Az MLB újonc-draftjának első napja

050608-justin-upton

Ahogy az várható volt, az ifjabb Upton fivért, a 17 éves Justin-t draftolta – történetében először – elsőként az Arizona Diamondbacks tegnap, az MLB 40. újonc-draft első napján. A Chesapeake (Virginia) városbeli Great Bridge High School shortstop-ját tartották a szakírók is az idei felhozatal legjobbjának, így senkit nem lepett meg a választás, annak ellenére sem, hogy az arizonaiaknak elsősorban dobójátékosra lenne szükségük. Bátyjával – akit 2002-ben másodikként draftolt a Tampa Bay Devil Rays – így a legelőkelőbben választott testvérpáros lettek a draftok történetében.

050608-justin-upton-draftUpton választásával csak folytatódott az elmúlt évek hagyománya, hogy első draftként középiskolai játékosra csapnak le a csapatok, bár egyre kevesebb számú középiskolás pörög azokon. Az .514, 11HR, 32RBI (54 felállásból) stattal rendelkező, és nem mellesleg a Baseball America szinte minden rangsorát – példának csak: a srác 6.23-at fut 60 yardon (kb. 55 m) – vezető Upton az ötödik elsőként draftolt SS. A tavaly ugyanígy elsőként választott, szintén shortstop Matt Bush 3,15 millió dollárt kap a San Diego Padres-től, úgy hogy nem major ligás játékos. A D-Backs pedig 5,5 milkós szerződést kötöttt tavalyi első draftjukkal, Stephen Drew-val. Hoppá! Ezért (is) örül úgy apu?

A többiek sem kutyaütők, az idei másodikként – a Kansas City Royals által – draftolt Alex Gordon például a múlt héten nyerte meg csapatával az egyetemi regionális bajnokságot, így ha túljutnak a szuper-regionális döntőn, akár az egyetemi World Series-be is vezetheti a Nebraska Cornhuskers-t.

Az első napi harminc játékos listája és további hírek az idei újonc-draftról az MLB oldalán olvashatóak.

2 thoughts on “Az MLB újonc-draftjának első napja

  1. tcsabina

    Ecsem, kb. 10 eve foglalkozom baseballal, de ez a draft dolog, meg a sok adas-veves sosem birt az agyamba belemenni. A masik hozzam legalabb ennyire kozel allo dolog az MLB tabellaja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük