Mayday Malone

050603-malone

Sam Malone, a Boston Red Sox egykori kétkezes dobójátékosa Medfordban kezdte a játékot, a Vocational High School “Wilderbeests” nevű csapatában. A floridai West Haven csapatában játszott A-ligás (Cape Cod Liga) játékosként havi 400 dolcsiért, amikor felfedezte őt a Red Sox egyik tehetségkutatója. 1974-ben mutatkozott be a Fenway Park-ban, de a legjobb éve 1975 volt, amikor a Cincinetti Reds-szel játszottak (vesztes) világbajnoki döntőt. Majd egy órán keresztül dobált hibátlanul, csak Pete Rose tudott ellene érvényeset ütni.

Öt szezon után (.211) 1979-ben a Detroit Tigers ellen játszott utoljára, és vonult vissza sérült karja no meg idült alkoholizmusa miatt. Az ok, amiért inni kezdett, hogy egyik dobása, a “Slider of Death” az olyan híres bikázók ellen, mint Boog Powell vagy Harmon Killebrew mit sem ért. Dutch Kincaid, a Yankees ellenszenves ütőjátékosa pedig egyenesen home run-t csapott Malone minden egyes dobásából, akárhányszor csak találkoztak, összesen 27 alkalommal.

Visszavonulása után kocsmát nyitott, absztinens lett, és vad csajozásba kezdett. Akárhányszor új célpontot talált, a bár törzsvendégei kórusban kántálták: “May-DAY! May-DAY! May-DAY!”

A bárt Cheers-nek hívták 😉

050603-mayday-malone

10 thoughts on “Mayday Malone

 1. Mike32

  Asszem egy ilyen életút simán megfelene egy-két magyar focistának is…:) Pár évet rúgom a bőrt, bebaszok néha mert néhány nyugdíjas vagy kiöregedett (vagy túl ifjú) nyugati válogatott csapat rommá vertek a magyar válogatott színeiben… Elég lesz, inkább az összefocizott néhány milkóbol nyitok egy fasza kocsmát oszt élek mint marci hevesen…:)))

 2. rr.)

  Brecsi, mondhatjuk úgy is, hogy a fentebb vázolt karrierjét köszönheti neki 😉 Sam Malone (a.k.a. Ted Danson) pályafutása a Cheers-ben elhangzottak alapján állt össze. Sam Malone már akkor fiktív múlt volt, amikor előszőr elhangzott a neve a sorozatban.

 3. rr.)

  Ma reggelig, amíg neki nem álltam gyűjteni róla, én is azt hittem, hogy Ted Danson kiörögedett bézbóljátékosként bohóckodott. Hát nem.
  Ahogy Tom Selleck (a.k.a. Thomas Magnum) sem, hiába ücsörög Magnum mindig kesztyűben a kanapén a tévé előtt, vagy hiába játszotta el a Mr. Baseball címszerepét.

 4. rr.)

  Sam Malone figurája (így karrierje is) James Burrows, Glen Charles és Les Charles szellemi terméke, csakúgy mint az egész Cheers-sorozat (vagy a Frasier, vagy a Taxi).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük