Baseball VB

050607-worldcupElkészült a Hollandiában 2005. szeptember 2-17. között megrendezésre kerülő XXXVI. Baseball Világbajnokság sorsolása. Már a csoportmérkőzések során is óriási összecsapások várhatók: lejátsszák például az athéni olimpia mindkét elődöntőjének visszavágóját (Ausztrália–Japán, Kanada–Kuba)
ezekről itt írtam: ÓBF on tour 2004

de a Puerto Rico–USA, vagy akár az európai csúcsrangadó Hollandia–Görögország párosítás is érdekesnek ígérkezik.

Résztvevő országok:

» A-csoport: Brazília, Dél-Afrika, Dél-Korea, Hollandia, Kanada, Kína, Kuba, Panama, Svédország

» B-csoport: Ausztrália, Egyesült Államok, Görögország, Japán, Kolumbia, Nicaragua, Puerto Rico, Spanyolország és Tajvan

Június 6-án a rendezők nyilvánosságra hozták a jegyárakat is: egy napijegy – amely az alapszakaszban egy stadionban 2 mérkőzés megtekintésére jogosít – ára 10 és 20 € között mozog, attól függően, hogy elővételben vagy a helyszínen történik a vétel, illetve választott, vagy a szervezők által meghatározott helyre szól.

A rájátszás meccseire és a döntőre mérkőzésenként 15-25 €-ért lehet jegyet szerezni, szintén a fentebb említett feltételekkel. A házigazdák többféle bérletlehetőséget is kínálnak, ezt azonban csak akkor érdemes igénybe venni, ha valaki a VB teljes idejére Hollandiába látogat.

A teljes menetrend és a jegyárak a világbajnokság hivatalos oldalán olvashatóak: Baseball World Cup 2005

14 thoughts on “Baseball VB

 1. mako G

  A legnagyobb sztárjuk talán Clay Bellinger volt, aki 1999-2001 között 180 meccsen lépett pályára a New York Yankeesben.

 2. Brecsi

  Dipomáciai pánik is volt a dologból. A “B” csoportos EB-re már jöttek a “görög” legények. Valami fecnijük volt, hogy ők görögök. A hivatalos honlapra kikerült mint színes hír, hogy (két héttel a torna előtt) honosított amerikai faszik a csapat. Utána hívták a főszervezőt a külügyminisztériumból, hogy azonnal vegyék le a hírt, a görög külügyminiszter nagyon berágott, de attól a tény még tény marad. Mondhatni csaltak.

 3. mako G

  Ha jól tudom, a Cleveland Indians alelnöke a korábbi dobó, Charles Nagy. Vele egyébként is érdemes lenne fölvennie a kapcsolatot a szövetségnek.

 4. szenyo

  hm…

  Charles Nagy:
  http://href.hu/x/bwj

  Although Nagy was born in Connecticut, his family was originally from Hungary. In June 1999 he was invited to dine with President Clinton and the Hungarian president at the White House. “I can’t speak Hungarian,” said Nagy. “There wasn’t a whole lot to talk about.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük