Remi Korchemny vádalkut kötött

050801-korchemy

A los Angeles-i BALCO cég – a THG gyártója – dopping-botrányának fővádlottja, Remi Korchemny vádalkut kötött a nyomozókkal. A bíró egyéves felfüggesztett börtönbüntetést helyezett kilátásba, miközben sok más vádat ejtett. Victor Conte, a Bay Area Laboratory and Co. ex-főnöke, James Valente elnökhelyettes, és Greg Anderson – Barry Bonds személyi edzője – már két héttel ezelőtt megkötötték a maguk alkuját a súlyosabb büntetés elkerülése érdekében, ítéletük kihirdetésére azonban októberig várniuk kell.

Az ukrán származású, de régóta az USA-ban élő Korchemny (73) bevallotta, hogy hosszú éveken át modafinillel tömte sportolóit. Akik között olyan nagy nevek szerepeltek, mint az 1972-es müncheni olimpia sprintbajnoka, az ukrán Valerij Borzov – akkor még ugye szovjet színekben versenyző csodafutó. (Így nem csoda 😉 De készített fel olyan paralimpikonokat is, mint John Register, aki 2000-ben ezüstérmet szerzett távolugrásban.

Nem minden tanitványa örülhetett azonban sokáig a közös “sikernek”. Hiszen Kelli White » 2003 VB 100 m sprint, Christie Gaines » 1996 Olimpia 4×100 m váltó, Dwain Chambers » angol csodafutó a kilencvenes évekből vagy akár a komplett sidney-i 4×400 m amerikai férfi váltócsapat mind-mind a dopping miatt eltiltott sportolók hosszú sorát ékesítik, így téve zárójelbe a sztáredző egykori dicsőséges tanítványainak majd minden világra szóló eredményét.

5 thoughts on “Remi Korchemny vádalkut kötött

  1. Brecsi

    Szegény Oriolest még az ág is húzza:) Nem elég, hogy már csak 4.ek a csoportban, zakóztak sorozatban vagy 5-öt, még Paleirot is elmeszelik. Dopping miatt 10 nap! VICC! Ha tényleg tolta, akkor by-by legalább 1 évre, ha nem több. Nálunk a pisálni nem tudóknak is alapban 2 évet adtak, amit később feleztek.

  2. rsk

    a FOX-on inningek között nyomták (nyomják?) a Viagra reklámot Palmeiro-val 🙂
    a kék tabletta úgy látszik kevés volt neki :))))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük