Na innentől kicsit komolyabban

Japan v Cuba - World Baseball Classic - San Diego Day 4

Ichiro Suzuki megszégyenítve érzi magát tegnapi 3:2-es vereségük után, amit attól a Dél-Koreától szenvedtek el, akikről két napja még azt nyilatkozták:

“Most megmutatjuk a világnak, hogy minket még legalább 30 évig senki nem tud megverni itt Ázsiában.”

Upsz. És ismét csak az a Lee Seung-yeop vezette diadalra a koreaiakat, aki ezeken a meccseken mutatkozott be idei új csapatának hazai pályáján a Tokyo Domeban, Japán legrégebbi és legsikeresebb csapata, a Yomiuri Giants otthonában. Szeretni fogják.

A tajvaniak Chen Yung-Chi grand slamjével simázták a kínaiakat (12:3), akik három méretes zakóval mehetnek haza tovább tanulni a játékot, és ezzel le is zárultak a WBC ázsiai csoportjának küzdelmei. A torna csoportbeosztásának sajátosságai miatt azonban az itt elért eredmények fikarcnyit sem számítanak. Az előre is sejtehtő továbbjutók rögtön a negyeddöntőkben megmérkőzhetnek még egyszer egymással – és mindezt csak azért, hogy az amiknak ne kelljen idő előtt elvérezniük valamelyik combosabb latin-amerikai csapat kezei által.

A Yankees mindazonáltal elébe ment a dolgoknak, és már most közleményben kérnek bocsánatot rajongóiktól, hogy ilyen hülyeség miatt kell nélkülözniük legjobbjaikat a spring training meccseiken. Bud Selig, a liga főbiztosa hiába veszi sokadszorra is védelmébe a World Classicot arra hivatkozva, hogy akár az utcán sétálva is lesérülhetnek a játékosok.

060306-Steinbrenner

George Steinbrenner nem repes az örömtől, és azt is valahogy magyaráznia kell, hogy csak a negyedik tavaszi meccsükön sikerült nyerniük. És miért szállna ki mondjuk Johnny Damon a sportkocsijából, hogy a zsúfolt new yorki utcákon sétálgasson? Még a haját is nylonzacskóban tartja a fürdőszobában.

Holnaptól azonban a másik három csoportban is elkezdődnek a küzdelmek, a B-csoportban Mexikó ellen bemutakozik USA, Puerto Rico-n a C-csoportban Kub és a D-csoportban Floridában a két végső győzelemre is esélyesnek tartott nagyágyú Venezuela és Dominika (19:00 GMT+1). Ja, ja, ja, írtunk már eleget a latinók elszántságáról, aki tudni akarja mi lesz a torna vége, itt elolvashatja.

A mai bemutató meccseken az USA 12:7 legyőzte a Giantset, Puerto Rico 6:1-re Carlos Beltran vezérletével saját csapatát a Mets-et, Dominika pedig az Astros-t 12:8-ra.

Mi meg vakarhatjuk a fejünket, hogy melyik meccset is nézzük.

Hasonló témájú cikkeink:

World Classic beharangozó II.

World Classic beharangozó

 

8 thoughts on “Na innentől kicsit komolyabban

 1. Brecsi

  Azért a Japán closer 144 km/h fastballja nagyon ott volt:) Az azért már nem rossz (az már 90 mérföld!) ahhoz képest, hogy milyen nyüzüge faszi volt.

 2. gabesz

  bakker, megnéztem a hollandok keretét, rengetek 20-21 éves srác van köztük
  ott aztán lehet utánpótlásnevelés!!!

 3. szenyo

  hétvégén Cribs weekend volt az MTV-n… Pont Johnny Damon pecóját láttam, az antik ebédlőben egy utolsó vacsora vestmény, ahol a Jonny baseball sapkában Jézus, a csapattársai meg az apostolok, szintén basbeall sapiban… vicces.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük