Húsvéti baseball körkép

Sztendre Sleepwalkers S. – Hungarian Astros S. 3:33

Sztendre Sleepwalkers S. – Hungarian Astros S. 19:39

Szentendre Sleepwalkers – Óbuda Brick Factory 3:13

Budapest Players – A. E. 424 13:6

Mint az már jól ismert tény, szeretem a baseballt. Húsvétkor, mivel meccsünk nem volt, nekivágtam, hogy körülnézzek, mi is történik a környéken baseball ügyileg. Szombaton irány Szentendre. Korán érkeztem, hiszen a softballos lányok elég korán kezdtek. Így is csak az első meccs végére tudtam odaérni. A pályán a Sleepwalkers sokkal szemet gyönyörködtető csapata játszotta első bajnoki mérkőzését, a rutinos, az idén új néven induló, de régi tudást produkáló Hungarian Astros lányai ellen. Az első meccs az Astrosban Csigáé, aki az ország egyik legjobb softball dobója. Az eredményen látszik is ez, az újonc lányok alig-alig tudtak ütéseket elérni, a vége 3:33.

Astros - Szentendre

Némi pihegés – kb. 5 perc, és jöhet a round 2. Az Astrosban most nem Csiga dob, hanem mindenki más, összesen négyenen váltották egymást, 1-1 inning erejéig próbálkozva. A szentendrei lányok is érezték, hogy itt most van esélyük, és lelkesen küzdöttek. Igaz a végén nem nagyon tudták megszorítani az idei bajnokaspiránst, de a tisztes helytállás mindenképpen meg volt. Jó volt látni, hogy az eredmény ellenére vidáman, lelkesen hagyták el a lányok a küzdőteret. Amit szintén jó volt látni, hogy nem is tehetségtelenek. Nem biztos, hogy kell nekik 1-2 év, hogy meglepetés eredményeket érhessenek el. Amikor véget ért a softball derby, következett a hétvége szenzációja a tavalyi bajnoki döntősök első idei mérkőzése: Sleepwalkers – Brick Factory. Nagy meccs!

Igaz, a bemelegítésnél már látható volt, hogy a Szentendre tartalékosan, míg ellenfele a legerősebb felállásban készülődhet a mérkőzésre. Később ez a játék képén is látszódott sajnos. Zalabai ellen nem igazán tudtak mit tenni a helyiek, míg az ő fiataljaik nem nagyon tudták tartani a veszélyesen erős BF támadósort. Számomra némileg érthetetlen módon a tavalyi döntő egyik leghatékonyabb dobója, Várkonyi most mint right fielder volt a pályán. A szentendrei csapatban üde színfolt volt a két ex-Dinamit is, akik a télen Debrecenből érkeztek Szentendrére. A játékukban semmilyen jele nem volt annak, hogy a tavalyi évben a második ligában szerepeltek. Bár ez lehet, hogy nem az ő dicséretükről szól, hanem arról, hogy a hazai csapat idén egyelőre tényleg alvajáró. Már a kisebbik Kanizsa elleni mérkőzésük is jelzés értékű volt, hiszen ott teljes csapattal tudtak kiállni, mégis nyögvenyelősen tudtak csak nyerni.

Sleepwalkers - Brick Factory

Ezen a meccsen a 4. inning környékén kezdett el lefőni a dolog, 1:9-es állásnál, bár itt még a Szentendre két pontot összeszedett, de vége is volt a dalnak. Óbudai részről Jorge ütött egy nagyobb home run-t fával, Moki meg a már tőle megszokott bemelegítési procedúra után két inning alatt 1 hitet engedett. Összességében sima, megérdemelt BF győzelem született, a Szentendrének meg ideje lenne összekapnia magát, ha idén is döntőt akarnak játszani.

Vasárnap délelőtt Óbudán volt program. Az újonc Budapest Players fogadta a rutinos A.E. 424 gárdáját. Bevallom őszintén, a totóban fix kettesre vettem a meccset, sima 424 győzelemmel. Na ebből semmi nem lett. A 424 egyszer vezetett, akkor is csak azért, mert az első inning felénél jártunk, és a Players még nem támadott. Az első végén azonban már 4:3 volt az egy-két öreg rutinos játékossal felálló Players javára. Sőt, innentől véget is ért a pontáradat, Lassú Gergő megoldhatatlan feladat elé állította a 424 támadóit. A mérkőzés csendes csordogálását egy 424 HR szakította csak meg, Molnár Béla zúzott egyet a centerre, ami egyben a 424 utolsó hitje is volt a meccsen.

BP Players - AE 424

A két csapat támadását jól jellemzi, hogy strike out az viszont volt bőven. A 424-es Rosenberg 9-et hozott össze, ami érthető is, hiszen azért a Playersben rengeteg első meccses játékost találtunk. Lassú Gergő 13 K-jára azért ez a magyarázat nem áll, sok 424 játékos már több mint 10 éve játszik. A végeredmény 13:6 az újoncnak. Némileg sok hibával tarkított meccsen végig szoros eredmény volt. A fő meglepetést a nézőszám jelentette, hiszen régen nem látott „tömeg” gyűlt össze a nézőtéren. Simán voltak vagy 30-an, ami a BF pályán, no meg egy „ilyen” meccsen nem várt szám.

Szerencsére az idő jó volt mindkét nap, azt hiszem érdemes volt nekivágni, meccseket nézni.

További képek a baseballfan.hu galériájában, statisztika a baseballfan.hu-n a Bajnokság ill. Csapatok menüpontok alatt.