Q&A: Debrecen Dynamites

Aki válaszol Szegheő Csaba, a Debreceni Baseball Egyesület elnöke.

1. Mi változott a csapat háza táján a tavalyi évhez képest?

Két évet tekintve majd’ egy csapatnyi játékos vált ki – abbahagyták, Pestre költöztek és igazoltak, stb., így a megcsappant létszámmal és rutinnal csak az NB III küzdelmeit vállalhattuk. Az utánpótlás szerencsére biztató, a téli felkészítő edzések után sokan először próbálják ki füves pályán a baseballt. A tél során softballcsapatunk is megalakult, de idén még korainak véltük a szereplést a bajnokságban. Hamarosan elindítjuk saját honlapunkat, melyen csapataink (Dynamites, Tigriskölykök, Dippy Dolls) saját oldalakon jelentkeznek. Felvettük a kapcsolatot egy Mikepércsen élő amerikai úrral, aki jártas a baseballban, és most szervez egy helyi serdülő csapatot. A télen többször közös edzést tartottunk, és a további együttműködésre vonatkozóan is alakulnak elképzeléseink.

2. Mit vártok az idei évtől?

Mindhárom csapatunknál a rutinszerzés, a megerősödés az elvárás. A régiek kiválása után egy eredményekben talán szerényebb évünk lesz, de a lelkes játék, jó csapatszellem már biztosnak látszik. Három éve megtaláltuk az “igazi” baseball pályánk helyét, de a tulajdonviszonyok és a pénzügyi keretek elérhetetlenek voltak. Ebben az évben a tulajdonos egyesület szervezeti átalakítása napirenden van, szóval már “csak” pénz kell.

3. Mit vártok az új elnökségtől?

Leginkább azt, hogy újabb szigorú szabályok helyett újabb célokat és lehetőségeket teremt. Ha nem az lesz a kérdés, hogy kit miért lehet megbüntetni, hanem hogy a problémákat hogyan tudjuk megoldani, akkor talán majd a Dunától keletre is gyakrabban lesznek mérkőzések. A sok-sok baseball csapat között pedig biztos lesz jónéhány kiváló. Reményeink szerint az eddigi kezdeti lépések ebbe az irányba visznek.

Hasonló témájú cikkeink:

Q&A: Jászberény Stinky Sox

Q&A: Óbuda Brick Factory

Q&A: Jánossomorja Rascals

Q&A: Nagykanizsa (Red) Ants

Q&A: Szentendre Sleepwalkers

Q&A: Hungarian Astros

One thought on “Q&A: Debrecen Dynamites

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük