Charlie’s Big Baseball Parks Page

Charlie 1967-ben, 7 éves korában járt először baseball-stadionban, egy Atlanta Braves – New York Mets meccsen, amit végül – Hank Aaron home runja ellenére – a Mets nyert 5:4-re. Azóta Charlie több mint 250 labdaparkban fordult meg, bejárta az Egyesült Államokat, Kanadát és Puerto Ricót. Élményeit rengeteg fotóval illusztrálva, egy esztétikailag talán nem túl megnyerő – a szemeim, jaj a szemeim!, viszont annál tartalmasabb honlapon osztja meg a baseball-rajongókkal.

060223-charlie

Van itt minden: a 60 000 néző befogadására alkalmas MLB-szentélyektől kezdve a néhány ezer férőhelyes minor league stadionokon át egészen az amatőr csapatok pár százas pályájáig. Személyes kedvencem a Camden Riversharks csapatának mintegy 6500 fős stadionja, mely drámai díszletnek is beillő fekvését a pálya felett átívelő, New Jerseyt és Philadelphiát összekötő Benjamin Franklin-hídnak köszönheti.

Annyira megtetszett az oldal, hogy nem tudtam megállni, és írtam Charlienak egy e-mailt, mellékelve pedig elküldtem neki az athéni, rotterdami és haarlemi stadionok mellett az óbudai, szentendrei és nagykanizsai pályákról készült néhány fényképet is. Remélem, nem fognak megsértődni az érdiek, de érdekességképpen az ő pályájukról is csatoltam egy „oszlopos” fotót.

Charlie pár nap múlva igen lelkesen válaszolt, a képek nagyon tetszettek neki, sőt, felajánlotta, hogy létrehoz egy európai szekciót a honlapján, ahová küldhetné(n)k neki fényképeket, és az övéihez hasonló beszámolókat.

A lehetőség tehát adott, beindíthatjuk a European Baseball Fields oldalt Charlie honlapján. Akinek van fényképe bármilyen európai baseball-pályáról, néhány fontosabb adat (befogadóképesség, átadás időpontja, mely csapatnak ad otthont stb.) és egy pársoros vélemény kíséretében küldje el nekem, én pedig – természetesen a forrás és a fénykép készítőjének megjelölésével – továbbítom Charlie-nak.

Az eddig elküldött fotók egy része az enyém volt, párat a baseball.hu-ról szedtem le, valamint utólagos engedelmükkel felhasználtam Brecsi és Zsoba néhány képét is.

Az oldal: Charlie’s Big Baseball Parks Page

One thought on “Charlie’s Big Baseball Parks Page

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük