Az új doppingvizsgálat máris kritikákat kap

Alighogy bejelentette Bud Selig MLB főbiztos a Bonds könyv kapcsán kirobbant botrányra adott hivatalos válaszul az új dopping-vizsgálóbizottság felállítását, máris sokan kritizálják azt az annak élére kinevezett George Mitchell szenátor személye miatt.

060331-mitchell

George Mitchell ugyanis a Red Sox igazgatója, így sokan megkérdőjelezik függetlenségét, és összeférhetetlenséget kiáltanak. John Dowd, aki Pete Rose szerencsejéték ügyét vizsgálta vagy a Hall of Fame tag kentucky-i republikánus szenátor, Jim Bunning például jobban örültek volna egy olyan embernek, aki nincs ennyire benne a baseball mindennapjaiban, és objektívebben tudná szemlélni a dolgokat. Sokan egyszerűen üres PR-akciónak tartják az egészet, mivel szerintük, ha komolyan gondolnák, akkor annak egy csakis eredménye lehetne: Bud Selig lemondása.

A Giants egy emberként áll ki Bonds mellett. A hivatalos vélemény az, hogy állnak elébe a vizsgálatoknak, bizonyítsák a vádakat – ha tudják. Steve Finley outfielder azt furcsálja, hogy valaki ír egy könyvet, és máris vizsgálatot indítanak, mert szerinte amíg meg nem jelent a Game of Shadows, addig senki sem hallott semmiről. Ezek szerint ő sem a Balco-botrányról.

A shortstop Omar Vizquel azt kérdi, mi van azokkal a játékosokkal, akik nincsenek annyira a rivaldafényben, mert esetleg nem homár-vágók, hanem “csak” hasznos tagjai csapataiknak.

Közben a Balco-alapító Victor Conte le is töltötte négy hónapos börtönbüntetését, és szabadulásakor csupán annyit mondott:

“Soha nem adtam Bonds-nak doppingot. Az a könyv úgy hazugság ahogy van.”

Sokan támadják az ESPN-t is, amiért hamarosan megkezdik Bonds valóságshow-jának a sugárzását, mondván, abban csak Bonds megroggyant ázsióját próbálják majd újrafényezni.

Babe Ruth unokáját, Tom Stevenst édesanyjával, Bambino lányával együtt meghívta a Giants az esetleges ünnepségre, ha Barry Bonds megütné a 715. home runját, amivel beéérné Ruthot a HR-öröklanglista második helyén. Ők viszont a kirobbant botrány és főleg Bonds válaszreakciói – a kit-érdekel-az-egész attitűd – miatt valószínűleg újragondolják az előzetes álláspontjukat, ami az volt, hogy természetesen ott lesznek. Most már lehet, hogy inkább visszautasítják a felkérést, hogy személyesen gratuláljanak neki.

És hogy ne csak erről essen szó, véget ért a Spring Training és jövő héten kint is elkezdődnek a 2006 idény meccsei.

Hasonló témájú cikkeink:

Megszólalt Pete Rose

A “Krém” és a “Tiszta”

Megint South Park és megint Barry Bonds

A dedikált ütő

Barry Abdul

2 thoughts on “Az új doppingvizsgálat máris kritikákat kap

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük