Hétvégi eredmények

NB II – 14. forduló »

 • Nemesvámos Tigers – Debrecen Dynamites 1:14
 • Emigrants SE – Jászberény Stinky Sox 14:21
 • Hungarian Astros – Érd Aeros 12:2
 • Békéscsabai Villámok – Radler Pécsi Baseball Club 9:0

statisztika a baseball.hu-n a Bajnokság menüpont alatt

81 thoughts on “Hétvégi eredmények

 1. benyo

  bakker, szegény emigránsok… valami hozzáértő mondja már meg, van e még esélyük, hogy jövőre a másodosztályban tevékenykedjenek, vagy már lefőtt.

 2. Brecsi

  Elvileg már csak 4 meccsük van. Ha mindet megnyerik, akkor sem érik utol a Tigriseket, akik most a 4.-ek, ráadásul az uccsó két meccsen előbb Debrecenbe majd hozzánk látogatnak.

 3. benyo

  brecsi, az rendben van, hogy az utolsó két meccs könnyű lesz, de mi van addig? :))))

  szóval nb3… szomorkás vagyok… pedig öccse csupa szépet mondott róluk.

 4. mx08

  Hol lehet valami hivatalosat találni a következő bajnokságról (nb III., szlovákok)? Emlegettek valami pesti pályát is azzal mi van? Van fórum ahonnan megtudom az ilyen terveket és a már folyamatban lévő dolgokat?

 5. Mirage

  Mi ez az NBIII jövőre lesz ilyen? miért van annyi csapat hogy 3 osztály induljon? Én személy szerint maradnék az NB2-ben az egész csapattal együtt!

 6. mako G

  Hát, nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettük volna… :-)))

  5 meccsünk van még (Pécs, 424, Debrecen, Békéscsaba, Astros). Ha mindet megnyerjük, és a többi csapat a bajnokság hátralévQ részében egyszer sem áll ki, és bírót sem küld, akkor még NBI-esek is lehetünk! :-)))

 7. Brecsi

  A jövőre nézve még semmilyen hivatalos infó nincs. A 6-6-M rendszer fog bejönni, ha minden jól megy. NBI-6 csapat, serdülővel mindennel. NBII-6 csapat NBIII-M(aradék)

  A pesti pályáról a Vida Peti talán tud valami infót.

 8. csaber

  miért? jövőre egy lesz? és akkor az érd “felkerül”? hehehe

  na az lenne idétlen: 3 csapatos nb3.

  lenne még pár ötletem a “liga reformhoz” :)))

 9. Balu

  Hali!
  Az OK, hogy biztosat nem tudtok mondani a jövő évről, de azért megkérdem, hátha…:
  A jövő évi besorolás az alapszakaszban, vagy a rájátszásban elért helyezés alapján fog történni?

 10. Brecsi

  KÉRDÉS! (S.O.S)

  Van valaki aki utat szervez a Hollandia VB-re? Írjon már nekem mait, vagy akár ide is, mert mi is szeretnénk menni, és hátha találtatok valami olcsóbb szállást, esetleg más megoldást.

 11. Brecsi

  benyo: van hasonlo szállás:) Gyanúsan olcsó volt, és a leírásban rájöttem miért:) Közel a közpothoz, a redzone közepén:))) Olcsó, de lehet, hogy be kell vállalni ezt azt:)))

  mako G:
  Akkor mivel foglalkoztatok?:)

 12. mako G

  hát… kitaláltuk, hogy melyik meccsekre menjünk, meg majdnem megrendeltük a jegyeket… 🙂

  szállást szerintem inkább rotterdamban nézz, mert a legtöbb meccset ott rendezik és a döntQ is ott lesz.

  amúgy lassan mi is – leginkább Riska (igaz, Riska?!) – elkezdjük szervezni a szállást.

 13. rsk

  szallas? minek? jussunk ki aztan majd lesz valahogy 🙂

  abbol a world classicbol meg a D-pool-t dobhattak volna Europanak……..

 14. rsk

  ja es akkor lassan egy kozos kerelmet is meg kellene fogalamazni a VJB-nek, hogy szept 17-18-an ne legyen fordulo 🙂

 15. Balu

  :))) csaber! Miért “kerülne” fel az Érd, ha csak 1 Nemesvámos lesz? :))) :)))Augusztus 20- án úgyis “helyet cserélünk” :))))) Legalább is bízom benne :)))
  :))))

 16. gabesz

  nem azt mondtam ám, hogy egy Nemesvámos lesz!!!
  inkább azt, hogy nem fog kiesni a Sharks az NB1-ből!!! remélem…

 17. Mirage

  Nem akarom megbántani a nemesvámosi baseballosokat de szerintem nem lenne túl etikus ha két csapat indulna egy városból ugyanabban az osztályban! Ugyanígy azt se tartom etikusnak hogy Nagykanizsa mind két csapata NB1-ben játszik! Ez az én privát véleményem!

 18. Brecsi

  rsk:
  Az a privát rész. Ez a mindenki fekszik ahova akar elvileg nyitva van mindig. De meg kell érdeklődni e-mailben, hogy mi a helyzet. Gondolom ti is csak a második hétre mennétek? Vasárnap 11-én (09.11.) lesz Astros-Emigrants. Utána haza cuccért, aztán mehetünk:) Utána már nincs forduló (nekünk remélem osztályozó)

 19. Brecsi

  Legalább is bármelyik helyfoglalóba beírtam, hogy szeptember 12-17 ig szeretnék menni 5 éjszakát (vagy 6ot) mindenhol kihozta ezt mint lehetőség.

 20. Lecso

  Mirage!
  Szerintem igazad van. Én se szeretném ha az nb1-eseink visszaesnének. Bár szerintem ha ez igy megy tovább valószinü, de szerintem akkor meg is szünnek, ahogy nézem befellegzett nekik, mert kevesen gondolják komolyan a játékot. Bár én személy szerint szivesen kiegészitem őket, de az se mindig megy.

 21. Brecsi

  Reményeim szerint velünk osztályozóznak, ha megverik a Kiskanizsát:))) Mi meg fel akarunk jutni:)))) Jó kis derbik lesznek az biztos:)))

 22. Brecsi

  A jogot mindeképpen meg akarjuk szerzni, azt hogy el is indulunk e majd, azt a Versenykiírás fogja eldönteni:))) A 2006-os feltételek ugye, amik jóval szigorúbbak lesznek sok téren.

 23. mako G

  Brecsi! Ezek a youth hostelek mennyibe kerülnek egy éjszakára? Állítólag az a baj velük, hogy kb. 30 ágy van egy szobában, és ha egy percre kiteszed a lábad, lenyúlják az összes cuccodat. 5 ropi körül lehet szerezni 2 csillagos szállodában 2-3-4 ágyas szobát.

  A szept. 11-i meccset jó korán kellene kezdeni, hogy utána tényleg indulhassunk egybQl! 🙂

 24. Brecsi

  Ezek 2500/fő/éjszaka. Az 5 ropi az kicsit sok, ha 5 éjszakát veszek az már 25.000 ki is kell jutni a benzin +10.000 (minimum) jegyet is kell venni napi 20-30 euro És akkor még nem is csináltál semmit. 30 ágy de van értékmegörző szekrény, a lényeges cuccokat meg viszed hátizsákban. Amúgy napközben mindenkit kiterelnek, mert 11-17óráig be van zárva.

 25. rsk

  mier kell parazni a youth hosteltol? milyen ertekes cucc lesz nalad? a baseball kesztyud… de azt meg ugyis visszuk a meccsre :)))))))))))))))

 26. benyo

  mi voltunk pár éve amsterdamban, ha gondoljátok, néhány tapasztalat:
  – mi is olyan szálláson laktunk, ahol 30 ágy volt, de a fürdő kultúrált, a személyzet jó fej, és lehet bérelni occsóér “hordót” (ezt igazából azért hívják így, mert egy hordóról van szó, muhahaha), amiben elzárhatod a cuccaidat. nekünk egyébként semmi gondunk nem volt.
  – a közlekedés már grízesebb, ha nem kocsival mész, a gatyádat elutazhatod, potyázni meg nem nagyon lehet.
  – a híresztelésekkel ellentétben amsterdam ronda és koszos. joe viszont minden sarkon ott van, akit érdekel. a lízingtyúkokról nincs infom, de szemlátomást sokan vannak. 🙂
  – aki megy, annak nagyon javaslom a twister bárt (nagyon komoly csajok nyomják a body-shot-okat), és persze a grasshoppert, ami a világ első coffee shopjaként ajánlja magát.

 27. csaber

  Minden évben reformáljuk a bajnokságot, hogy 6 csapat legyen, vagy nyolc csapat legyen.

  Hát így született egy ötletem. Régiókra kellene osztani a bajnokságot. Minden régióban lenne egy manager aki összeállítaná a régió válogatottat, ezek küzdenének egymás ellen a bajnokságban. De hogy senki ne essen el a játék lehetőségétől, a régiókon belül „házi” bajnokság zajlana.

  1 SZENTENDRE (interliga)

  2 NAGYKANIZSA (interliga)

  3 ÉSZAKI VÁLOGATOTT:
  Óbuda, Astros, Érd, Emigrants, 424

  4 NYUGATI VÁLOGATOTT:
  Szombathely, Jánossomorja, Sopron

  5 KELETI VÁLOGATOTT:
  Békéscsaba, Debrecen, Jászberény

  6 DÉLI VÁLOGATOTT:
  Nagykanizsa 2, Nemesvámos 1, Nemesvámos 2, Pécs

  De ha ez nem valósítható, legalább egy hazai baseball tornát kellene egyszer így tartani :))))

 28. benyo

  volt olyan területi alapon besorolt bajnoki idény, amikor a fireballs keleten (!)játszott! utólag is köszi… 🙂

 29. Brecsi

  Én nem értem, hogy miért kell mindig rácsodálkozni a dolgokra. Aki a Versenykiírást egyszer is olvasta, az láthatta, hogy idén az NBI utolsó két helyezettje jövőre az NBII-ben lesz besorolva.
  A cél teljesen jó. Az, hogy melyik csapat hova kerül, az meg részlet kérdés lesz. Az Érd szerintem így jól jár, sőt minden csapat jól jár, hiszen közel azonos erősségű csapatok fognak egymással egy eléggé nyílt bajnokságban játszani.
  Lehet, hogy most sértődés lesz, de mondjuk egy Astros-424 meccsnek túl sok értelme nincs. És sorolhatnám még tovább.

  A másik lényeg a dologban az elvárások csoportosítása. Az NBI-ben az a 6 csapat teljesen komoly feltételek között fog versenyezni, utánpótlás bajnoksággal, szabályos pályával, két garnitúra mezzel, stb…. Az első két évben a serdülőcsapat még kivásárolható 200.000 Ft értékben a nevezési díjon felül, mely összeget a serdülőcsapattal rendelkező klubok kapnának meg.
  Az NBII-ben a feltételek ugyan ezek, kivéve a serdűlő csapat kötelező meglétét. A pályában pedig némi rugalmasság.
  Az NBIII-ban lesznek az új csapatok, meg aki még nem éri el az NBII szintjét. Nem visszasorolva lesznek a csapatok, hanem a helyükre kerülnek, és ha jók, akkor lesz hova feljutni. Most pl. az Érd sehova nem tud feljutni, a támogatónak azt meg nem leet mondani, hogy esélytelen. Jövőre már fel lehet vetniegy esetleges feljutás képét, ami kecsegtető.

 30. gabesz

  ez teljesen jó így, már rég meg kellett volna lépni
  a serdülőcsapat meglétének is már rég kötelezőnek kéne lennie NB1-ben!

 31. rr.)

  kicsit off:
  tegnap söröztünk pálinkás szűts robival (reggeli gyors, klubrádió), és azt mondta, hogy tök komolyan foglalkoznának baseballal a műsoraikban, ha megkapják hozzá a segítséget részünkről.
  a’szem azzal meg nincs gond, ugye q;)

 32. mx08

  Hivatalosan mikor közlik az egyesületekkel, hogy kötelező lesz az utánpótláscsapat? Milyen támogatási rendszert dolgoztak ki?

  Más:
  Rr.), a Vida Peti ilyen megnyerő volt a műsorban, hogy összehozott neked egy sörözést a pálinkás szűts robival, ?

 33. Brecsi

  Hivatalosan a Versenykiírás fogja tartalmazni. A nevezését mindenki attól teszi majd függővé. Nem kötelező elindulni abban a ligában, ahova amúgy joga van a csapatnak. Elvileg még idén elkészül a 2006-os kiírás.

 34. rr.)

  2 mx08: pnxntdd miki lányainak én szállítom – nyári mikulásként – a spongyabob ultimate csomagot (film, 66 epizódok + 3 játék 😉
  régi rajongója a blogunknak, innen az ismerettség.

 35. mx08

  Valamit sejtettem csak ki akartam ugrasztani a nyulat a bokorból!
  Lám gabesz, sikerült:))
  Csak ápolni a hasznos kapcsolatokat!Hajrá

 36. mx08

  Ha úgy alakulnak a dolgok mint az idén, akkor nem sok idő lesz szervezni az utánpótlást! Lásd:
  “A
  Magyar Országos
  Baseball és Softball Szövetség

  VERSENYKIÍRÁSA
  2005
  Készítette: a Verseny- és Játékvezetői Bizottság
  Elfogadta a MOBSSZ elnöksége 2005. április 6-án”
  Remélem most időben kiderülnek a dolgok, mert akinek nincs utánpótlása és szeretne megfelelni az jó ha szeptemberben megpróbál szervezni valamit.
  Megjegyzem nem vagyok illetékes csak elgondolkodtatott a dolog.

 37. gabesz

  ja, a csajok vetkőztetése fontos téma, készüljetek rá 🙂
  közgyűlésre mindenki naprakész legyen!
  bocs Brecsi, nem bírtam ki…

 38. csaber

  Brecsi, és kifakadásodnak spec mi köze csak az érdhez, meg a 424hez?
  szerintem minden csapatot érint. :))))

  ha azért reagáltál érdi példával mert én írtam egy viccnek szánt (miután a :))) általában azt jelenti) ötletet, akkor én kérek elnézést .

  béke:))))

 39. Brecsi

  Nem bántásiból írtam az Érdi példát, csak a te hozzászólásodra. Ez jutott eszembe, meg ha jövőre így lesz akkor az Érdnek lesz sansza feljebb lépni meg a Jászberénynek. Aztán majd kiderül…:)))

 40. Dávid EMI

  Én nem igazán örülök ennek az NBIII-nak.
  Ha a mostani csapatszám mellett kerül ez megvalósításra akkor az NBIII-ban 5 csapat lesz, ami évi 10 meccset jelent. Hát ez ne igazán elég a fejlődéshez… Más sportágakban növelik a csapatszámokat, meccs számokat, nem csökkentik, pont a több meccs, gyorsabb fejlődés elve miatt.

  Tipp: Legyen 6 csapatos NBI a többi NBII. Ezen belül az idei helyezések alapján lenne egy A (erősebb) B (gyengébb) csoport. A csoportmeccsek után az NBII végső helyezését két fordulós rájátszásbna dőlne el. Az A1-B5 A2-B4 A3-B3 vagy az A1-B1 A2-B2 alapon.
  Így a kívánt erőmegoszlás is megvan és a több meccs is!

 41. Brecsi

  Nem így lesz, de nem kell csak 10 mérkőzést játszani. Meg lesz ez oldva, hogy ligánként meglegyen a kb. 20 meccs a szezonban. (Annyi van most is kb.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük