Fókuszban a baseball

Aztán. A baseballt a legamerikaibb sportnak tartják. A hollywoodi filmek egyik legtöbbet mutatott játéka számunkra teljesen érthetetlennek tűnik, pedig az ma már Magyarországon is népszerű. A két legjobb klub a hétvégén Szentendrén csapott össze egymással. Az egyik egy japán, a másik egy kubai mesteredző irányításával.

Kapcsolj az RTL Klubra Fókusz-t nézni október 4-én, kedden 19h-kor!

57 thoughts on “Fókuszban a baseball

 1. mx08

  Kíváncsi leszek a felvezetésre!

  Még régen a Csisztu csinált egy riportot a softballosokról a TeleSpotban.
  Át is jött a lényeg:)
  Összevágták, a hosszú nyilatkozatból lett egy
  “A softball a baseball az élet!”
  mondat, amit a Csisztu megmosolygott és
  “nekik lehet”-tel áttért valami más témára.

 2. vida péter

  nekem is tetszett. Jó volt a riporter, csak azt sajnálom, hogy kimaradt egy-két látványos jelenet, amit felvettek.

 3. Balu

  Hali!
  Ez tényleg jó volt! Csak sajnos kevés :(((
  Bár ahogy a mondás szól: ” Ki a kicsit nem becsüli…” :)))

 4. Balu

  Ezt Bánkuti Misi mondta egyszer (nekem ez jobban tetszik): ” Ne menjünk bele a szabályokba! El kell dobni a labdát, el kell ütni a labdát, meg kell fogni a labdát és kész…” :)))

 5. Bánkuti Misi

  Bocsi,de sajnos ez a mondás nem tőlem ered, én is csak idéztem a Baseball Bikák című filmből. Ott jó volt a szővegkörnyezet.

 6. Brecsi

  A filmben a sorozatos zakók után mondta az edző: Srácok ez egy egyszerű játék. Eldobjuk a labdát, elütjük a labdát, elkapjuk a labdát.

  A legkomolyabb szabálymagyarázatot viszont a debreceni EFOTT-on adta Madár (Gyenge Dani) egy atom részeg fiatalokból álló csoportnak:
  “A baseballt két csapat játsza és az nyer, aki több pontot szerez.” Ennyi.:)))

 7. gabesz

  az is kicsit fura volt, hogy magyar játékos szinte meg sem szólalt…
  de azért nagy volt, köszi Fókusz, bár ezt így nehéz volt leírni, grrrr 🙂

 8. csaber

  jap. én is láttam a tegnapi kókuszt. szerintem is jó volt.
  bár még egy kicsit mindig úgy van beállítva, mintha valami csodabogarak lennénk, mert bézbólozunk. de azért már kopik a fíling, nem úgy mint kb tíz éve amikor roberto “eltulajdonított pár dobást”.:)))
  na az a lényeg, hogy 15 év az 15 év. és végre nem értetlenül filmeztek kint a tévések. valszinűleg ott is történt egy generáció váltás. :))))
  nekem nagyon tetszetek a köv. jelenetek, teljesen profin vették fel, ezek a snittek tök jól sikerültek:
  tóni bá leadja a jelet, moki áll a dombon megrázza a fejét és dob. az elfogó mutatja a fastball inside-ot

 9. Razgon

  Szerintem a baseball sokkal egyszerűbb, és átláthatóbb, mint a foci. Sokkal tisztábbak a szerepek, és sokkal izgalmasabb a játék.

  A Fókusz-tól korrektséget nem vártam, nem is kaptam.

  A legfőbb problémának azt tartom, hogy nem lehet meccseket látnia TV-ben.
  Ha lennének közvetítések, szerintem gyorsabban lennének hívei a játéknak.

  Szerintem a Sport1, Sport2-nek lenne lehetősége baseball-t közvetíteni.

  Én pl. miattuk kaptam rá az NFL-re is a baseball mellett. Elsőre az amerikai fociból sem értettem semmit, de kicsit utánanéztem, megnéztem pár meccset, és azóta baromira élvezem. Sokkal jobban, mint az európai focit….

 10. Kurucz Róbert

  Sziasztok!

  örülök, hogy a többség meg volt elégedve a riporttal, igyekeztünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy érdekes és figyelemfelkeltő riport szülessen.
  Az adásnak nagyon jó volt a nézettsége, és remélhetőleg nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy a baseball sport még népszerűbb legyen hazánkban.

  Egy megjegyzést azonban nem értek:

  “A Fókusz-tól korrektséget nem vártam, nem is kaptam.”

  Miben is nem voltam/voltunk korrektek???

  Kurucz Róbert
  szerkesztő/riporter

 11. Brecsi

  Minden elismerésem. Ilyet még nem hiszem, hogy csinált volna bárki!! Utánanézni, hogy milyen volt a visszhangja a dolognak, azt jelzi, tényleg érdekel, hogy mit sikerült készíteni. Nem mondom, hogy mostantól Fókusz néző leszek, de ez a gesztus nagyon szép!!! Gratulálok!!!

 12. csaber

  nem baj, lesz ez még így se:))))

  látom a jövőt amikor 2032ben az rtl közvetíti a magyar baseball nb1es rangadókat hétvégente:

  “…. kedves Kokó, hogy is áll a tabella?”
  “öö…ööö..most a budapest green-eagles az első, majd őket követi a szintén fővárosi purples-ök, a dobogó legalján pedig…ööö…. a debreceni lokies van”

 13. Fábi

  Egyéni véleményt tükrözött Razgon megszólalása, Szerintem a többség egyetért azzal, hogy egy élvezetes, jó riport született. Szép képek, jó jelenetek, az adott időbel lehetőségekhez mérten.

  Az én egyéni véleményem szerint pedig semmi inkorrektség nem volt, sőt, kifejezetten korrekt munka született a fókusz stábja részéről, amelyet ezúton is köszönünk nekik. Mindezt az is bizonyítja hogy érdeklődnek az utóhatás iránt is:)

  Ui: Fogalmam sincs min bukott ki Razgon de minden bizonnyal választ ad, ha megkérdezem én is melyik része nem volt korrekt?

 14. Kurucz Róbert

  Egy pár adalék:

  a stáb már meglehetősen fáradtan érkezett a helyszínre, mivel aznap reggel már készítettünk egy riportot, méghozzá 7-től.
  Az operatőrünk bevallottan nem sokat aludt péntek este és nem is igazán volt képben arról, hogy hogyan is néz ki egy baseball meccs (kiket kell követni, hogy néz ki egy akció, stb.) Bevallom nekem se volt minden tiszta…:-)
  És azt se felejtsük el, hogy a baseball egy nehezen filmezhető sport, főleg egy darab kamerával…
  Szóval televíziós szemmel nézni elég nehéz feladat átfogó képet adni egy olyan sportról, amiről az átlag magyar televízónézőnek fogalma sincs.
  4 perc pedig elég kevés arra, hogy szabályokat ismertessünk, a meccs tétjét és folyamatát bemutassuk és még az embereket is megismertessük a nézőkkel.
  Az “idegenlégiósokra” pedig azért esett a választásom, mert nem egy mindennapi dolog, hogy egy japán ember azért jön Mo.-ra, hogy baseballt tanítson, vagy, hogy van itt egy 71 éves kubai bácsi, aki gyermekkora óta baseballozik.
  A Fókusz egy bulvár- és nem sportműsor, ezért kellett a néhol kissé humoros hangvétel és ezért nem mehettünk el túlságosan “szakmaiba”.
  No, de mindegy, örülök, hogy tetszett Nektek!!!
  Remélem, hogy pl. a kite-szörf után a baseball is egy olyan sport lesz, ami kicsit szerénységemnek is köszönheti ismertségét! :-)))

  Üdv:

  a riporter

 15. Mike32

  Srácok!

  Kurucz Úrral leveleztem és igéretet kaptam egy VHS verzióra, akit érdekel az majd jelezze, mejd legfeljebb digitalizáljuk…:))))

  Én nem láttam de biztos hogy jó lehetett:)))

  Na Hi!

 16. Brecsi

  És ne felejtsük el, hogy Razgon úrnak ez volt az egyetlen hozzászólása amióta megy a blog. Az is lehet, hogy csak beugrott egyet fikázni:)))
  Nem hiszem, hogy foglalkozni kéne vele, elégedetlenek mindig is voltak, vannak, lesznek. Akiknek semmi se jó.
  Jelenleg bármilyen médiaszereplés jót tesz a sportágnak. Ha csak 4 mp és abban egy játékos keze látszik csak, de bemondják, hogy Magyar baseball az már lényegesen több a semminél!!!

  Amit hiányoltam, de gondolom nem engedik, az egy kósza elszólás, hogy http://www.baseball.hu, ha valakit érdekel:))))

 17. gabesz

  Riporter úr, megígérjük, hogy legközelebb egy ember csak azért lesz ott, hogy segítse az operatőrt, megmutassa, elmondja mit érdemes kamerázni! 😉
  megállapodhatunk ebben? 🙂 szerintem akkor aztán tuti jó kis film készül majd!
  mondjuk ezen a hétvégén a döntő következő meccsén? 🙂

 18. Kurucz Róbert

  Azt, hogy http://www.baseball.hu nem mondhattam volna ki, de ha lett volna egy ilyen feliratú molinó a háttérben, az mondjuk emelhette volna az oldal látogatottságát. Ha legközelebb egy kósza tévé-stáb arra téved, akkor ezt ne felejtsétek el!
  Razgon úrra sem haragszom, csak tanácstalaul néztem a hozzászólását.

  Most egy ideig biztosan nem fogunk tudni baseball-os riportot csinálni, mondjuk úgy, hogy egy pár hónapra “kilőttük” a témát, de ha valami egetrengető dolog (pl. világrekord, Michael Jordan-látogatás, meztelen cheerleaderek, stb.:-), akkor szívesen megyünk akár már hétvégén is! 🙂

  R.

 19. gabesz

  és ha mondjuk meghívnánk sztárvendégnek Carlos Perez-t, aki köztudottan szereti a baseballt? ő végezné el a kezdődobást, aztán barátkozna kicsit Tóni bával, beszélgetnének Fidelről, stb… ez nem elég jó téma a Tv-hez? na jó, akkor a háttérben lenne pár bögyös maca is…
  ne de komolyan, a Perez dolgot nem poénből írtam!

 20. Brecsi

  Még egy dolog jutott eszembe. Honnan tudott az RTL klub erről az egészről? Valaki szólt, vagy csak véletlenül belakadt valaki? Esetleg a szanalmas.hu miatt?

 21. Mike32

  És már megint megy egy kis fikamika… Dehát ez magyarország, és ez nem foci, nem lehet többet várni…:)))

 22. gabesz

  nehogy ezen meglepődj Mike, a szanalmas.hu pont a fikázásra való
  ez benne van, a látogatottságért cserébe kapunk kicsit a nyakunkba 🙂

 23. Brecsi

  Így így:))) Tegnap amúgy megint rekordlátogatottsága volt a baseball.hu-nak, több mint 400 látogatóval!!! Ennyit simán megér, hogy néhány kretén fikázzon.

 24. seatos

  A Noszály (Nagy Ő) Sándort is bele lehetne venni, mert ugy tudom, hogy játszott az Óbudában egy rövid ideig és akkor a TV2-n is nyomulhatnánk.

 25. Mike32

  És kijönne “nem járok senkivel” Anikó is…:))) Ugrabugrálhatna Sanyinak apró kis ruciban…:)))

 26. Mike32

  :))))) Meccs végén meg pucéron körbe rohanhatná a pályát…
  Jó levezető edzés lenne mert mindenki üldözné…:))))

 27. boci

  Holnapk kukival megyünk Óbudára bíráskodni, mi 12 órás kezdésről tudunk, ha mégsem így lenne szóljatok… Vasárnapi döntőre lehet, hogy jön egy Hírlapos újságíró…

 28. Mike32

  Hi Boci!
  Igen 12kor kezdünk, eddig nem változott semmi… Úgyhogy hajrá:)))

  Mi lett a Debrecen lemondott meccsével?
  9-0?

 29. boci

  Igen! Ezzel hozztuk a harmadik meccset is. A Debrecen megsporolt az utazáson 50 ezer forintot, reméleb labdát vesznek belőle!! Kicsit viccces volt, hogy azért állt perceket a játék mert labdát kerestek…..

 30. Mike32

  Sziasztok!
  Kicsit szomorúan, dehát ez van, Astros – Kiskanizsa 2-3 az osztályozó vége.
  Úgyhogy nem kell izgulni az NB1ben hogy jön az asztrajafalvai veszedelem…:))))

  Sok sikert mindenkinek, akinek még van meccse!!!

 31. Gumi

  Hát nagyon szomorú hogy Jánossomorján igy ért véget a szezon meccs nélkül. Igy aztán lehet számítani közönségre meg médiára ….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük