Ez is savanyú, ez is sárga, és ez is a miénk

Gabesz cikkéhez kapcsolódva, az eddigiekhez képest a softball-ban is történtek változások. A legfontosabb, hogy először a történelem folyamán a magyar softball válogatott részt vett a B-csoportos Európa Bajnokságon, ami szerintem elég jól sikerült, mert az elvárásnak éppen hogy csak, de megfeleltünk, hisz nyolcadikak lettünk. Persze nem volt annyira rémes, mint ahogy a baseball.hu-n lehetett olvasni. Lehet a vereségek miértjét keresni, például az első meccset mindig elrontjuk az izgalom és hasonlók miatt, vagy a szlovákoktól azért kaptunk ki 0:23-ra, mert ők lettek a B-csoportos Európa Bajnokok, oké. Talán ezek magyarázatok lennének, ha csak nyolc pont lett volna a különbség, de hogy huszonhárom ?!

Vagy hogy az izraelek ellen miért nem ütöttünk még csak hit-et sem? Persze itt is lehetnek kifogások, hogy játszottunk egy meccset már előtte a franciákkal – ami nem is volt olyan rossz, mert csak annyi lett a különbség, amennyi valójában van a franciák és közöttünk – persze az izraeliek is játszottak aznap már egyet. Bár mi az első meccs után utaztunk közel egy órát, és meccs előtt még ültünk olyan felet, nem tudtunk ismét felpörögni, de ezeket a kifogásokat már kár keresni.

Ami a lényeg, hét meccsből három teljesen jó volt. Főleg az utolsó kettő a finnek és a dánok ellen, amiket meg is nyertünk, és hogy játék közben mindig jól éreztük magunkat. Összességében ez egy jó EB volt, és remélem, kapunk még lehetőséget.

Az itthoni bajnokságról, röviden. Hosszú idők óta ez volt az első bajnokság, amibe két-három csapatnál több nevezett, valamint az, hogy szinte az összes kiírt mérkőzést le is játszottuk. Idén két csapattal bővült a paletta, a Hajdúnánással és a Szentendrével. Az előbbi annyira jól működött, hogy a bajnokság harmadik helyén végeztek. Sajnos a Magyar Kupára nem tudtak jönni, mert Nagykanizsán rendezték, pont az ország másik szegletében. Szentendrén pedig idén tavasszal állt össze annyi lány, hogy csapatot lehessen gyúrni belőlük, akik a Magyar Kupán remek játékkal negyedikek lettek.

Külön öröm számomra, hogy az a csapat lett a magyar bajnok és a kupagyőztes, amiben én is játszom (United). Hadd fényezzem még egy kicsit magunkat, hogy mindezt veretlenül értük el. Azért hozzá kell tennem, hogy a jól szervezett szentendrei döntőnek köszönhetően többen jelentkeztek nálam telefonon, illetve e-mail-en, hogy lányoknak is lehet-e baseballozniuk, mert látták a tv-ben, vagy személyesen voltak kint valamelyik meccsen.

12 thoughts on “Ez is savanyú, ez is sárga, és ez is a miénk

 1. Mike32

  Ez az Papi!!!!
  Végre ti is megszólaltok! Minden tiszteletem a csajoké!!!! Legkomolyabban :))) És ha tudok igérem megyek még meccset vezetni jövőre is, ingyen bérmentve:)))

 2. ed

  így van, csatlakozok az előttem szólóhoz. Csak még egy kicsit többre kellene méltatni a magyar softballt! A lányok meccsei is lehetnek izgalmasak, gyerünk szurkolni nekik jövőre!

 3. simonyi

  Én csak annyit, hogy örülök a szentendrei, nagy látotagottságú, tényleg korábban elképzelhetetlen, ,jól szervezett döntő mérkőzések olyan hatásának is hogy jelentkeznek érdeklődők. Én ezért dolgozom (ebben h.i. vannak már résztvevők és támogatók) de jó lenne ha mégtöbben csatlakoznának és segítetének. Akkor már lehet kritizálni.

 4. Petra

  Szia Papi!

  A szentendrei lányok nevében köszönjük hogy megemlítettél minket a “cikkedben”. 🙂 Mindenki nagyon élvezte a kanizsai bajnokságot, és azt hiszem annak ellenére hogy kikaptunk, azért nyertünk is. Tervezzük a jövő évet, mindenki fejlődni és nyerni szeretne :).
  És még szeretném azt hozzátenni, hogy a baseball is egy hasonlóan jó játék, és örülnék ha lányok is játszhatnának PERSZE A SOFTBALL MELLETT.

 5. rr.)

  a kicsi a világ effektus: a szentendrei lányok bemutatóztak a Zsigmond Király Főiskolán, és a húgom meg a barátnője belezúgtak a softballba 😉

 6. Geri

  Nah akkor legalább volt értelme a bemutatónknak! 🙂
  És edzésekre nincs kedvük eljárni, ha már ennyire megtetszett Nekik???

  (egyébként nem a lányok voltak, hanem Kazu,Fábi meg én, de ez melklékes)

 7. Geri

  jah szóval ők azok!!!
  egyébként meg nem olyan könnyű softball labdát, softball dobómozgással baseballdobóként pontosan dobni :))
  (egy kicsit néha inside-ra mentek a lasztik…) 😉

 8. vida péter

  Szia Papi,

  a férjednek is tetszik a cikk, csak így tovább!
  Bátoríts a többi softballost is, hogy írjanak, de ne úgy, ahogy a Csiga énekel…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük