NB II All Star Team

Mondhatnám úgy is, hogy válogatott NB II-es játékosokból. Bár ez sem igazán jó, ugyanis a magyar válogatottban lehetne akár másodosztályú játékos is. Ilyen már más sportágakban előfordult már, de a mi kis magyar baseballunkban – lehet, hogy volt? – még nem hallottam róla. Pedig szerintem egy kis plusz edzéssel egy-két (akár több) NB II-es játékos is válogatott szintre hozható lehetne. Elgondolkodtam egy picikét, kik lehetnének azok a játékosok, akik megfelelőek lehetnének erre, és megpróbátam összeállítani egy csapatot

Ez csak játék, az én magánvéleményem, nem minden esetben a játékosok csapatának év végi helyezését nézetm, hanem mivel szerencsém volt a csapatom minden – lejátszott – meccsén az elejétől a végéig részt venni, így elég sok játékost láthattam, és a látottak alapján a kiemelkedő teljesítményeket részesítem előnyben. Persze emellett böngésztem a statisztikákat is.

Megpróbáltam a posztokra a legjobb embereket megkeresni, persze úgy, hogy az ütőteljesítményt is figyelembe vettem, de törekedtem arra is, hogy ne csak egy-két csapatból válogassak.

Tehát a csapat /ütősorrendben/:

1. Bagyinszki Tibor /JSS/ centerfield

Ez a név nem biztos, hogy sokat mond egyeseknek, de hadd kezdjem ezt a kis játékot egy csapattársammal. Tibi azért lehet ismeretlen néhány embernek, mert csak 2-3 éve baseballozik. Hogy miért vele kezdem? Tipikus első ütő: “egyre biztosabb” ütőjátékos, és ráadásul hihetetlen gyorsan fut, ami a lopásaiban is megmutatkozik. A másik ok az erős, pontos kar, amivel sokszor lepte meg az ellenfeleket, ugyanis centerfieldről kevesen tudnak pontosan hazadobni – persze ebben a mezőnyben.

2. Varga József /DED/ 2-es bázis

A “lopókirály”, idén neki sikerült a legtöbb bázist ellopnia. Igaz, ez az NB II-ben könnyebb, mint NB I-ben, de ez akkor is szép teljesítmény. Megfelelő ember a második ütőpozícióra, hiszen ő is jól üt, és a gyorsasága miatt ebben a csapatban Bagyival együtt még az ellenfél szemét is képesek lennének kilopni. Védekezésben én a másodk bázisra tenném őt, biztos kezű, gyors játékosról van szó, aki ügyesen szedi le a lasztikat, amik felé tartanak.

3. Elekes Péter /JSS/, Papp János /BÉV/ dobó

Az egyetlen poszt, ahol nem tudtam eldönteni, hogy kit válasszak be a csapatomba. Így mindkettőt betettem. Ez a két játékos csak egy végletekig kiélezett harcban tudta eldönteni, ki tud ebben az évben több strike out-ot teljesíteni. A párharcot minimális előnnyel Papp Jancsi nyerte, ugyanis ő 101 K-t, míg Elekes 98 K-t ért el. Elekes inkább fastball-okkal (és ultrafast-okkal) operált, míg Papp inkább a meglepő, pontos csavarások híve volt. Mindkét játékos megfelel a 3. ütőpozícióra, hiszen mindketten jól teljesítettek a támadás terén is.

4. Brecska Péter /HAS/ 1-es bázis

Többnyire az egyes bázison szerepelt, és ebben a csapatban is erre a posztra helyezném őt, hiszen a feladatát jól végezte itt. Igazából nem is a védőjátéka miatt választottam őt, hanem kitűnő ütőteljesítménye miatt. Sokáig vezette is a legjobbak listáját ütőátlagban, és az év végére is az élmezőnyben végzett. Igaz nem az igazán gyors játékosok közé tartozik, de amikor eltalálja a “bőrbogyót”, sokszor nem is volt szükség a gyorsaságára. Ez nem is olyan fontos ezen ütőpozícón, hiszen elég ha egy base hit-tel – esetleg extra base hit-tel akár a második – bázisra ér, és ezzel behozza az előtte lévőket.

5. Berecz Attila /DED/ shortstop

A nehézbombázó. Nem a kinézetére gondoltam, hanem az ütéseire. A lehető legjobb személy az ötödik ütőpozícióra. Ha talál, akkor a legtöbbször meg sem áll a labda az outfieldig – olykor a kerítésen túlig, amiből biztos a pont a csapatnak. Ő nem igazán shortstop-ként szerepelt idén, de úgy gondolom, hogy ezen a poszton is megállja a helyét az ex-válogatott játékos (ha jól tudom), hiszen láttam már itt játszani, és akkor kitűnően teljesített.

6. Bíró Tamás /BÉV/ catcher

Ismét egy gyors, robbanékony ember, hiszen sokszor láttam tőle, hogy amikor az ütőjátékos elüti a labdát, előbb odaér az egyest fedezni, mint a futó a bázisra. Biztos keze miatt jól fogja, és fontos helyzetekben is higgadtan, pontosan juttatja ki bázisra lopásoknál a lasztikat. Ő is a jobb ütők közé tartozik, és mint mondtam, szorult helyzetekben jól teljesít, és gyorsaságát kihasználva (68%-ban) el is érte az egyest.

7. Szendi-Varga János /HAS/ rightfield

Szenyo régóta keseríti az ütők életét, de most ő sem dobóposztra került a csapatomban. Ennek csak az az oka, hogy az a hely már túlterhelt. Nem hagyhattam ki, hiszen egy igazán jó játékosról van szó, aki olykor még a testi épségét sem kíméli. Idén már szerepelt az outfielden, és ott jól teljesítette feladatát, így mivel már csak itt volt szabad hely, én is egy hátső védő posztot találtam neki. Támadásban a bajnok Astros egyik kiemelkedő játékosa volt, ami miatt igazából bekerült ebbe a csapatba. Nyolc kétbázisos és négy hárombázisos ütése is azt mutatja, hogy ő is a bombázók közé tartozik, így ismét biztos csapatom pontszerzése.

8. Nagy László /NVT/ leftfield

Tudom, ezt most furának találjátok, hogy a ‘kisvámos dobóját kiküldöm outfieldre. Ennek csak az az oka, hogy mindenképpen szerettem volna, ha egy nemesvámosi játékos is bekerül ebbe az All Star Team-be. Megnéztem, ki volt a legjobb támadó a csapatában, és őt dobta ki a gép. Ez azért nem teljesen így van! Ő volt idén a Tigers igazi húzóembere mind védekezésben, mind pedig támadásban, és ez az, ami miatt őt választottam. Idén már szerepelt ezen a poszton, ezért mertem erre a helyre tenni őt.

9. Murányi Csaba /ÉRD/ 3-as bázis

Ismét egy igazán jól ütő játékos. 615-ös ütőátlagával az első helyen végzett NB II-ben. Az érdi baseballcsapat igazán jól igazolt, hiszen neki is köszönheti az Aeros idei remek teljesítményét. Ritka, hogy egy újonc csapat a második szezonjában már a nagyok bajszát is megrángatja. Sőt egy-két skalpot be is gyűjtöttek – a tapasztalat beszél belőlem. Visszatérve Csaberra, az All Star Team el sem képzelhető nélküle. Védekezésben már csak egy hely maradt ebben a csapatban, de szerencsére pont a hármas bázis, ahol elég sokszor szerepelt, így erre a posztra is egy igazán jó védőt találtam a csapatba.

Végül mivel a 2006-os évtől kötelező az edző megléte, így erre a feladatra egy olyan személyt kerestem, aki a magyar baseball élet kezdeteinél már ott volt. Így egy igazán rutinos ember helyezek az én kis képzeletbeli csapatom edzői székébe, aki nem más, mint: Szabó Sándor /424/.

Szerintem ezek a játékosok voltak idén a legjobbak, ők érdemlik ki tőlem az idei NB II All Stars címet. És ezzel az “idei” szóval arra céloztam, hogy szeretném, ha írásom nem csak egyszeri lenne, hanem örülnék, ha hagyományt teremtenék, és mostantól minden évben összeállítaná valaki az All Star csapatokat minden osztályban.

23 thoughts on “NB II All Star Team

 1. Brecsi

  Az ütőátlag listát most is vezetem, csak nem tudja a baseball.hu külön kezelni a playoff (osztályozó) meccsek statját:)
  De az NBII bajnoka én lettem a .700-al!!:) Király:))) Ja az írás is, és üdv a szerzők között!!!
  rr taps?:)

 2. Balu

  Hát ez is megvan!… Kicsit izgulok, hogy mik lesznek a vélemények, ugyanis ez az első írásom. :))))))

 3. csubi

  Berecz A shortstop!? Életében nem játszott még ott, tudomásom szerint.
  De nem is rossz ötlet. Igazad van abban, hogy biztosan megállná a helyét, szinte bármelyik poszton bevethető.
  Bíró Tominak igen jól kell teljesítenie ahhoz, hogy ne Attila legyen az elfogó. Vagy nincs jobb ember a beállós posztra?

 4. Mike32

  Jó lett Balu! Érdekes az összeállítás, de jó lett…:))) Bár Szendi varga mint Right field… szerintem be se lát a home-ig…:)))

 5. Balu

  Igaz. Sajna nem tudtam mindenkit beleírni 🙁 Nem csak 10 jó játékos van azért NB2 ben sem, ezt azért leszögezhetjük. :)))))

 6. B.Attila

  Köszönöm Balu a bizalmat, hogy minden poszton bevethető vagyok, de az már nem ma volt (úgy 5-6 éve biztos) amikor én shortstop-pot játszottam (de ma is szívesen).
  Javasolhatom Csarnai Lacit Békéscsabából, aki mindamellett, hogy a legjobb ütőátlaggal rendelkezik a BÉV-ben, az egész csapat húzóembere. Az, hogy Tamásnak vagy nekem megy jobban a catcher-ködés; ez mindig oda-vissza alapon ment, szerintem aki többet edzett az volt ott jobban a spiccen. Ja igen és ha olvasod Tamás ezt a levelet elárulom, voltak technikák, amiket először csak nálad láttam és tanultam meg, amire még ma is büszke vagyok.
  Varga Józsitól származik az ötlet, hogy tavasszal még a bajnokság előtt nincs e kedvetek (nekem nagyon lenne) NBI-NBII All Star Gamet játszani ? Nem biztos, hogy az NBI-esek kerülnének ki győztesen. Ha vannak érdeklődők szívesen átveszem a szervezést.
  (Huh, túl vagyok első hozzászólásomon is, de egyébként a kezdetektől nézem a PlayBallt)

 7. Balu

  Attila!
  Már 3 ember lenne, akinek lenne kedve egy ilyen meccshez. Csak az a baj, hogy én max. csak labdaszedő lehetnék. Esetleg vizesfiú :))))) De ha szorítanátok egy aprócska helyecskét a kispad legvégén annak is örülnék :)))))))

 8. Mike32

  Hi Srácok!
  Egy ilyen all start buliba szerintem az Astrosból is többen csatlakoznának.
  Én meg az Öcsém egész biztosan. Meg a többi Players is valószínüleg… Meg a Szenyo+fireballs…
  Meg a, megamegamega….
  :)))

  Mike

 9. B.Attila

  Nagyon örülök a lelkesedéseteknek. Majd próbálom az ötletet NBI-es körökben is népszerűsíteni.
  Ha jól emlékszem 95-96 tájékán rendeztek egy Kelet – Nyugat All Star Meccset Szentendrén (engem is a meghívottak között tiszteltek meg) és ott úgy volt, hogy mindegyik csapatból 2 (kivételes esetben 3) ember jöhetett. Szerintem ez jó ötlet, egyik csapatot sem szabad kihagyni, Balu összeállításában is sok csapat szerepelt.
  Fel lehetne dobni még egy home-run derbyvel is (mint a Majoroknál) szerintem ez nevezések alapján.
  Vélemények ?
  Még az ideji bajnoksághoz és az NBII-es All Star Team-hez visszatérve, Balunak elfelejtettem mondani, hogy legjobban ebben az évben egy Jászberényi fiú dobott ellenem és őt Csík Adriánnak hívták. (aztán lehet hogy csak nálam volt kívételesen jó formában, de a labdái szinte mind a sarkokra voltak helyezve)

 10. Brecsi

  Igen, ez így van. Szerintem is 2006 Csík Adrián éve lesz. Fiatal, roppan gyorsan és viszonylag pontosan dob. Ha valakit lehetne free agentről igazolni, akkor az Astros mindenképpen érdeklődne. Szerintem jövőre bárki is lesz a szövetségi kapitány, be lehetne hívni megnézni. Befejező dobónak szerintem tökéletes lenne, na meg ugye, ott a fejlődése is megoldódna. Némileg.

 11. Mike32

  Budapesti csapatoknak: Nem túl jó hírként közlöm veletek, kiderült hogy az Óbuda Brick Factory pályája valóban meg fog szünni. Az egyetlen budapesti baseball pályát is elveszik, köszönhetően a III.-dik kerületi önkormányzatnak, és a környéken működő vállalkozásoknak. (remek tároló, parkoló, squass pálya, köcsög center, fitneszcenter, multikeksz, fika, osantecsóbrikószmaccs vagy a faszom tudja mi lesz ott)

  Remek.

  Én ott kezdtem baseballozni. Még az Óbuda régi felnőtt csapatával csináltuk a kerítést stb… Szóval nagyon sajnálom hogy megszűnik.

  Mike

 12. Johnny

  Sajna Tamás nem tudja ezt elolvasni az írásodat Attila, de Csucsu, Laci vagy én biztos elmondjuk neki.Teljes mellszéleséggel támogatom az All Star meccset.

 13. csubi

  Debrecen első, szabályos baeballpályáján, ma ipari park található. Ráadásul egy amerikai multi épített ott gyárat.
  A pályát mi magunk talicskáztuk össze (dobódomb, futósávok) Körmendi Miki segítségével. Ő azóta épített egyet Bodroghalmon, de azt sem használják, tudtommal.

  Jó ötlet az all-star meccs a két liga közt. Kiváncsi vagyok az eredményre!

  Hol lenne megszervezve?

  Ezekszerint az óbudai pálya kiesett mint helyszín.

 14. csabiNAT

  sztem szentendre mindekepp jo helyszin lenne. ugytduom a donto sorozat is nagy nepszerusegnek orvendett ott

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük