Q&A: Lesenceistvánd Mad Bulls

Háromkérdéses sorozatunk újabb válaszai Lesenceistvándról, Zapletál Józseftől.

1. Mi változott a csapat háza táján a tavalyi évhez képest?

A 2005-ös serdülő bajnokságban 2. helyezést elért csapatunkból ketten kiöregedtek, így a keret nagy része megmaradt, és lelkesen vágott bele az idei évi bajnokságba. 18 fős a serdülő keretünk, ahol komoly verseny van a csapatba kerülésért. Juvenális – 12 év alattiak – csapatunk is alakult 18 fővel, az ő edzésük, versenyeztetésük új feladat számomra. Sajnos felnőtt csapatot az idén sem sikerült szerveznünk – régebbi tapasztalat alapján csak akkor indulunk a bajnokságban, ha azt be is tudjuk fejezni, mert ez a felnőttekkel eddig ez még nem sikerült. Dolgozunk rajta, hogy a feltételek adottak legyenek a felnőtt csapat szerepeltetéséhez, keresem a megfelelő segítőket a versenyeztetéshez. Talán JÖVŐRE !

2. Mit vártok az idei évtől?

Szeretnénk bekerülni a serdülő bajnokság négyes döntőjébe! Dobogóra várom a csapatot. A nyugati csoport nagyon nehéz, mert a tavalyi bajnokság 1-4. helyezettje játszik itt, és tavaly óta a csapatok nem gyengültek. Még hiányosnak látom a serdülő bajnokság kiírásban a rájátszás és főleg a döntő párosításának kialakítását. NEM tartom jónak a sorsolásos párosítást a kieséses rendszernél, mert sok múlhat a szerencsén a helyezések elérésénél ! Igyekszünk, de szeretném, ha a körülmények kevésbé befolyásolhatnák az eredményeket. Új a feladat, mert szerencsére sok (11) serdülő csapat versenyez az idei évben.

3. Mit vártok az új elnökségtől?

 • Lehetőséget serdülő és juvenális nemzetközi szereplésekre is ( pl: Olimpiai Reménységek versenye), a feltételek megteremtését.
 • Támogatást a helyi kupák lebonyolításához (díjak, …) ezek ösztönzését.
 • Edzőtáborozási lehetőséget, táborozási lehetőségek kihasználását (pl : Japán ).
 • Stabil gazdálkodást.
 • A válogatott csapatok felszerelését : öltözet, helmetek, egyéb felszerelések minden csapatnak külön-külön: felnőtt, softball, U21, serdülő, …
 • Időbeni tájékoztatást, megkeresést.
 • Pályázati lehetőségek koordinálását, támogatását, esetleg a klubbokkal közös pályázatok benyújtását.

Jó egészséget, és kitartást kívánok a vállalt feladatok elvégzéséhez az elnökségnek!

Hasonló témájú cikkeink:

3 thoughts on “Q&A: Lesenceistvánd Mad Bulls

 1. Brecsi

  Én úgy tudom, hogy a rájátszás (4 közé kerülés) úgy lesz, hogy a Kelet 1. játszik a Nyugat 4. ellen Kelet 2. Nyugat 3. és így tovább. A csoportok utolsói meg nem játszanak, ők lesznek a 9-10. helyezettek.

 2. Jóska

  A négy közé jutás az OKÉ, de az elődöntők párosítása LUTRI, s eddigiek szerint az elődöntő győztesei döntőbe kerülnek a vesztesek a harmadik helyért játszhatnak, ami kedvezőtlen párosítás esetén szerencsén múlhat, hogy egyik csapat második, vagy harmadik lesz. Variációk ? Körmérkőzések a helyezések kialakításához, többmeccses DÖNTŐ ? ( mint a nagyoknál). Érdemes megfontolni.

 3. Brecsi

  Ezzel kapcsolatban a Gondi Zolval kell egyeztetni. Szerintem amúgy a 4-es döntőn körmérkőzés után alakul ki a végső sorrend! De lehet, hogy nem. A Zolitól érdeklődj!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük