szó szerint nagy, hiszen Nagy László és Nagy Péter a két húzóember támadásban. Nagy László .625-ös ütőátlaggal, 11 befutott ponttal és 12 ellopott bázissal tipikus példája az első ütőknek, Nagy Péter .556-os ütőátlaga, 11 befutott pontja és 9 beütött pontja mellé, még 11 bázist is ellopott. A dobási eredmények már nem ilyen szépek. Itt is Nagy László a vezér, hiszen más nem nagyon szokott dobni, de neki 11,50-es az ERA-ja. Viszont feltűnően kevés sétát engedélyez az ellenfeleknek ami nem hátrány (7/136).
A Békéscsaba közel ugyanúgy üt, mint mostani ellenfele. Csapat-ütőátlaguk .331-es, ami ugyan kisebb, mint a Tigriseké, de még mindig jónak mondható. Több jól ütő játékosuk is van, ezért nem lesz könnyű dolga a nemesvámosi védelemnek. Viszont a Villámok sikerének nem is a támadósor a záloga, hanem a védelem. Ott is a dobó poszt, hiszen Papp János idén nagy esélyese az NB II-ben a Cy Young Awardnak már ha nálunk is lenne ilyen. (Az MLB legjobbnak ítélt dobója kapja ezt a kitüntetést.) Igaz ERA-ját kicsit megborzolta a Debrecen elleni nagy vereség, ezért a magasnak mondható 6,82-es eredmény, de ha megnézzük a strike outok számát, akkor biztosak lehetünk benne, hogy fog ez a szám még csökkenni. Papp ellen eddig 154-en álltak fel ütni, és 58-uknak tört bele a bicskája, ez az ütők 38%-át jelenti, és ha hozzávesszük, hogy ebből a 154-ből csak 12-en sétálhattak (9%) akkor beláthatjuk előbbi állításom igazát.
A mérkőzést a jobban ütő csapat nyeri, vagyis az, amelyik jobban el tudja kapni a másik dobóját. Izgalmas, jó kis meccs kerekedhet ki ebből az összecsapásból, ahol nem lepne meg, ha pár pont döntené el a győztes kilétét.
Tippelek is, mert jó, tippem pedig Békéscsabai Villámok győzelem, bár én lennék a legboldogabb, ha most tévednék!:)

» Nemesvámos Tigers – Békéscsabai Villámok 16:6

A.E. 424 (0-6) – RADLER PÉCSI BARBÁROK (0-8)
szombat 11:00

Pikáns kis küzdelem kerekedhet ki ebből a párosításból, két hete még azt is megkockáztattam volna, hogy a Pécs akár első győzelmét is megszerezheti, de azóta nagyot fordult a 424 megítélése. Az Érd legyőzése az előző forduló bombameglepetése volt, bár ehhez sok külső körülmény is kellett, de hát akkor is, a győzelem az győzelem. Figyelembe kell venni viszont, hogy a pécsi idegenlégiósok egyre inkább megszokják, hogy itt a krikettől eltérően dobják a labdát, és egyre több jó ütést hoznak össze. Jó dobójuk azonban továbbra sincsen, vagy legalább egy olyan, aki viszonylag nagy százalékban strike-ot tudna dobni. Mindezektől függetlenül meglepetés szagú a meccs, de nézzük miről árulkodnak a számok:
A 424 csapat ütőátlaga .189-es. Ez gyenge teljesítmény, bár az Érd elleni mérkőzés még nincs benne az adatokban. A csapat Murányi Istvánban, és Boha Balázsban bízhat, hiszen ők ketten majd a felét ütötték össze a csapat hitjeinek. Dobásban is rendkívül magas számokról beszélhetünk. A csapat ERA 18,62-es, emellett rengeteg sétát is dobnak a 424 dobói, összesen eddig 47-et.
A Pécs adatai ütésben sokkal jobbak, mint ellenfelüké. A csapat-ütőátlag .291-es, ami egy újonc csapattól feltűnően magas. Nemesi Zsolt játékosedző majdnem eléri az .500-as átlagot, ami nagyon jó, jelenleg .458-nál jár, de őt is megelőzi Sören Möller, aki .625-öt ütött eddig össze. A csapat első home run-ja is megszületett, a szintén idegenlégiós Prabhlu érte el. A dobási adatok viszont már koránt sem ilyen fényesek. A csapat 31,21-es ERA-val bír, ami a liga legrosszabb teljesítménye. Sétáltattak eddig 90-et, ami nagyon sk, bár ez többnyire a magyar bírók kicsiny strike zónájának is betudható.
Minden esetre jó kis mérkőzés lesz, csak valószínű nagyon hosszú. Viszont elképzelhetőnek tartom, hogy megnézem a találkozót, hiszen jó látni, ahogy a pécsiek egyre jobban játszanak.
Tippem pedig egy A. E. 424 győzelem, ami már győzelmi sorozatot jelentene.

» A. E. 424 – Pécsi Barbárok

EMIGRANTS SE (1-5) – HUNGARIAN ASTROS (6-1)
vasárnap 15:00

Budapesti rangadót játszanak vasárnap Óbudán. Az Emigrants teljesítménye hullámzó, hiszen csak 1 ponttal kapott ki a Debrecentől két hete, viszont múlt héten nagy zakót kaptak ‘vámoson. Az Astros egyenletes teljesítményt nyújt, és esélyeshez méltóan szerepel, bár a békéscsabai túra nem sikerült túl jól. Viszont múlt héten feledtették rajongóikkal a kudarcot és 15-7-re legyőzték a Jászberényt saját otthonában. Nagy kérdés, hogy az Emigrantsban ki lesz a dobó, hiszen ez nagyban befolyásolhatja a végeredményt. Ha a Debrecent sokáig remekül tartó Lendvai Béla, akkor izgi meccs lehet, ha nem, akkor nem.
Nézzük számokban:
Az Emigrants csapatilag eddig .287-es ütési átlagnál tart, ez közepes teljesítmény, de semmiképpen nem rossz. Kiemelkedik Lendvai Béla, aki eddig .500-as ütésben (9/18), ezen kívül pedig már 1 hazafutást is jegyez, ráadásul beütött már 12 pontot. A másik húzó ember pedig Katona Tamás lehet, aki annak idején Békéscsabán kezdte a sportot. Katona eddig .381-es ütőátlaggal bír, 11-szer futott be pontként, és szintén 1 hazafutás van a neve mellett. A dobók 8,29-es összesített eredmény rossz, ha viszont kiemeljük Lendvait akinek mindössze 0,90-es az ERA-ja, akkor nem írhatjuk le őket. Viszont ha őt kiemeljük, akkor máris látjuk, hogy más nincs. Versényi még nem épült fel műtéte után, így nem nagyon lesz, aki megállíthatja az Astros rohamait.
Az Astros pedig rohamoz rendesen: a csapat .445-ös ütőátlaga elég meggyőző. Többen is (13-an) .400 feletti ütőátlagot tudnak magukénak. Brecska Péter (én:)) .773-as ütőátlaga pedig még ebből a mezőnyből is kimagaslik (17/22), emelett a beütött 16 pontom is elég jó teljesítmény, de mivel a többiek rendre kijutnak előttem, így az a minimum, hogy beütöm őket. Hat játékos is van, aki már több mint 10 befutást tudott elérni, összesen pedig 144 befutott pontról beszélhetünk, a bekapott pontok pedig csak 45-en vannak. (A Debrecen elleni 9-0-al jön ki a +108-as „gólkülönbség”) Dobásban eddig 5,84-es ERA-t tudott hozni a csapat. Az ütők 31%-a távozott strike out-al az ütő boxból (70/226) és csak 15%-uk tudott sétát kicsikarni. (34/226).
A számok magukért beszélnek? Ha igen, akkor az Emigrants nem sok jóra számíthat, de ha nem, akkor bármi lehet. Azért mégis esélyesebb az Astros, és ha nem akarnak lecsúszni a dobogó legfelső fokáról, akkor mindenképpen nyerniük kell.
Tippem is ennek megfelelő Hungarian Astros győzelem.

» Emigrants SE – Hungarian Astros

DEBRECEN DYNAMITES (6-2) – JÁSZBERÉNY STINKY SOX (1-6)
vasárnap 11:00

Igazi keleti rangadóra számíthatunk. De mondhatjuk, már ha Bánkuti Misi dob a Debrecenben, és Elekes Péter a Jászberényben, hogy a nagyon lassú dobások és a nagyon gyors dobások érdekes harca lesz ez a mérkőzés. A Debrecen számára feltétlenül szükséges ennek a mérkőzésnek a megnyerése, ha ott akarnak maradni az élmezőnyben. Nem lesz könnyű. Pedo tényleg nem dob lassan, bár a pontosságát azért nem dicsérném, igaz múlt héten nem volt azzal sem gond. Akkor jöjjön a számmisztika:
.419-es ütőátlag szerepel jelenleg a Debrecen összesen sorában, ami remek eredmény. Kiemelkedik Hamza Imre és Berecz Attila, akik ketten eddig 35 pontot ütöttek be, Hamza .586-os ütőátlaga (17/29), 2 hazafutása és 15 beütött pontja eléggé meggyőző. Berecz sincs tőle túlzottan lemaradva, hiszen neki .583-as az ütőátlaga (14/24), ami mindössze 3 ezreddel gyengébb. Ezen kívül beütött 20 pontot, ami jelenleg a liga legjobb eredménye. De a többiek is jól teljesítenek: 7 játékos futott be például több mint tízszer. Dobásban 5,91-es a csapat eredménye, de ezt jelentősen megdobja két ifjonc teljesítménye. Ha csak a „nagyokat” nézzük, akkor már más a helyzet. Csabina Péter ugyan nem sokat dobott még az idén, de jól jelzi tudását az 1,69-es ERA, míg az öreg motoros Bánkuti Mihály 3,48-as eredménye is jónak mondható.
A Stinky Sox eddig .368-as ütési átlaggal bír. Csík Adrán és Elekes Péter lehetnek a húzóemberek a Debrecen ellen (is). Elekes 15 beütött pont büszke tulajdonosa is, emelett az ütőátlaga .435-ös (10/23), és 10-szer futott már be pontként. Csík ütőátlaga .458-as, ami szintén szép teljesítmény (11/24). Eddig ő vezet a befutott pontokat 11-el, már ami a Jászberény házi versenyét illeti. Dobásban a 7,16-os ERA nagyon magas. A gyors dobások átka, ha az ütő csak kicsit is eltalálja a labdát, abból erős ütés lesz. Reményt keltő Csík dobóeredménye: 2,70-es ERA, 11 strike out, ami az ellen próbálkozó ütőknek a 41%-a!(11/27).
A mérkőzés a Debrecennek fontos, de a Jászberény is meg fog tenni mindent a győzelemért, hiszen muszáj nekik, ha el akarnak kerülni a tabella aljáról. Izgalmas csata várható, érdemes ellátogatni a meccsre, ha valaki arra jár.
Tippem bátor, de a múlt héten annyit hibáztam, egy Jászberény Stinky Sox győzelem.

» Debrecen Dynamites – Jászberény Stinky Sox.

A jó idő garantált a hétvégére, mindenkinek kellemes játékot, meccsnézést kívánok. Remélem sikerült kicsit felkeltenem az érdeklődést néhány mérkőzés itánt.

27 thoughts on “A hétvége beharangozója

 1. mako G

  A fentieken túl még egy mérkQzés lesz a hétvégén, az elmaradt A.E. 424 – Emigrants meccset pénteken 17 órától játsszák Óbudán. JátékvezetQk a Birinyi-testvérek.

 2. Attila

  Csak egy megjegyzés a Nemesvámos csapatával kapcsolatban:
  A múlt vasárnapi ki nem állásuk vis maior volt, ugyanis a csapat autóbusza lerobbant.
  A Versenykiírás szerint ebben az esetben igazolást nyújthatnak be a VJB-hez.
  Ez egyébként még nem érkezett meg, pedig mára ígérték.

 3. Balu

  Sziasztok!
  Először is gratulálnék az Astrosnak a hét végi győzelmükért, és kibírták azt az embertelen meleget, amiben játszani kellett. Jövő héten megyünk hozzátok, és a múltkor ígértem egy meglepetést, amit itthon majdnem sikerült véghez vinni, de lehet, hogy nálatok sikerül is. :)) Mi azon leszünk!

  Brecsi! Jólesik a tipped! Remélem bejön! Az is mellettünk szól, hogy tavaly mindkétszer legyőztük a Dinamitokat, / ha minden igaz JSS-DED 23:6 és DED-JSS 12:13 ( 8:0-ról fordítva!! )/ és valószínű, hogy hasonló felállásban fogunk játszani. Na mindegy! Ha egy olyan jó meccset tudunk játszani, mint tavaly, akkor érdemes lesz kilátogatni a nézőknek!

  Mindenkinek jó mérkőzést! Sziasztok!
  Balu

  ui.: bocs, ha ezt kétszer küldtem el, de az előbb valami hibát írt ki a gép…

 4. Brecsi

  Mivel a cikk írása óta bejött a BF-Sopron jk, a cikket upgrade-eltem:)) Lupták még jobb lett:) Zalabai is kicsit javult, a Sopron adatai roszabbak lettek.

 5. Mirage

  Sziasztok! valaki meg tudja mondani nekem hogy mi a játékvező-koordinátor elérhetősége, akinek le kell jelenteni hogy ki lesz a bíró?

  Előre is köszönöm

 6. grizligeza

  Ja! VeF-NVS relációról van szó.
  Nem tudom, kivitelezhető-e, de a Tigersbe is szívesen beugranék mondjuk egy Astros elleni meccsre, hátha Sz-V János próbálna meg túljárni az eszemen.:)

 7. benyo

  gipszelt lábbal fekszem itthon, így a létező összes sportlapot az első betűtől az utolsóig kiolvasom, de ilyen jó cikket egyszer sem olvastam mostanában. az ilyen írások igenis nagyon fontosak a baseball fejlődése szempontjából, mert ha mondjuk véletlenül “szitterként” ide klikkelek, egyből érdekelni kezd, hogy hol és merre és mikor és hánytól nézhetek egy kis baseballt!

  szeretném továbbá én is üdvözölni a veszprémi-nemesvámosi rookie-kat! öccse (astros), air (pécs) után paya és grizli (vamos, amigos!) sem törődött bele, hogy vége! szeptembertől talán további játékosok csatlakoznak…

 8. Lecso

  Hali!
  Szeretném megköszönni a sportszerü mérközést a Békéscsabának, és ne csüggedjetek mindenkinek lehetnek peches napjai, meg még ugyis megyünk mi is. Sok sikert a továbbiakban!

 9. balázs

  Igyekszünk mindent megtenni új csapatunk sikeréért. Bár nagyon sok volt a kihagyás

  a sok kihagyás mitsem látszódott… (legalábbis nem lógtál ki a csapatból semmilyen irányba) 🙂

 10. grizligeza

  de, lelkesedésben…:) csak a gyuri volt hasonló hullámhosszon. lehet, hogy ez a hosszú kihagyás nyoma;) meg az elképesztő fáradtság és izomláz, ami gyötör:)

 11. szenyo

  Én is meccs után hullafáradtan, löviny koncerten, állójeggyel már majdnem összeestem…

  grizli, tanuás közben jól lehet pihenni 😉

 12. Matthew

  Sziasztok! Köszönök minden biztató szót amit csapatom a Pécsi Barbárok kap.Megpróbálunk mindent megtenni az első győzelemért de eddig sajnos nem jött össze.De nem adjuk fel. A strikeokról pedig.Left fielderként sikerült 3 strike outot dobnom a 424 elleni meccsen.Nagyon örültem ennek mivel először dobtam élesben. Na nem fényezem tovább magam. Hajrá Pécs!

 13. Brecsi

  Centerfielder volt, onnan lett becserélve dobni. Az első dobó balesetet szenvedett, remélem nem lett komolyabb baja. (Kicsit elnézte a lasztit és szemen találta)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük