Mikevízió

050608-beharangozo

Szerda van, de nekem már be van sózva a seggem. Muszáj leszek Brecsi szokásos beharangozóját megelőzni egy saját hétvégeminősítő vízióval. Nem ígérem hogy annyira mélyen elemző lesz, mint csapattársam remek írásai, de megpróbálok belenézni a statiba, és az alapján elképzelni egy eredménylistát…

NB I

Egyes számú izgalomra okot adó meccs: SOW–NVS. Az NB I két sereghajtója, akiket non-stop rommá vernek mostanában. Talán durva a jelző, de majdnem minden meccsükön kapnak egy 15-öst, ami meg az utolsó vereségeket illeti, az mindkét esetben 17 pontos különbség. Nagy Gáborék első ütközete a Cápákkal győzelemmel zárult ugyan, de levonták tőlük, ami ugyanúgy megtörtént a ‘vámosi tengeri ragadozók csapatával is. A tabella szerint a Sopron van a legutolsó helyen, és utána következik a Vámos egy nyert mérkőzéssel. Mi következik ebből? Szerintem semmi. Teljesen kétesélyes a végkimenetel, bár ha csapat ütőátlagokat vesszük figyelembe, jelenleg a Sopron megy .216 -tal a Vámos .174 –ével szemben. És ha visszaemlékszem a Gábor és a Gyula sistergőire, amiket Players mezben sokszor utáltam ütni, hát én a Sopron győzelmére szavazok.

Dr. Padló vs. Szentendre: előszőr is tisztelt leendő bírók! Gatyákat felhúzni, mert két ősi rivális csap össze, ahol bizony előfordulhatnak felborzolt idegű játékosok, nagyon figyelmesnek és magabiztosnak kell lennetek majd. De hát csak nem vérre megy a játék. Szóval Padlóék eddig hét magyar bajnokiból egyet vesztettek el, azt is az Alvászavarral küszködők ellen, míg Szentendre fiai ötből ötöt nyertek, egyet halasztottak. Csapat ütőátlag és dobóteljesítmény alapján .426 – 3,69 kontra .342 – 7,15. Hmmm. Ez azt kell hogy jelentse, esélyesebb a Szentendre? Talán. De a hazai pálya esetleg előbbre tolhatja a Kanizsa biciklijét. Kanizsa nyer. Szerintem

A NAT–JSR találkozó is lehet a pofozózsákok viadala című mérkőzés. A Hangyák két skalpja a Soprontól származik, a skacok pedig ugyanezt szerezték a ‘vámostól, plusz egy Sopron-gyilok. A határmentiek a hazai meccseken rommá verték a Sopront, korábban a Vámost, és mindezt megelőzte egy nagyon szorosan kivívott győzelem a ‘vámosi arénában. A kanizsai állomás ismerői a soproni fakitermelőket otthonukban győzték le 10-7 –re, majd szeretett otthonban kifilézték, biztos ami biztos. Ennyi. Az egyéb teljesítmények megálltak a már említett pofonzsák főszerepeinek eljátszásával, hol szoros, hol drasztikus lenullázásokkal. A párharc kimenetele kicsit hasonlít a Sopron–Vámos összecsapásra, amikor is két jó kvalitású de valamiért néha gyengén muzsikáló gárda összefeszül. Nem is nézek statisztikákat, egyszerűen azt gondolom, hogy nyer a Jánossomorja.

NB II

A.E. 424–Érd Aeros, mi a különbség köztük? A 424 nagyon régi, az Érd meg nagyon új csapat. Ez mutathatná is az eredményt, de mégse! A két csapat tavalyi teljesítménye annyiban különbözöt,t hogy a 424-nek négy nyert meccse volt az alapszakszban, az Érdnek kettő. Aztán a rájátszásban mindkét banda befeküdt a darálóba, ‘oszt hali. Na de idén mi történt? Egészen más képet mutatnak a csapatok, a 424 két, az Érd több volt játékossal erősödött, plusz nagyon belehúztak az ifjak az edzésbe. Mindez azt is jelenti, hogy az esélyes csapat az Érd, bár ha Alexék tartogatnak valami titkos dobófegyvert a tarsolyukban, akkor elfujhatják az M7 környékén a győzelmi levegőt (aerót höhö) Mindenesetre Lingenhoel mester biztos beveti az érdi légierőt a mozdony megállítására. Győztes az Érd. Szerintem.

Debrecen Dynamites–Pécsi Barbárok 9:0 Ezt bizton állíthatom.

Emigrants SE–Nemesvámos Tigers, ismét egy jó mérkőzés tanúi lehetünk majd Óbudán(?), ahol a jól teljesítő Kisvámos akarja majd ismét belevájni karmait a kubai emigránsok túlélő csapatába. Amit nem is kétlek, hiszen a hazai meccsen a kiskandúrok mind a hat inningjük alatt szereztek pontot az emigrálós banda tárcájából. Hogy hogyan azt nem’tom. Mindkét oldalon majd ugyanannyi hit, error, out stb., sőt K-ból az Emi volt a jobb. Szóval nem tudom, talán séta, talán pech, de mindenképp jó kis meccs lesz, amit szerintem most az Emigrants fog megnyerni. Miért? Nem’tom.

Hungarian Astros–Jászberény Stinky Sox: Tadaaaaa!!!! Ismét Elekes Pedo Péter gárdájával találkozunk, amit ha szerencsénk lesz, akkor nem negyven fokban kell végigjátszanunk. Ez sokat lendítene mindenki játékán, hiszen senki se szeret büdös zokniban csillagokat kémlelni. Ami pedig a meccset illeti, az Astros fiúknak simán hozniuk kéne a győzelmet, hiszen most talán nem kilencen fognak ismét kiállni… Ugye Kóóócsbá? És a tabella legtetejére is ki lehetne ideiglenesen tűzni a csillagocskát, hacsak nem futnak (…tunk) bele valami szép csíkos zakóba. Ezt, mint mindenki tudja, Pedo Gyapi meg a többiek biztos nem fogják hagyni, mármint hogy ne zakózzunk, pláne hogy az egri csapat csillagai is az ő egüket fényesíti. Hű de prózai vagyok. Szerintem nyerünk (Astros), de hát a saját csapatom ellen már csak nem fogok tippelni 🙂

Ennyi mára tisztelt kollégák, üljünk továbbra is tűkön, várjuk a hétvégét, illetve Brecska Brecsi Kócsbá Péter mindig nagyon naprakész minőségi „Hétvégi beharangozóját”!

17 thoughts on “Mikevízió

 1. mako G

  Kösz, Mike! De miért kubai emigránsok? Azért Emigrants a nevünk, mert midenki más csapatból érkezett (Brick Factory, Anyaszomorítók, Villámok, FelhQkarcolók + New Jersey, San Diego, Boston :-))) A kubaiaknak ehhez nincs közük.
  Vagy én értettem félre valamit?

 2. Mike32

  makoG! Ez amolyan szójáték lenne, hivatkozva ÓBF -es múltatokra…:) Sima vicc, remélem nem bántódott meg senki! 🙂

  Roberto! Ez zene füleimnek!!! :)))) Én is üdvözlöm őt!!!!! :)))

  Mike

 3. Lecso

  Hali! Szerintem jó lenne lejátszani akár esöben is, már ha nem szakad. Mert mindenkinek elég sok meccse van.

 4. szenyo

  Köcsög eső!

  Tényleg az mitől lehet, hogy néha a bíró nem tart rain delay-t?
  Saját megítélésén múlik?
  Pl. A rajongóban a végén már ömlő esőben játszottak. Profik. Vagy ilyen csak a filmeken van? 😉

 5. Mike32

  Inkább imádkozzatok hogy ne essen ez a rohadvány, inkább fújjon kicsit a szél mint ez a taknyos genyó… Ráadásul közlekedni sem lehet ebben a kurva városban….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük