Playball » játék

050730-playball

Az MLB.com is kijött a maga – most divatos, tetrisz-szerű – addictive matching game-mel, a Playball-lal. A játéktípus lényege, hogy egy adot méretű táblán megjelenő kövekből minél gyorsabban minél többet rendezzünk hármas-négyes-ötös sorokba/oszlopokba.

Hogy mitől baseball-os ez a verzió? Attól, hogy baseball-sapkát, baseball-labdát, baseball-cipőt, bázis- illetve rágógumit, stb. mintáznak a figurák, amikből az alakzatokat ki kell raknunk, és amiket a program szimplának (3 ugyanolyan), duplának (4 uo.), tiplának (2×szimpla) és home run-nak (5 uo.) nevez.

A letölthető próbaverzió 27 megát foglal merevlemezünkön, viszont az online játszható butított játékkal ellentétben választhatunk kedvenc csapatot, így hát nem meglepően kedvenc játékosaink képeivel jutalmaz minket a szintek (inningek) sikeres teljesítése esetén. No és nem mellesleg a netverzió szigorúra szabott játékideje – kábé tíz perc – helyett egy órára – ez a tesztverzió átka – bír elképesztően kataton állapotba ringatni. (Korántsem véletlen az addiktív jelző.)

A letöltés óta eltelt időben egy out-ot kaptam – a rendelkezésedre álló idődből való kifutást nevezik így persze, és természetesen három után jön a Game over. Ne a gályapadon telepítsd!

Érdemes odafigyelni a szintek teljesítéséhez szükséges missziók mibenlétére, ugyanis teljesen más jellegű logikát igényel öt HR ütése, mint 5000 pont összehozása, vagy a speciális Frenzy – légy kiba’ gyors! – játékmódban gyűjtögetés. Játszhatsz szezont, meccset, inninget vagy direktbe az óra ellen – ugye attól függően, mennyit szeretnél a “kávészüneteddel” tölteni társadalmi produktivitásod ellenében.

Egyelőre a trial-verzió másik hibájának az tűnik, hogy nem tudjuk high score-jainkat netre tenni, mást még nem akart lekorlátozni. És ha végképp nem akarsz húsz papírt letenni a játék fullos verziójáért, akkor megsúgom, hogy a húgom hasonló játékra kattant – neve Chuzzle Deluxe, aminek már elérhető a crack-je, így valószínűleg csak idő kérdése, hogy mikor tölthető majd le a Playball törése is az Astalavista-ról.

Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük