Mondd, te kit választanál?!

Mint azt régebben ígértem, kis segítséget próbálok nyújtani azoknak, akik nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy kire is szavazzanak 2005-ben az Év Játékosa címért folyó versengésben. A díj minden évben a szezonban legjobban teljesítő ember jutalma, ami több szempontos választást hoz létre. Tehát nem lehet egy adat alapján kimondani valakiről, hogy ő volt a legjobb, vagy egyetlen mérkőzésen nyújtott remek játék okán még nem kaphatja meg senki a díjat.
Most a számok alapján összeírom, hogy szerintem kikből lehet idén Év Játékosa.

Mivel minden jegyzőkönyv beérkezett az NB I-ben, a baseball.hu-n található legjobbak rész most a végső adatokat mutatja. De! Nem derül ki belőle, hogy ki és mikor teljesített remekül, hiszen voltak, akiknek az alapszakasz sikerült jobban, és voltak, akiknek pedig a rájátszás.

ALAPSZAKASZ

Idén az NB I alapszakaszában 143 játékos szerepelt. A minimális ütéshez állási követelménynek (AP = Meccsek száma(14)*2,7= 38) 53 játékos felet meg. Tehát, ha csak az alapszakasz alapján kéne választani, akkor ez az 53 játékos lehetne benne a választható kategóriában, már ami a támadást illeti. Mivel nálunk nincs Év Dobójátékosa díj külön, így felmerülhet olyan ötlet is, hogy valakire azért szavazunk, mert ugyan támadásban gyengébben, vagy egyáltalán sehogy sem teljesít, viszont dobásban felülmúlhatatlan. Valószínű a dobószabály bevezetésének köszönhetően a korábbi éveknél lényegesen többen szerepeltek dobóként, mint az előző években, összesen 46-an. A minimális követelmény dobásban a meccsenkénti 1 inning, tehát az alapszakaszban legalább 14. Ezt idén 20-an tudták teljesíteni.

Akkor nézzük a számok a tükrében, hogy kire és miért, ha csak az alapszakaszt vesszük figyelembe.

A legjobb ütőteljesítményt Nikolits György (SZS) produkálta .556-os teljesítménnyel. Ez kiugróan jó teljesítmény, hiszen ebben a kategóriában Török András (SZA) a második, akinek az eredménye „csak” .491-es. Viszont ez a különbség abból is adódhat, hogy míg Nikolits 45-ször próbálkozott ütéssel, addig Török 73-szor. Ezért is írtam az elején, hogy egy adatból nem érdemes a legjobbra tippelni. A harmadik helyen Simonyi Dénest (SZS) találjuk .474-el.

Nézzük meg például, hogy ki futott be a legtöbbször. Ugye ez pontot jelent a csapatnak, tehát lehetne az Év legjobbja az, aki a legtöbbször futott be. Itt a legjobb Török András (SZA) volt 35-tel, de szorosan mögötte többen is vannak, Illés Imre (SZS) 33, vagy Lupták Péter (ÓBF) 31 pontot szerzett csapatának. De mint tudjuk ahhoz, hogy pont legyen valaki, be is kell őt ütni.

A beütött pontok területén Lupták Péter (ÓBF) kimagaslik a mezőnyből. 36 RBI-jal vezeti ezt a kategóriát, utána Illés Imre (SZS) 25-tel következik, tehát a másodikra is rávert 11-et. A harmadik helyezett itt (is) Török András (SZA) 22-vel.

Hozzátartozik a jó ütési teljesítményhez a nagy ütések száma. Ennek mérésére szolgál a Slugging Average adat, ami egy súlyozott ütőátlag, Aki tanult statisztikát bármilyen területen, az tudja, hogy mi az a súlyozott átlag, aki nem, az meg majd utánanéz. A lényege, hogy figyelembe veszi az esetlegesen elért extra base hit-eket is, amiket súlyozva számol bele a dologba. Az alapszakasz legjobbja ebben a kategóriában Nikolits György (SZS) volt 1.083-as eredménye kifejezetten jónak mondható, ebben van 6 dupla, 2 tripla és 3 hazafutás. 20 hitjéből tehát 11 extra base hit volt. A második helyen Barbalics László (DPA) található .853-as eredménnyel, melyhez 5 duplát, 1 triplát és 2 hazafutást kellett teljesítenie. A harmadik helyen az alapszakasz Home Run bajnoka, Lupták Péter (ÓBF) található .847-es eredménnyel, 6 dupla, 1 tripla és 6 hazafutás áll a neve mellett.

Az is lehetne a legjobb, aki legtöbbször elérte az egyes bázist, hiszen az jó dolog. Ebből az adatból még átlagot is számítanak, amiben ismét Nikolits György (SZS) áll az élen 80%-kal, 45 esetből 35-ször kijutott a bázisokra. Utána Illés Imre (SZS) következik 72%-kal (44/62), míg a harmadik helyen Lupták Péter (ÓBF) található 69%-kal (55/81).

Aki eddig eljutott, abban körvonalazódhat lassan az alapszakasz legjobbja, hiszen az eddig említett kategóriákban nem sok név került elő. Van, aki minden esetben említésre került, van, aki csak egy-egy esetben, de ott előkelő helyen.

Vessünk azért egy pillantást a dobókra is, hiszen mint fentebb említettem, év dobója nincs, így akár ez alapján is lehet valaki MVP. Az ERA alapján Nikolits György (SZS) lenne a legjobb, 26 inninget vállalt, 1,38-as eredményt ért el. Emellé begyűjtött 5 győzelmet és egy mentést, veresége nem volt. Mindössze 4 kiérdemelt pontot kapott, ami remek teljesítmény. Szorosan mögötte Kalocsai Balázs (ÓBF) található 2,10-es ERA-val, ami szintén jó teljesítmény, ráadásul ő is „veretlen” lett, 6 győzelem és 1 mentés áll a neve mellett, 34,3 inning alatt 8 kiérdemelt pontot kapott.

A dobóknál fontos adat még a strike out-ok száma. Ebben Daróczi János (NAT) vitézkedett, összesen 73-szor tette out-ra ellenfeleit. A második Nagy Krisztián (JSR) lett 63-mal, míg a „bronzérmet” Rácz Szabolcs (SZA) kapta 48-cal. Ehhez persze hozzátartozik, hogy ez egy mennyiségi adat, és evidens, hogy ha valaki sokat dob, annak a kiejtési lehetőség is többször áll rendelkezésére. Sok információt rejt magában a strike out százalékos adata. Ez a dobó ellen próbálkozó ütők kiesési mutatója, melyben, az alapszakaszban Zalabai Zsolt (ÓBF) lett a legjobb 28%-kal. 155 ütőből 43-at ejtett ki ezzel a módszerrel. Utána egy hármas holtverseny alakult ki a 26%-osok között, melyben megtaláljuk Daróczi Jánost (NAT) 73/277-tel, Nagy Gábort (SOW) 46/178-cal és Xiong Xiaobo-t (ÓBF) 36/141-es eredménnyel.

Érdekes adat lehet, hogy ki hány ütőt sétáltatott el, hiszen fontos dobóerény a pontosság. A legjobban Németh Péter (DPA) célzott, hiszen csak 3 embert sétáltatott el, a második mesterlövész pedig Rácz Szabolcs (SZA) lett 8 sétával. A harmadik helyen 10-zel két játékost találunk, Kovács Gergő (SZS) és Xiong Xiaobo (ÓBF). Ennek az adatnak is van százalékos formája, amit szintén érdemes átnézni, ebben a ledobott játékosok is szerepelnek. Rácz Szabolcs (SZA) lett az alapszakaszban ennek a kategóriának a győztese, az ellene próbálkozó ütőknek mindössze 8%-a tudott 4 ball-t összegyűjteni, vagy beleállni egy dobásába. 180 ütőből 14 (8 séta, 6 HP). Ez parádés teljesítmény. A második helyen Német Péter (DPA) 9%-kal (3+3/69), míg a harmadik helyen Xiong Xiaobo áll 10%-kal (10+4/141).

Most, miután végig mazsoláztuk a fontosabb adatokat, nézzük, kiket lehetne az alapszakasz legjobbjának nevezni.

Gondolom mindenkinek feltűnt, hogy Nikolits György (SZS), mind ütésben, mind pedig dobásban jeleskedett bizonyos kategóriákban. Amiért nem biztos, hogy rá szavaznék, az az, hogy kevés mérkőzést játszott, bár ebben szerepet kap az is, hogy volt elmaradt mérkőzésük, amire az ellenfél nem állt ki, így ezt el lehet nézni.

Amire viszont én nagy hangsúlyt fektetek, az az, hogy ki mennyit és milyen minőségben játszott, esetleg teljesített e valami olyat, amit nem vártam tőle, látható fejlődést mutat …stb.

Ebben a körben számomra Lupták Péter (ÓBF) és Török András (SZA) támadójátéka, valamint Kalocsai Balázs (ÓBF) dobóteljesítménye az, amire azt mondom, hogy megérne egy alapszakasz MVP címet. Tudom, hogy voltak náluk jobbak, de ők voltak azok, akik a csapatuk összes meccsén szerepeltek és nagy százalékban hozzájárultak csapatuk sikeréhez. Hogy miért?

Lupták Péter (ÓBF) többnyire első, második ütő volt, mégis rengeteg pontot ütött be, ami erre a sorrendbeli posztra nem jellemző. A 6 hazafutása is remek teljesítmény, ráadásul sokszor pontot is szerzett csapatának. Majdnem az összes kategóriában benne van az első háromban, így én az alapszakasz alapján neki adnám az első, 4 pontot érő helyet.

Török András (SZA) már évek óta csapata meghatározó embere, és nagy szerepe van abban, hogy ilyen remek alapszakaszt tudott produkálni csapata. Szintén rengeteg kategóriában szerepel a legjobbak között, és mint elfogó is jól teljesített, bár a védekezési adatokat nem annyira veszem figyelembe, de azért itt kiemelendő. Nálam övé a második, 2 pontot érő helyezés.

Kalocsai Balázs (ÓBF) teljesítménye pedig akár az év meglepetése rovatba is kerülhetne. Régebben alig, alig dobott, akkor sem számított túl jó dobónak, leginkább, ha más nem volt, akkor szerepelt. Idén viszont bizonyította, hogy igen is lehet rá számítani, mint dobó. Számomra teljesen meglepő, hogy ilyen eredményt tudott produkálni, ezért neki adnám a harmadik, 1 pontot érő helyet.

RÁJÁTSZÁS

Most, hogy kivégeztük az alapszakaszt, jöjjön a rájátszás. Ugye, az mindenkinek világos, hogy itt nem egyszerű pusztán a számok tükrében dönteni, hiszen nem minden csapat ugyan azok ellen játszik ugyan annyit, hanem kinek hogy sikerül. Például a második négyes (JSR, NAT, NVS, SOW) alig játszott 3–5 mérkőzést, míg mondjuk az Óbuda ötször játszott a Nagykanizsa ellen és hétszer a Sleepwalkers ellen, ami ugye nem könnyű feladat. Ebből kiindulva a második négyes csapataiból nem is fogok jelölni senkit. Viszont, ha őket kivesszük, még akkor sem biztos, hogy a számok segítenek. Inkább irányadóak, de nem lehet belőlük következtetni semmire. Súlyozva érdemes figyelni például az elődöntő mérkőzéseit. Ha nem nyer a csapat, akkor nem is játszik döntőt, tehát aki az elődöntőn nagyot alakított, az lehetne a rájátszás MVP-je. De bejutni a döntőbe még nem minden, azt megnyerni a szép mutatvány, így arra is érdemes figyelni, hogy a döntő 7 meccsén ki volt az, aki kiemelkedőt tudott nyújtani.

Azért egy összesítést megnéztem, amiből az derül ki, hogy a legjobb ütőteljesítményt Jorge Fernandez (ÓBF) produkálta a rájátszás során, .545-öt teljesített, 30 hitet hozott össze, beütött 19 pontot, 19-szer futott be pontként és mindössze egyszer lett strike out. Ez pompás eredmény, ráadásul abban a csapatban játszik, amelyik a legtöbb, és legnehezebb meccseket játszotta. A figyelmes nézelődőnek szemet szúr még egy fantasztikus eredmény, mégpedig Barbalics László (DPA) hazafutásainak száma. Ha jól számolom, csapata a play off-ban 8 mérkőzést játszott le, ami alatt ő 9(!) hazafutást tudott elérni. Ez több mint egyes átlag, ami nem gyenge. Ráadásul volt olyan mérkőzése, ahol hármat ütött, és volt olyan duplameccses hétvégéje, ahol összesen ötször repítette ki a pályáról a labdát. Nem is csoda, hogy slugging average-e messze a legjobb, 1.419-es. Ehhez a puszta adathoz szeretnék innen is gratulálni.

Dobásban egyetlen érdekes adat van, az pedig az, hogy a legtöbbet Xiong Xiaobo (ÓBF) dobta, már ami az inningeket illeti, ráadásul nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata végül is bajnok lett.

Az Óbuda Brick Factory–Dr. Padló Ants elődöntő mérkőzés legjobb ütője Jorge Fernandez (ÓBF) volt, aki nagyban hozzájárult, ahhoz, hogy sikerrel teljesítsék a nem könnyű küldetést, hiszen 0:2-ről kellett visszahozniuk a partit. 650-es ütőátlagot ért el, 13 hitet ütött, 7 pontot ütött be, és befutott 8-szor. Őt Lupták Péter (ÓBF) követi, aki .438-as átlagot ért el és 9-szer be tudott futni. A Dr. Padló válasza Barbalics László volt, aki .421-es ütőeredményt hozott, ezzel csapata legjobbja volt, ütött 3 duplát és 3 haza futást (Lupták és Fernandez összesen ütöttek ennyit.) valamint 9 pontot is beütött. Érdemes még kiemelni Morua Roberto (ÓBF) eredményét, aki .429-cel lett a harmadik legjobb ütő ebben a sorozatban. Érdekesség még, hogy az 5 mérkőzésen 5 különböző játékos kapta a győztes mérkőzést, mint dobó. Így ebből a sorozatból most nem emelnék ki senkit.

A másik sorozat a Szentendre Sleepwalkers–Szombathelyi Anyaszomorítók csata volt, ahol 3 mérkőzést játszottak le a csapatok. Itt a legjobb ütőnek járó díjat Várkonyi Attila kapta volna, ha lenne ilyen. 625-ös eredményéhez 5-ször kellett hitet ütnie 8 alkalomból, és mivel a többiek sem álltak fel sokkal többször, ezért nem is érdemes foglalkozni az ütési eredményekkel, esetleg meg lehet említeni Németh Balázs (SZS) 6 beütött pontját, ami ebben a sorozatban a legmagasabb érték. Azért egy valamit érdemes még kiemelni, Nikolits György (SZS) 0,00-ás ERA adatát, ami 5 inning alatt jött össze, és külön érdekessége, hogy ezidő alatt csak egyetlen hitet tudtak ellene elérni.

A helyosztó mérkőzés a 3–4. helyről volt hivatott dönteni, ahol ismét csak 3 mérkőzés került lejátszásra sima Dr. Padló Ants sikerekkel. A sikerek egyik kulcsa, mint már oly sokszor, most is Barbalics László volt, aki .500-as ütési átlagot teljesített, melynek érdekessége, hogy 12 próbálkozásból 6 hitet ütött, és ez a 6 hit mindegyike hazafutás volt. Ha ütött, akkor nagyot, ráadásul minden második felállása így végződött. Ez a teljesítmény beütött pontokban is jelentkezett, 11 RBI-jal lett ennek a párharcnak egyértelmű legjobbja. (A második helyen holtverseny van 3-3 beütött ponttal.) Dobásban a 3 győzelemből kettő Darabos Gábor (DPA) nevéhez fűződik, aki 12 inning alatt egyetlen pontot sem engedélyezett az Anyaszomorítóknak, így ERA-ja 0,00-ás lett, ami szintén szép eredmény.

És jött a mindent eldöntő összecsapás, ahol a csapatok kihasználták a rendelkezésükre álló 7 mérkőzést. A legjobb ütőnek járó különdíjat két játékos is megkaphatná, hiszen Németh Balázs (SZS) és Jorge Fernandez (ÓBF) is .486-os eredményt teljesített. Ráadásul mindketten csapatuk legtöbb beütött pontját is magukénak tudhatják, igaz Németh Balázs (SZS) 10 RBI-a nem egyedül álló, hiszen Illés Imre (SZS) is ennyit ért el. Jorge Fernandez (ÓBF) viszont viszi ezt a kategóriát 12-vel. Az ütési eredmény második helyén szintén holtverseny alakult ki, Nikolits György (SZS) és Zalabai Zsolt (ÓBF) között, mindketten .469-et ütöttek. A bajnokság döntő előtti meccsein vitézkedő Lupták Péter (ÓBF) a végére már nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, mint azelőtt, csak .240-es átlagot ért el. Illés Imre (SZS) sem hozta az alapszakaszban nyújtott magas ütőátlagát, viszont a döntőben 3 haza futást is szerzett, amivel ebben a kategóriában a legjobb tudott lenni.
Dobásban érdekesség, hogy mind a 4 győztes mérkőzést Xiong Xiaobo (ÓBF) jegyzi óbudai oldalon, míg a Szentendre három győzelmét Várkonyi Attila (SZS) tudhatja magáénak.

Most, hogy végigböngésztük a meccseket, jöjjön a Play Off MVP cím kiosztása – persze csak az én véleményem szerint.

A legjobbnak én mindenféleképpen Jorge Fernandezt (ÓBF) jelölöm. Remek teljesítményt nyújtott mind az elődöntőben, mind pedig a döntőben, bár mikor a dombra kellett állnia sokak ellenszenvét kiváltotta, de vitathatatlanul nagyban hozzájárult csapata sikeréhez. Végig egyenletesen teljesített, nem okozott csalódást védekezésben sem. Így az én véleményem szerint neki jár a 4 pont.

Második helyen egy szentendrei játékos következzék, aki nem más, mint Németh Balázs. Ő a rájátszásra jött bele a dologba, ráadásul elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy 7 mérkőzésig tartott a döntő, hiszen ha két out-nál nem jut ki az egyes bázisra, akkor hamarabb véget érhetett volna a párharc. Ebből adódóan tehát neki 2 pontot adok.

A harmadik helyen, azt hiszem nem is lehetne más, mint Barbalics László (DPA). Csapata kiemelkedő játékosa volt a rájátszás során, elért eredményei pedig magukért beszélnek. Nem hiszem, hogy sokan vitatkoznának azzal, hogy helye van az MVP jelöltek között.

Most, hogy tudjuk, hogy kiket jelölnék én, ha szavazhatnék, (az Év Játékosát a klubok jelölik, klubonként egy-egy szavazat lehetséges) az alapszakasz és a play off legjobbjának, beszéljünk arról, hogy ki volt az egész év legjobbja. Nem könnyű feladat, ezért is van rá egy bevett módszere a csapatnak ahol játszom, mégpedig hogy a legjobbat a bajnok, a másodikat a második, míg a harmadikat a harmadik helyezett csapatból jelöljük. Bár ez a módszer nem biztos hogy jó, hiszen előfordulhat, hogy egy csapat több remek teljesítménnyel bíró játékost tud felmutatni.

Ott van rögtön az Óbuda Brick Factory. Lupták Péter vagy Jorge Fernandez. Esetleg mindkettő? A teljes szezont figyelembe véve Jorge jobban üt, de ha leveszem a rájátszásban elért 30 hitjét, akkor azt kapom, hogy az alapszakaszban „csak” 12-szer ütött jót, ráadásul nincs is meg a kellő ütéshez állás száma. És ugye itt az év legjobbját keressük, amihez feltétlenül kell az is, hogy egész évben játsszon, és lehetőleg jól játsszon valaki. Lupták Péter ennek a feltételnek tökéletesen megfelel, hiszen 212 lejátszott inningje a legmagasabb szám az első ligában, mindössze 2/3-ad inninget nem volt pályán. Ő futott be a legtöbbször, (49) és ütötte be a legtöbb pontot (40). Összesített ütőátlaga .370 lett, ami szintén jó eredmény, bár ebben a kategóriában sokan megelőzik őt. De mégis, az egész szezonban nyújtott teljesítménye alapján én neki adom az Év Játékosa címet, azaz a 4 pontot érő első helyet.

A Szentendre Sleepwalkers csapatából is több jelölt neve merülhet fel. Illés Imre, Németh Balázs, Nikolits György. Közülük bárkire rá lehetne mondani, hogy jó volt, hiszen így is volt. Amiért én közülük mégis Nikolits Györgyre teszem a voksomat, az az, hogy nem csak ütésben hozta a jó eredményt (összesítve .507-es átlag), hanem dobásban is emlékeztetett régi önmagára, ami a számokat illeti. Ütésben 11 duplát ért el, ami holtversenyben a legjobb eredmény (Németh Balázzsal vannak holtversenyben.) 5 hazafutásával a 4. helyen áll, beütött 22 pontja sem rossz teljesítmény. Biztosan lesznek, akik első helyre jelölik, esetleg nem is jelölik, de hogy helye van a jelöltek között az biztos. Nálam a 2 pontot érő második helyre került.

A harmadik helyre a Dr. Padló Ants csapatából jelölök, de itt nincs túl sok eldönteni való. Szerintem. Barbalics László már évek óta húzóembernek számít csapatában, és idei eredményei alapján bőven rászolgált arra, hogy, mint Év Játékosa jelölt beszéljünk róla. 30 base hit-et ért el összesen, amiből 20 volt extra base hit. 8 dupla, 1 tripla és 11 hazafutás áll a neve mellett, ezzel ő lett a slugging average bajnoka, 1.123-as eredménnyel. Beütött 33 pontot, befutott 30 alkalommal, védekezésben mindössze 1 alkalommal hibázott. Nálam neki jár a harmadik, 1 pontot jelentő hely, de nem lepődnék meg rajta, ha a tényleges szavazáson őt jelölnék legtöbben az első helyre.

Azt hiszem annyiban megállapodhatunk, hogy a fentebb felsorolt játékosok joggal kapnák meg az Év legjobbja címet, ha közülük kerülne ki, de azzal is egyet lehet érteni, hogy nem csak ők hárman nyújtottak olyan teljesítményt, ami MVP címet érne. A fentebb vázolt iromány a saját véleményem, nem szeretnék senkit sem befolyásolni, igyekeztem egy kis iránymutatást adni azon csapatoknak, ahol esetleg hezitálnának, hogy ki és miért. Meg ugye elég ritka, hogy valamelyik csapat sok tagja látta az összes lehetséges jelöltet, így sokszor nem is igazán tudjuk, hogy kikből lehet választani. Most talán kicsit könnyebb lesz a döntés.

Hivatalosan november 10-ig lehet szavazni, a klubok számára kiküldött szavazólapon. A szavazatok összesítése alapján a november 19-i Közgyűlésen lesz kihirdetve, hogy ki lett az Év Játékosa 2005-ben. Én kíváncsian várom.

49 thoughts on “Mondd, te kit választanál?!

 1. benyo

  szerintem az év játékosa cím nem adható oda számok alapján, bár nálunk tényleg beszédesek a statisztikai adatok. ennek ellenére kirívóan sportszerűtlen játékosnak semmiképp nem adnám oda a címet.
  (amúgy egy 1st base talán nem vezeti győzelemre a csapatát védekezésben)

 2. Brecsi

  Azért is írtam, hogy ez az én véleményem. Amúgy annyira volt sportszerűtlen, amennyire a bíró engedte. Ha idejében kiderül, hogy van rá szabály, akkor biztosan nem csinálta volna, bár bevallom nekem sem volt szinpatikus a ténykedése. Az viszont vitathatatlan, hogy ütésben (a rájátszás alatt) messze jobb volt mindnkinél.

 3. marci

  Nem Brecsi, nagyon jo osszeallitas lett, latszik h sok munkad van benne es megerte.
  Ha pedig Amigo lesz az ev jatekosa, meg egy sorre is meghiv. 🙂

 4. szenyo

  A közgyűlésen lesz nb2-es MVP választás egyáltalán? eddig volt?
  Mikor lesz a közgyűlés?

  Mert ezek a levelek csak a csapatvezetőknek mennek…

 5. Balu

  Hali!
  NB2: valószínű,hogy megpróbálok Pedoval valamit összedobni, de kérlek titeket, hogy aki tud, írjon, mert a statit annyira nem vágjuk,ezért lehet, hogy nem lesz teljesen jó… Brecsi meg hátha ossze tud szerkeszteni mégis a sokból egyet… :)))) Akár az is megtörténhet, hogy mind jó lesz, és tele lesz NB2-es összefoglalókkal a playball… :))))

 6. gabesz

  az sem baj ha totál magánvélemény lesz, amit írtok! csak írjon valaki, mert kicsit pang a blog! (persze most Brecsi kicsit feldobta, kösz 🙂 )

 7. Balu

  Ja, most veszem észre: egy órát siet a blog órája. Nem 17:39, hanem 16:39-kor írtam.. :))))))))))))))))

 8. Balu

  Tudom, hogy ez nem ide tartozik, csak emiatt majdnem itt hagytam a gépet, és nem tudnám olvasni a playballt… :)))))))))))

 9. gabesz

  optimális esetben roboter-nek kellen elküldened, ő feltenné a nevedben
  de mivel már egy jóideje nem jelentkezik (ha jól tudom Pesten kolbászol valamerre), küld el Brecsinek :), vagy nekem, és valahogy felgyömöszöljük…

 10. Balu

  Rendben. Egyébként sztem min. csak a jövő héten tudjuk küldeni, mert igazság szerint nem is kezdtük még el megírni. Még csak a gondolatok fogalmazódnak… :))))))) De bízom benne, hogy lesz belőle valami.

 11. csabiNAT

  Brecsi, abszolut nem zaklatas keppen, csak erdeklodes szintjen: a softball jegyzokonyvek ido, vagy ‘minoseg’ hianyaban nem kerultek feldolgozasra?
  Softball ev jatekos valasztas tavaly is volt, gondolom iden is lesz. Nehez ugy valasztani, hogy nem latunk semmit papiron.

 12. Brecsi

  A softball jegyzőkönyveket Riskának adtam át feldolgozásra, de eddig nem jelzett vissza, hogy hol áll a dolog. Minőségi kifogás is van celük szemben, pl. az érdi jegyzőkönyveket nem lehet használni semmire. Még arra sem veszik a fáradtságot, hogy a teljes neveket kiírják. Max a pontok számának összeadására lehet használni. (Sajnos a fiú jk-k sem sokkal jobbak, de legalább már teljes nevek vannak)

  Jövőre elvileg lesz gazdája a dolognak, szeretném, ha végre a serdülőkről is készülne ilyen adat, így majd arra is kell jelentkezőket keresni.

  Fel is adom a hírdetést:)
  Score-It porgramban jártas jegyzőkönyvfeldogozókat keresek mellékállásban. Fizetés nincs. Napi 15-20 perces munka, ha van jegyzőkönyv. (Kb. 20 perc egy teljes jk gépbevitele, feldolgozása.)

 13. csaber

  ÉRD-ekes, hogy az RBI-t is figyelembe veszitek a legjobb játékos választásánál, hiszen ott inkább “csapatmunkáról” van szó

 14. Brecsi

  Mivel ez a sport alapvetően csapatjáték:) A run sem rajtad múlik csak. Be kell hogy üssenek. Mindent figyelembe kell venni, mert az jó:))
  RBI= akkor ütni, amikor sok futó van:) Nagyobb izgalom, érdekesebb dolgok.

 15. Balu

  Re23: 3 az a 2. A JSS is szavazott…. :)) Úgy tűnik NB2-es csapatok jelölnek csak? :)))) Még az is lehet, hogy 3-3 első, második, meg harmadik helyezett lesz… Akkor ki kapja meg a díjat? :))))))

 16. rsk

  softball jk-k készülnek, de nem igérek semmit, hogy mikorra lesz kész.
  bocs, de tényleg rejtvényfejtésbe fullad néha és hamar elmegy a kedvem tőle 🙂

 17. Mike32

  Mit szoltok a primlistás levélhez? Vida Peti kontra Szilczer Attila?
  Én ugyan jelentkezem a pénzemért mindenképpen, de Vida Petit tökéletesen megértem.

 18. seatos

  Mike32 te voltál a 32. hozzászoló! Nomen est omen 🙂
  Kiváncsian várom a végeredményt, hogy ki lesz az Év játékosa. Mert elég sokan megérdemelnék az idén.

 19. Lecso

  Hali!
  Ez egy jó ötlet jó lenne ha megcsinálnák külön az nb2-es statisztikát is.
  gabesz: Mész akkor közgyülésre?

 20. Balu

  Hello!
  Már nekem is eszembe jutott egy olyan, hogy azt a szavazólapot kitöltenénk még egyszer, de csak NB2-es játékosokra lehetne szavazni. Persze nem lenne díjazás, csak azért tudnánk, hogy kit gondol a magyar baseball élet az NB2 legjobbjának Én szívesen összeszámolnám, ha elkülditek, persze csak akkor, ha lenne elég (például min. 6) szavazat. A határidő legyen mondjuk november 25. (hasraütés szerűen) :))))
  Ha gondoljátok küldjétek a: basebalu@pannonmail.hu címre.
  Bye

 21. Mike32

  Nem hülyeség egyáltalán… Akár meg is lehetne kezdeni :)))
  Holnapra kigondolom és elküldöm. Többiek! Hajrá!!!

 22. csabiNAT

  re: rsk. hat igen, mivel a lanyok jatszanak, ezert a fiuk ulnek a kispadon, es hat nincsenek a helyzet magaslatan, JK ugyileg :))

 23. csubi

  A tavalyi közgyűlésen az új elnök megígerte, hogy jomolyabb díjazás lesz nb2-ben is. Szerintem is jó ötlet az nb2 mvp címe, de legyen jutalmazva a legjobb ütő, dobó, catcher.. stb, úgy mint nb1-ben!

 24. marci

  Kicsit kezd elcsuszni a tema. Az Ev Jatekosa szavazasrol van szo, amit minden sportagban megvalasztanak. Nincs NB1 Ev Jatekosa es NB2 Ev Jatekosa. Egyetlen Ev Jatekosa van. Brecsi utmutatoja az NB1rol szol, mert feltetelezes/szokas alapjan a legmagasabb osztalyban jatszik a legjobb jatekos. (Meg ennel is szigorubb szokas, hogy MVP-t a jo helyeken vegzett csapatokbol valasztanak, Brecsiek pedig egyenesen az 1-3bol jelolnek.)

  Hogy milyen cimeket talalunk ki es javaslunk a kozgylesnek az rajtunk mulik, de ev legjobb jatekosa csak 1 van es barmelyik csapatbol (osztalybol) lehet.

 25. Balu

  Mike: Megjött….. Mármint a szavazatod! :)))) Egyenlőre még csak ez az egy szavazat van, de majdcsak gyarapszik ez is na….

 26. Balu

  Hát 25-e már elmúlt, így Mike és a Stinky szavazott… :)))))))))))
  Még egyszer átszámolom a pontokat, hogy biztos legyen :))))))))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük