Az utolsó csoportkör előtt

Miután Mexikó 9:1-re megverte Kanadát, az amerikaiak továbbjutása már csak attól függ, hogy legyőzik-e Dél-Afrikát. Az év vicce lenne, ha nem. A többi csoport továbbjutói a mai eredményektől függetlenül: Puerto Rico, Kuba, Dominika és Venezuela – semmi meglepetés.

És még mindig Barry Bonds és az ő tojásrántottája.

060310-vincent

Fay Vincent, az előző főbiztos szerint ki kell deríteni az igazságot a Bonds ügyben, mert “súlyos, sötét felhő ez a baseball felett”. Bud Selig, a jelenlegi commissioner előbb el akarja olvasni a könyvet, ami a hónap végén fog megjelenni. Bár állítólag a könyv témájának hallatán, csak ennyi volt a hozzáfűznivalója:

“Miért nem vagyok én most meglepve?”

Annyi biztos, hogy évek óta aggodalommal figyeli, ahogy a felpumpált Bonds a nagyon nagy legendák babérjaira tör, és jóllehet Bonds nem bukott meg doppingvizsgálaton, de tudjuk, hogy ezt a tavalyi botrányok utáni kongresszusi rápirításig mennyire vették komolyan. Az első körben 50 ezres példányszámmal tervezett könyvre 200 ezer előjegyzés érkezett. Az Amazonon már bent van a top tízben, és a megjelenést is előbbre hozták 27-ről 23-ára.

Ha valakinek nagyon olvashatnéka támad, akkor Bud Selig regnálásáról is írtak mostanság egy könyvet. Közben megy a vita arról, hogy a doppinggyanúba keveredett játékosok megérdemlik-e a Hall of Fame tagságot. Peter Schmuck Sammy Sosa tisztaságát is megkérdőjelezi, mások meg statisztikai adatokat bújva próbálnak doppingesetek nyomára bukkani. MC Hammernek is megvan a maga véleménye., aki szerint itt az ideje, hogy Bonds abbahagyja.

Tegnapi eredmények:

 • Mexikó–Kanada 9:1
  W: E. Loaiza (1-0, 1.80); L: J. Francis (0-1, 40.50)
  HR: MEX: J. Cantu (2), M. Valenzuela (1)
 • Kuba–Hollandia 11:2
  W: O. Romero (1-0, 0.00); L: D. Markwell (0-1, 10.80);
  SV: Y. Marti (2)
  HR: CUB: Y. Garlobo (1), O. Urrutia (1)
 • Dominika–Olaszország 8:3
  W: O. Perez (1-0, 9.00); L: T. Fiore (0-1, 6.75)
  HR: DOM: A. Beltre (3), M. Alou (1), A. Pujols (1)
 • Venezuela–Ausztrália 2:0
  W: K. Escobar (1-0, 0.00); L: P. Brassington (0-1, 2.25);
  SV: F. Rodriguez (1)
  HR: VEN: R. Hernandez (1)

Hasonló témájú cikkeink:

WBC day 4

World Classic beharangozó II.

World Classic beharangozó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük