Megizzadtak az amerikaiak

060313-sadaharu-ichiro

A japánok lendületére mi sem volt jellemzőbb, hogy az első ütőjük, Ichiro Suzuki (SEA) egyből home runnal nyitott. Sokáig uralták a meccset, az USA 0:3-ról állt fel egálra. Aztán a nyolcadik tetején a japánok telepakolták a bázisokat, és 2 outnál befutották a negyedik pontjukat is. Amit a HP bíró érvénytelenített, merthogy szerinte Nishioka túl korán indult a harmadik bázisról. Hiába reklamált a japán edző, Sadaharu Oh, elvették tőlük a sokak szerint jogos pontot.

Oh élő legendája a japán baseballnak, szédületes karrierje során 868 HR-t ütött a japán Yankees-ben, a tokiói Yomiuri Giantsben. Karrierje számokban: .301 ütőátlag, 2786 hit és 2170 RBI. Hazájában nemes egyszerűséggel Mr. Baseball-nak hívják.

Aztán ahogy annak lennie kell, a 9. alján az amerikaiak szintén telepakolták a bázisokat, és 2 out-nál A-Rod ground ballját se a dobó, se a 2B, se a SS nem tudta megfogni, így az USA 4:3-mal vitte a meccset. A vitatható ítélet kapcsán ismét előkerült az USA túl könnyű csoportbeosztásának unfair mivolta, ugyanis a döntőig nem kerülhetnek össze latin-amerikai csapattal. Ehhez képest alázta őket Kanada, és nem sokon múlt a japán elleni zakó sem. Kezdenek rájönni az amik, hogy nem sétagalopp a torna, Brad Lidge (HOU) például ilyet bírt nyilatkozni:

“Ezek nem All-Star vagy bemutató meccsek, itt egyértelműen a rájátszást idézi a hangulat. Nem tudom máshoz hasonlítani.”

A koreaiak még mindig 100%-osak, negyedik győzelmüket húzták be Mexikó ellen (2:1). A kubaiak viszonylag simán hozták a meccsüket Venezuela ellen (7:2), akik csak az ötödikben érték el első bázisütésüket, de aztán rögtön tele is pakolták a bázisokat, mire Pedro Lazo elképesztő módon dobta ki magát a szorult helyzetből. A dominikaiak elszenvedték első vereségüket attól a Puerto Rico-tól (1:7), akik az előző körben leléptették Kubát. Sokáig 1:1-re állt a meccs, de Damaso Marte szörnyen rossz napot fogott ki, és hat pontot futottak be róla.

A slágertéma Barry Bonds megütötte első tavaszi HR-ját a San Diego Padres ellen.

Még tavaly írtunk arról, hogy tulajdonost keresnek a Montreálból importált ex-Expos Washington Nationals csapatának. Nos azóta sem sikerült találniuk.

Tegnapi eredmények:

 • USA – Japán 4:3
  W: B. Lidge (1-0, 0.00); L: K. Fujikawa (0-1, 0.00)
  HR: JPN: I. Suzuki (1). USA: D. Lee (3), C. Jones (2)
 • Dél-Korea – Mexikó 2:1
  W: J. Seo (2-0, 1.00); L: R. Lopez (0-2, 3.86);
  SV: C. Park (3)
  HR: MEX: L. Garcia (1). KOR: S. Lee (4)
 • Kuba – Venezuela 7:2
  W: Y. Marti (1-0, 0.00); L: J. Santana (0-2, 2.16);
  SV: P. Lazo (1)
  HR: CUB: F. Cepeda (1), A. Pestano (1). VEN: E. Chavez (1)
 • Puerto Rico – Dominika 7:1
  W: J. Vazquez (1-0, 2.25); L: D. Marte (0-1, 20.25)
  HR: DOM: A. Beltre (4)

Hasonló témájú cikkeink:

A csoportkör vége

WBC day 4

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük