Go Rascals, folyt…

060201-tulln

Osztrák kapcsolatomat latba vetve megpróbáltam feltérképezni a tavasszal megrendezésre kerülő tulni nemzetközi tornán szereplő osztrák csapatokat. Azt leszögezhetjük, hogy igen komoly megmérettetésnek néz elébe a Rascals csapata. Nézzük csak sorban a leendő ellenfeleket!

Tulln Ravens:

A BBL (osztrák második liga) legmeghatározóbb csapata volt 2005-ben. 25 győzelemmel és 3 vereséggel az első helyen végeztek, és 2006-ban az első ligában, az ABL-ben folytathatják. A csapatot az amerikai játékos és edző Brett Cumiskey vezeti, aki a BBL MVP-je volt legutóbb. A csapatban több a Dominikai Köztársaságból érkezett, de már Ausztriában élő játékos játszik.

Vienna Metrostars:

2005 bajnokcsapata az amerikai játékosedző Tim Patrick-kel. Ausztria legnagyobb és legpatinánsabb csapata.

Vienna Wanderes:

A másik nagy bécsi csapat, akik mindig éppen hogy lemaradnak a Metrostars mögött, 2005-ben is második helyezettek voltak az ABL-ben. Nekik is amerikai edzőjük van, Nick de Forest személyében.

Attnang Athletics:

A 2005-ös bajnokság harmadik helyezettjei, 2006-ban nemzetközi kupában fogják képviselni Ausztriát. Az ABL-be 2004-ben jutottak fel.

Stockerau Cubs:

Az ABL hatodik helyezett csapata, 2005-ben jutottak fel az első ligába. Az edzőjük kanadai, Martin Langlois, aki egyébként játszik is a csapatban. Ő lesz 2006-ban az osztrák válogatott vezetője, menedzsere. A klub híres remek utánpótlásneveléséről.

3 thoughts on “Go Rascals, folyt…

 1. Gida

  Hello!!!

  Hát az biztos, hogy kemény dolga lesz a Jánossomorjának:), de szerintem jó képességűek, tavaly óta még többet fejlődtek és majd jól helyt állnak.
  És körülbelül tudják is, hogy mire számíthatnak, mivel Kuki:) már járt a Wanderers placcon, és meccseltünk az osztrák (gondolom nem egy lehet) válogatott ellen és ez alapot adhat valamiféle taktikának.
  Sok szerencsét!!!
  Gida

 2. pako

  Hát csak annyit hogy sok szerencsét az egész csapatnak mindent adjatok bele! Ha vereségeket szenvedtek akkor is példamutató az amit vállaltatok,és nincs fejlődés hasonló megmérettetések nélkül!!

  üdv:Pako
  Szombathely

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük