I. Hajdúnánási Softball Kupa

Hajdúnánási Softball Kupa

Április 8–9-én rendeztük meg az I. Hajdúnánási Softball Kupát. Résztvevő csapatok voltak:

 • Hungarian Astros (Budapest)
 • Röntgen Kanizsa Ants (Nagykanizsa)
 • Szentendre Sleepwalkers
 • Rózsaszín Párducok (Hajdúnánás)
 • ill. a debreceni softball csapatot két lány képviselte, akik a nagykanizsai csapatot erősítették

Az érdi és soproni csapatok visszamondták a szereplést. Ez egyrészt szomorúság volt számunkra, mert szerettük volna, ha az összes csapat képviselteti magát, másrészt viszont örültünk, mert így több mérkőzést játszhattak a megjelent csapatok. Eredeti tervünk az volt, hogy két pályán bonyolítjuk a mérkőzéseket, de az egyik pálya az esőzések miatt használhatatlan volt, és bíró sem lett volna elég, ha mind a négy csapat játszik. Így egy pályán folytak a mérkőzések.

A kupát egy tanár-diák meccs nyitotta. A Párducok a helyi gimnázium diákjaiból állnak, így adódott az alkalom, hogy a diákok játszanak a tanárok ellen. A tanárcsapat néhány kanizsai pedagógussal kiegészülve fölényes győzelmet aratott.

A következő mérkőzést az Ants játszotta a Sleepwalkers ellen. Sokpontos meccs volt, 11:19-re hozta a meccset az Ants. Mindképenp elismerésre méltó, hogy az újonc Sleepwalkers csapata ilyen sok pontot tudott szerezni.

Ezt követte egy Astros–Rózsaszín Párducok mérkőzés, ahol a papírforma érvényesült, 25:8-ra nyerte a meccset az új néven, de régi tagokkal induló Astros. Elismerésre méltó, hogy a helyiek dobója, Megellai Emese 5 strikeoutot szerzett a rutinos pestieken.

Az ebédet követően egy Astros–Sleepwalkers mérkőzés következett, ahol Csiga (Balatoni Krisztina) nem kímélte az ifjonc szentendreieket, 25:1 lett a vége, 8K-val Csiga neve melett.

A szombati nap utolsó mérkőzését a Nagykanizsa vívta a Rózsaszín Párducokkal. Az összecsapás végeredménye 23:4 lett, természetesen a nagykanizsai csapat javára. Ezen a meccsen Radics Sára (Ants) megütötte a kupa egyetlen home run-ját.

Szombat este meglepetéssel készültünk: home run derby-t rendeztünk. Öten neveztek a pesti és a kanizsai csapatokból. Home run ugyan nem születet, de a legnagyobbat Radics Sára ütötte, aki előzőleg már bizonyított, hogy igenis képes a labdát a kerítésen kívülre juttatni.

Vasárnapra tartogattuk a két legizgalmasabb mérkőzést, mely egyben a csapatok közötti rangsort is eldöntötte. Az Astros–Ants meccs nyitott. A fővárosiak erősebbnek bizonyultak: 5-1-re nyerték a meccset. Ezzel megszerezték az első helyet.

A második meccs volt a kupa legszorosabb mérkőzése. A szentendreiek kezdték a pontgyártást, amihez a hazaiak csak a negyedik inningben tudtak hozzászólni, miután a Sleepwalkers dobója elfáradt. Végül 6:8 lett a Párducok javára.

A kupa végeredménye »

 • I. Astros
 • II. Ants
 • III. Párducok
 • IV. Sleepwalkers

A legeredményesebb ütőjátékos »

 • Balatoni Krisztina (Astros) 8 1b, 3 2b, 1 3b

A legeredményesebb védekezőjátékos »

 • Megellai Emese (Párducok) 11K

Reméljük, hogy sikerült hagyományt teremteni, és minden tavasszal készülhetünk egy ehhez hasonló kupára. Gratulálunk a győzteseknek.

Statisztikák a ezen az oldalon, további képek a kupáról a baseballfan.hu-n.

One thought on “I. Hajdúnánási Softball Kupa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük