Dél-Korea még mindig 100%-os

060314-korea

A japánokat tegnapelőtt még csak-csak legyűrték, a dél-koreaiak ellen azonban esélyük sem volt az amerikaiaknak, Hee-Seop Choi a negyedikben vágott egy hárompontos home run-t, és csókolom (7:3). Dél-Korea már az ötödik győzelmét húzta be zsinórban, és ezzel egyedüli csapatként az eddigi összes meccsüket megnyerték a tornán. A másik csoportban a latin-amerikai csapatok keresztbeverésekkel biztosították nekünk – és persze maguknak – az izgalmas befejezést.

Tegnapi eredmények:

 • Dél-Korea – USA 7:3
  W: M. Son (2-0, 1.29); L: D. Willis (0-2, 12.71)
  HR: USA: K. Griffey (3). KOR: S. Lee (5), H. Choi (1)
 • Dominika – Kuba 7:3
  W: O. Perez (2-0, 3.52); L: V. Odelin (0-1, 7.50);
  SV: F. Rodney (1)
  HR: DOM: D. Ortiz (3). CUB: Y. Gourriel (2)
 • Venezuela – Puerto Rico 6:0
  W: C. Zambrano (1-0, 5.40); L: J. Pineiro (0-1, 2.08)
  HR: VEN: E. Chavez (2), V. Martinez (1)

Az amerikai edző Buck Martinez szerint:

“Amikor ütésre kapták a dobásainkat, egyszerűen nem hibáztak. A dobásaikat meg hiába ütöttük meg néha keményen, amikor ki kellett szórniuk minket, elképesztően jó dobásokkal meg is tették azt.”

A dominikaiak ismét partiba kerültek, miután David Ortiz vezetésével legyűrték Kubát (7:3), Venezuela lenyomta a puerto rico-iakat (6:0), így abban a csoportban mindenki 1-1-es mérleggel várja az utolsó kört. Ergo a mai Venezuela–Dominika, és a holnapi Kuba–Puerto Rico meccsek győztesei fognak elődöntőt játszani szombaton. Egymás ellen, hogy az amiknak véletlenül se kelljen a döntőnél előbb találkozni velük. Már ha eljutnak odáig.

A japánok annyira kiakadtak az USA elleni vereségükön, és leginkább azon a bizonyos ítéleten (a nyolcadikban elvettek tőlük egy jogosnak tűnő pontot, bővebben a tegnapi írásban), hogy még a miniszterelnökük, Junicsiro Koizumi is egyértelműen rossz ítéletet kiáltott.

“Tisztán látszott, hogy győzni fogunk, az ő szégyenük, hogy csak egy ilyen ítélettel tudtak megverni minket.”

Ezzel az egykori Mets edző Bobby Valentine is egyetért, aki most Nishiokát is edzi a japán bajnok Chiba Lotte Marines-nél. A japánoknak meg kell verniük Mexikót, és ha 6-5-re verik a koreaiakat, akkor az USA kiesik. A japánoknál tegnap óta tuti, hogy ezt mantrázzák vég nélkül. Matsuzaka gyroball-ja meg valami egészen új dolognak tűnik.

A tornán eddig több mint 200 doppingvizsgálatot végeztek – 90-et még a torna kezdete előtt, aztán kettőt-kettőt csapatonként naponta, ami kivétel nélkül mind negatív eredményt hozott.

A WBC – tévés és helyszíni – nézettségéről pedig itt található néhány adat.

Ha valakinek nem elég az itthoni idegbeteg választási hangulat, és szeretné tudni, hogy kedvenc (baseball, foci, kosárlabda, tenisz, stb.) játékosa kinek a kampányát – demokratáét-e avagy republikánusét – támogatta odakint pénzzel, akkor itt kikeresheti.

És hogy Barry Bonds se maradjon ki, itt olvasható egy rövid részlet a 23-án megjelenő Game of Shadows c. könyvből.

+++

Hasonló témájú cikkeink:

A csoportkör vége

WBC day 4

9 thoughts on “Dél-Korea még mindig 100%-os

 1. Fighting

  6-5-től lefelé minden eredmény ami kiesést hozhat, vagy nem?
  Ahogy én számoltam 6-5-ig még mind a két csapat tovább menne. Remélem ma a japók elkapják Mexikót és utána meg visszavágnak a hazai vereségért.

 2. rr.)

  nem számoltam utána, bíztam a te matekodban 🙂
  de akkor. volt ugye:
  usa japán 4.3
  usa-korea 3:7
  korea-mexikó 2:1
  az állás:
  korea 2-0 (runs allowed/9 innings 4/9=0.444)
  usa 1-1 (10/9= 1.111)
  mexikó 0-1 (2/9=0.222)
  japán 0-1 (4/9=0.4444)
  ha az amik megverik mexikót, a japánok megverik mexikót és koreát, akkor a japók jutnak tovább, ha kevesebb mint 6 pontot kapnak be. és akkor még mexikó szerezhet pontot az USA ellen, ha meg nem verik őket, és akkor annyival többet kaphatnak be a japók. ja, stimmel. de matekozzunk a mexikó-japán után.
  a másik csoportban meg már azt sem tudom ki kicsoda, úgy keresztbeverték egymást.

  köszi, szenyó, megnyugodtam 🙂

 3. Fighting

  Köszi!

  Mondjuk a dominikaiak hálát rebeghetnek a kubai 3B-nek, mert miatta jött be legalább 3 pont. S tuti más a meccs, ha a 3.-ik vége 5-0 helyett 2-0.

 4. marci

  En meg Pekingben vagyok es egy kinai csatorna se adja (a PPStreamen taiwaniak adjak – nincs szelessavom), ugyhogy rad hagyatkozom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük