Emelkedő MLB fizetések

060406mlbmoney

A tavalyi átlaghoz képest 9%-kal emelkedtek a keresetek a nagyligákban, és a fizetési lista képzeletbeli dobogóján három Yankee áll. Hatodik alkalommal is első A-Rod évi 25,7 milliójával, aztán pedig Derek Jeter (20,6) és Jason Giambi következik (20,4). Ezzel a Yankees összbérlistája is megugrott 198 millióról 206 millióra. Negyedik Bonds (20), ötödik Jeff Bagwell (19,3), aki viszont idén nem fog játszani vállsérülése miatt, és megy is a huzavona a csapat és a biztosító között. Giambi vélemyénye az emelésekről:

„Rengeteg rekord került veszélybe tavaly, és ha Barry Bonds idén megdönti a HR-rekordot, akkor még nagyobb lesz a felhajtás körülöttünk, és még több ember fog kijönni a meccsekre, így még népszerűbbek leszünk, ami meg több pénz nekünk, ugye.”

A csapatok bérlistájának rangsora (millió dollárban):

  • Yankees 205,9
  • Red Sox 120,1
  • Angels 103,6
  • White Sox 102,9
  • Mets 100,9

Ezekben az összegekben nem szerepelnek a készpénzes átigazolások, és nem is ezek az irdatlan összegek jellemzőek a többi csapatnál. A Florida Marlins például 15 millió alatti kifizetéssel utolsó a sorban, 17 játékosának csak az MLB minimálbér 327 ezret fizetve. Sok más csapat is vágott a sajátján jó nagyot, a Blue Jays 72-ről 46 millióra csökkentette az összbéreket.

A major ligás átlagfizetés így 2,37 millió dollára jön ki, a súlyozott – 813 játékos szerződéséből számított – átlag azonban “csak” egymillióra, mivel csak a játékosok fele keres ennyit vagy többet.

One thought on “Emelkedő MLB fizetések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük