Ne több fagyasztott káposztalevelet!

PARK

A dél-koreai baseball liga megtiltotta a nemzeti eledelnek számító kimchi alapanyagául szolgáló káposzta használatát a baseball pályákon.

“A káposztalevél alkalmas a megtévesztésre, és egyébként sem része a baseball ruházatnak.”

A liga szabálybiztosa Heo Koo-youn azért volt kénytelen meghozni ezt a “szigorú” döntést, mert a Doosan Bears dobojátékosának Park Myung-hwan-nak a sapkája alól múlt vasárnapi meccsük alatt kétszer is kipottyant az agyvizének hűtésére szolgáló fagyasztott káposztalevél.

Elképzeltük, hogy mindez a World Series-ben történik meg. Ha kiesik valami a dobó sapkája alól, az megzavarhatja az ütőjátékost, és akkor a bíró mit ítél, strike-ot vagy ball-t? – indokolta sebtiben meghozott – Amerikára kancsalító – döntésüket a Reuters-nak.

A dobójátékos pedig elmondta, hogy a fura ötlet feleségéé volt, és bár tudomásul veszi a liga döntését, nem hiszi, hogy dobásaiban bármi változás állna be káposztalevél hiányában.

Az mti hírével ellentétben sehol máshol nem említik, hogy sérülést okozott volna a káposztalevél – “A zöldségen megcsúszott és elvágódott egy másik játékos.” – mert ugyan már, de ki a franc rohangál a dobójátékos körül?

4 thoughts on “Ne több fagyasztott káposztalevelet!

  1. gabesz

    fagyasztott káposzta kevés helyen van, az igazi agyvízhűtéshez elő kell készíteni, szóval vedd meg még ma!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük