A “Krém” és a “Tiszta”

Oops, I hope that wasn’t steroids

Az előzetesen tervezett 50 ezer helyett 250 ezer példányban jelent meg tegnap a Game of Shadows c. könyv Bonds állítólagos doppingolásáról. Bonds ügyvédi meg is írták levelüket, amelyben közölték az érintettekkel, hogy beperlik a szerzőket, Mark Fainaru-Wadat és Lance Williamst, a könyvet kiadó Gotham Bookst, a két újságíró-szerző lapját, a San Francisco Chroniclet, és az előzeteseket közlő Sports Illustratedet. Akik meg persze összezártak, és mind kitartanak a szerzők és az ő igazuk mellett.

A könyvben doppingoló baseball-jétékosként van még megnevezve Jason Giambi és Gary Sheffield is. Giambi állítólag perfekcionista apja túlzott elvárásai miatt nyúlt a tiltott szerekhez, Giambi erre csupán annyit mondott:

“Roppant szánalmasnak találom, hogy megpróbálják ebbe az apámat is belerángatni. Amúgy nem tudok az egészről semmi többet, mint Önök, én ugyanazt csinálom mint tavaly vagy azelőtt. Meg akarom nyerni a World Seriest.”

A BALCO-hoz köthető sportolók között van megemlítve még az atléta Marion Jones és Tim Montgomery vagy az NFL-sztár Bill Romanowski. A leírtak szerint Bonds a ’98-as McGwire–Sosa HR verseny hatására kezdett doppingolni, és ő vezette be a dizájner szteroidok – a “Krém” és “Tiszta” becenéven futott doppingkoktélok– világába Sheffieldet is. A tavaly kirobbant BALCO botrányból pedig olyannyira ki akart maradni, hogy az ügyvédeivel üzengetett, méltányolná, ha a cég vezetői kihagynák a nevét felsorolásaikból.

A fenti videó a MadTV műsorából van, amiben a tavaly szintén lebukott Rafael Palmeiro-n élcelődnek.

Más.

Odakint is lassan közeleg a szezonkezdet: Jeff Passan a Yahoo!-n megtippeli, kik lesznek az idei szezon nagydíjasai – MVP, Cy Young, etc. – illetve hogy alakul a rájátszás, Derek Zumsteg pedig oddsokat elemezget.

One thought on “A “Krém” és a “Tiszta”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük