Legalább lepirultunk

Szhelyi Anyaszomorítók – Nagykanizsa Ants 1:2?

Robot:

Szerdán az esőben még remegtem, hogy lesz-e szép idő vasárnap, de minek, mert lett. Reggel összeszedtük egymást Atyával, kávé-sör kombó, és lementünk Kanizsára megnézni a kupaselejtező-meccsket, legalábbis ezzel indultunk el…

Kupameccsek

Atya:

Persze a szerkesztői szervezettséget mi sem jellemezhetné jobban, hogy hajnali háromkor beszéltük meg, mikor is találkozunk aznap reggel, és hogy pesti tudósítónk, Lajosbácsi már a kanizsai buszon kérdezte meg telefonon, hogy milyen úton-módon is jut ki az óbudai pályára. De olyanok vagyunk, mint a katolikus öregasszonnyok, akik elmennek templomba imádkozni, azonban nem tudják betéve a Bibliát, és Isten transzcendentális mibenlétéről sincs sok fogalmuk. Mondhatni passzív drukkerekként veszünk rész a magyarországi baseball életben, amit Robot tagad ugyan, de nem tudott válaszolni a szabályokkal kapcsolatos kérdéseimre, így mindent megengedhettünk magunkak.

Robot:

A provokatív kérdés a tavalyi nyitóbejegyzésünkre vonatkozott, ahol a meccsen azon ment a vita, hogy hogyan kerülte meg a futó a védőjátékost. Elismerem, tudja a fene, hogyan nem szabályos, pláne, ha a védő oda se figyel, és a bíró elintézi azzal, hogy nem látta. De mindegy, mi Kanizsára mentünk. A buszon próbáltam lelkiismeretesen felkészülni jegyzeteimből (Brecsi írásaiból :), amiknek nem sok hasznát vettük. És ez nem szerzőtársunk hibája.

Atya:

Szeretek Kanizsára menni, szeretem mikor a taxis levesz minket ötszáz forinttal egy negyedórás gyalogútért, szeretem mikor jó az idő, és szeretem a sört. De azt nem szeretem ha a csapatok nem dolgoznak meg a pénzükért, hiszen ha kifizettem a borsos belépőt egy meccsre 🙂 akkor akciót akarok látni, okos játékot, nem pedig rezignáltan dobáló, cserejátékosok nélkül kiálló szombathelyi csapatot. Az első inningben megadták az alaphangulatot – 1-8 Kanizsa javára, de ekkor még bizakodtunk. És még csak csajok sem voltak.

Kupameccsek
Atya szeret Kanizsára menni, és hiányolja a csajokat

Robot:

A szombathelyiek valószínűleg előre feladták a meccset, hisz’ kilenc emberrel, köztük két serdülőkorú játékossal álltak ki. A kanizsaiak azt csináltak amit csak akartak, állandó duplákkal kenték a meccset kettesével gyűjtve a pontokat. A játékosok a végén már egymással versenyeztek ki tud több befutást csinálni. A meccs komolyságára jellemzően a harmadikban a szombathelyi egyes védő lefeküdt a fűbe nyújtózni egyet a kanizsai kispad előtt. A dobójuk sem állt a helyzet magaslatán, dobásai rendre az orrunk előtt, a home plate mögötti hálónál landoltak.

Atya:

Az Anyaszomorító jógagyakorlatai mellett még izgalamas eseménynek tudható be a cigánygyerkek meztelencsiga-gyűjtése a pálya körül, ami antropológiai kutatások szupersokkja is lehetne, de csajok sajnos nem voltak, így a harmadik inning 1-20-as eredményénél semmi örömünk nem maradt, legfeljebb Béla bá’ hangja, amint nem éppen dicsérő szavakkal próbálta buzdítani csapatát.

Kupameccsek
Örjöngő nézőtér csigával és dióval

Robot:

A kissrácok találtak labdát is, amit a kanizsai felderítők percekig hiába kerestek, találtak diót is, de csajok sajnos nem voltak… Volt egy fotós arc, aki szintén talált egy labdát, szintén a feltűnően enervált Anyaszomorító dobótól. Ez nem a te napod… A csapatok sem nagyon tudták követni az eredmény alakulását, mert a negyedikben röpke megbeszélést tartottak, hogy akkor megvan-e a húsz pont különbség a leléptetéshez, de szerintük nem volt, szerintünk meg igen. Gida tovább szórta, és az ötödik aljára összejött, így berekeszették a nem túl izgalmas meccset. El is vette a kedvünket a folytatástól, nem vártuk meg a Kiskanizsa–Nagykanizsa összecsapást, inkább hazajöttünk megírni a beszámolónkat.

Kupameccsek
Csalódott söritta mosoly a baseball-turista arcán, a háttérben csajok!!!

8 thoughts on “Legalább lepirultunk

 1. pako

  Nem véletlen hogy a mérkőzés így alakult.A szombathelyi csapat átalakulás alatt van,szükség van fiatalításra és szükséges mérkőzésrutin megszerzésre . Idén elkezdtük a csapat frissítését.Én 32 éves vagyok a csapat jövőjét nem szabad és nem is lehet a lassan kiöregedő játékosokra alapozni.De úgy gondolom ez nem újdonság senki számára.Sajnálom ha a mérkőzés nem hagyott maradandó nyomokat a kilátogatók számára.
  Remélem lesz ennél jobb is idén a csapat játéka.
  Mindenkinek eredményes szezont,és jó mérkőzéseket kívánok.

  pako

 2. rr.)

  nem akartunk ám senkit megbántani. miattatok megyünk ki meccsre, ti játszatok. gondoltuk, hogy nem véletlenül állítottátok be a kis Ráczot, őt is látni fogjuk majd ereje teljében. mert mi kivárjuk 🙂 max respect arcok, ez a nap ilyen volt, lesz ez még így se.
  gabesz: de, a buszon volt csaj 🙂
  brecsi: nincs miért, kentük-vágtuk a line up-okat 😀

 3. benyo

  én annak örülök, hogy léteznek baseball-turisták ebben az országban. a beszámoló hibátlan, respect!

 4. Gida

  Halli!!!

  A kis cigánygyerekek gyíkot kerestek:)Azt mi is találtunk de a labda tényleg nem lett meg:)
  Szerintem nem volt rossz meccs, csak a szomorÍtók kevesen voltak.
  A Kövér Rigónak azért volt élmény mert eltalálta a labdát:), amúgy tényleg volt pár jó ütésed;)
  Üdv!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük