Gázolásos helybenhagyás – WBC day 1

Hiába játszák Kínában régebb óta – majd’ száz éve – a baseballt, hiába amerikai az edzőjük – Jim Lefebvre, az a pár évtizednyi szünet, amit Mao és az ő kulturális forradalma rendelt el, megbosszulta magát, és a japánok azt csináltak ellenük, amit csak akartak. De kezdjük az elején!

Ma délelőtt (nálunk hajnalban, 8 óra fórjuk van) a Dél-Korea–Tajvan meccsel elkezdődött a World Baseball Classicok törénete. A gigantikus Tokyo Dome-ban alig voltak 5000-en, a nem túl mozgalmas meccset az MLB-játékosokkal – Jae-Weong Seo (LAD), Chan Ho Park (SD), etc. – bőven tarkított koreaiak simán hozták 2:0-ra.

A WBC-n öt csapat – Japán, Kína, Tajvan, Panama, Venezuela – mezén lesz reklám, és csak a japán sisakokon lesz céglogó. A hirdetők pénze a WBC közös kasszájába kerül, amit többek között a nemzeti és a nemzetközi szövetségek között fognak szétosztani. Az amerikai profi ligákban elképzelhetetlen az az Európában és Ázsiában bevett szokás, hogy a csapatok mezén szponzorlogók díszelegnek, és Bud Selig is kizárta, hogy az az ő regnálása alatt az MLB-ben ezek megjelenhetnek. Bár 2004-ben a Yankees és a Devil Rays Japánba exportált kétmeccses párharcán 10 millió dollárt fizetett a Ricoh, hogy a mezeken vigyorogjon a logójuk, nincs az a pénz, amiért ezt Amerikában is engedélyezzék.

Az esti meccsre azért összegyűlt 15 ezer néző, nem is kellett csalódniuk kedvenceikben. A japánok állítják, hogy van olyan erős a ligájuk, mint az MLB, és nem fogják vissza magukat, hogy ezt bebizonyítsák. Ichiro Suzuki (SEA) az egyetlen igazán meghatározó amerikás játékosuk, a többiek – Matsui (NYY) és Iguchi (CWS) kihagyják a tornát, így villoghatnak hazai sztárjaik. A roppant gyengén védekező, és tapasztalatlan, fiatal kínaiak ellen villoghattak is.

A kínaiak dobóteljesítményéről elég annyi, hogy miután az ötödikben a japánok egy hárompontos homerből elhúztak 5:2-re, a kínaiak lecserélték a kezdő dobójukat, majd a meccsen még ötször cseréltek. Támadásban semmit nem csináltak, a védekezésüket meg a négy hibájuk jól jellemzi. A japánok oda és annyit ütögettek, ahova és amennyit csak akartak, nem kellett megfeszülniük a 18:2-es végeredményért. Nem volt kegyelem, egy csepp sem.

Hasonló témájú cikkeink:

World Classic beharangozó II.

World Classic beharangozó

 

3 thoughts on “Gázolásos helybenhagyás – WBC day 1

  1. gabesz

    én kb két percet láttam a meccsből, de sikerült kifognom egy hatalmas left-field errort, a sima fly-out egyszerűen kiesett a kesztyűből, és ráadásul olyan messze gurult, hogy alig bírták összekaparni…

  2. Fighting

    Az első négy inninget láttam, ott még elég jól tartották magukat a kinaiak. Meglepő is volt ennek fényében számomra a végeredmény. De a kinaiak ezt is komolyan gondolják. Amerikai edzők irányítják a csapatot.
    Vasárnap viszont egész jónak igérkezik a Japán-Korea, hiz Korea ma 10-1-gyel lépett át Kinán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük