Esélylatolgatás kicsit másképp

A hétvégi NB I-es meccseket bátorkodnék kicsit esélylatolgatni. Szerencsés vagyok, mert a TOTÓ segítségével fel tudom mérni a várakozásokat, Brecsi statisztikái alapján pedig a csapatok eddigi találkozóit. Hozzá kell tennem, sohasem szerettem a csapatok eddigi egymás elleni eredményeiből kikalkulált esélyeket meg okoskodásokat, most mégis érdekes lehet a tippekkel kombinálva.

Nézzük csak:

Nagykanizsa Ants – Hungarian Astros

A csapatok eddigi találkozói alapján ez elég egyértelmű meccs lesz. Eddig ugyanis 15 meccset játszottak egymás ellen, ebből mindet a hangyák nyerték, ami azért magáért beszél. Az összesített pontkülönbségük 291 : 81, ami szintén nem sok jót ígér a vendégeknek.

Ha viszont a leadott tippeket nézzük, máris reménykedhetünk a meglepetésben. Akadt ugyanis a 30 tippelő között 5 olyan, aki Astros győzelmet jósolt. Ha oddsok lennének, mondhatnánk hogy biztos meglepetésre, és a vele járó hihetetlen nyereményre utaznak, de inkább úgy tűnik, a hitük diktálta a tippet. Hát majd meglátjuk, én a vendégeknek szurkolok, szeretem a meglepetéseket!

Nagykanizsa Red Ants – Óbuda Brick Factory

Ennek a párosításnak nincs nagy történelme, mindössze kétszer találkozott eddig a két gárda, ugyan ebből még nehezebb messzemenő követketetéseket levonni, de sima vendégsikert ígér a statisztika. Mindkét meccsen az óbudaiak bizonyultak jobbnak, az összesített pontkülönbség 13 : 36.

Ezt a dolgot a tippelők is hasonlóan látják, egytől egyig mindenki vendég sikert jósolt. Ehhez nincs mit hozzá tenni, ha itt hazai siker születne, na az totógyilkos lenne a javából.

Nagykanizsa Red Ants – Szentendre Sleepwalkers

A párosítás történelme megtévesztően hasonlít az előzőhöz: eddig kétszer találkoztak, mindkettő 2005-ben történt, és mindkettő végén a Szentendre kezét emelték a magasba.

Érdekes azonban, hogy az előző párosítással ellenkezőleg, itt ismét akadnak olyanok, pontosan öten, akik meglepetést szimatolnak. Ők mindannyian két-három pontos, azaz nagyon szoros meccsen szerzett hazai sikert tippeltek.

Óbuda Brick Factory – Jánossomorja Rascals

A heti felhozatalból szigorúan a történeti feljegyzések alapján ez a meccs ígérkezik a legizgalmasabbnak. Azért hangsúlyoztam, hogy a történelmük alapján, mert ugyan az eddig lejátszott nyolc meccsből hármat a somorjaiak nyertek, annak már jópár éve. Az első meccsüket 2002-ben játszották, amikor a Jánossomorja nyert, és ezt a következő három meccsen még kétszer megismételték, számukra jól indul tehát a statiszika. Az utóbbi időben aztán megfordult a kocka, és 2004 óta nyeretlen maradt a vendéggárda.

A tippeket elnézve ez a statisztika az Óbuda szempontjából fog javulni, a harminc tippelő között mindössze ketten akadtak olyanok, akik a papírforma borulására voksoltak.

Ennyi lett volna a mostani NB I-es forduló nagyon rövid esélylatolgatása.

Végkövetkeztetés: ne írj postot a blogra, ha abban nincs semmi meglepő vagy minimum mulatságos. Hát én most írtam, nagyon remélem, hogy lesznek még izgalmasabbnak ígérkező fordulók is, amik jobban megosztják majd a tippelőinket, hogy komolyabb elemzéseket is tudjak majd publikálni. Aki mégis végigolvasta, annak nagyon köszönöm, és jó játékot, izgalmas, TOTÓGYILKOS meccseket kívánok!

9 thoughts on “Esélylatolgatás kicsit másképp

 1. Brecsi

  Kanizsa-Astros, igazi égés!:) 38:0 . Azért megnézmén, hogy a 8 regisztrált Astrososból, hogyhogy csak 5 fogadott a csapatra!!! Kik voltak a kishítű kutyák?:))))

 2. gabesz

  most már megnézheted Brecsi, belépve az eredmények menüben 🙂 aztán jöhet a bünti :)))

 3. csaber

  brecsikém, én inkább bundát érzek a meccsben. 😀
  direkt magatok ellen fogadtok, hogy ti nyerjétek meg az ütőt. 😀

 4. Mike32

  A meccset nem szabad kommentálni, a csapat vezetés teljes hírzárlatot rendelt el, még folyik a vizsgálat arról hogy mi vezetett ehhez a csúfos vereséghez…

  Szóval no comment…

 5. Brecsi

  A meccset az az apró dolog befolyásolta, hogy nem tudunk strike-ot dobni:))) Amúgy minden rendben volt. Ja meg támadásban sem voltunk jók.

  A harmadik inningben azt hittük, mellé fölé száll a lebda, de egy sirály fejéről HR-ra pattant.:)))

 6. csaber

  “igazából az időpont nem volt annyira jó, a fiúk ilyenkor aludni szoktak,
  meg a nap is pont rossz szögben sütött a pályára…”
  😀

  (talán át kellene írni az egész szöveget)