The name of the game: Backyard Baseball ’05

Ha baseball-játékokról beszélünk kompin vagy konzolon, akkor általában mindenki az EA Sports MVP sorozatát említi vagy a csak PS2-re kijött – és igen vicces reklámokkal megtámogatott – MLB ’06 The Show-t, esetleg a szintén csak konzolokra kiadott 2KSports MLB-játékát. Ezek azonban hiperrealisztikus grafikájukkal, a baseball teljes leképezéséhez szükségesen bonyolult irányításukkal és a mindenféle menedzser-módjaikkal azonban elriaszthatják a nem annyira hardcore gamer, netán apróbb baseball-rajongókat. Holott vannak kimondottan az ifjúságnak szánt játékok is. GameCube-ra hozta ki a Nintendo Super Mario sorozata megfelelő játékát, az Atari pedig PC-re és PS2-re ill. GameBoyra a Backyard sportszériájának baseball-verzióját.
Nézzük csak ez utóbbit!

Backyard Baseball 2005

A játék elfut egy átlagos PC-n – PIII 800Mhz 128MB RAM 700MB free – és hihetlenül szórakoztató akár egy gyerek, akár egy gyermeklelkű rajongó számára is. A játékmenetben semmi sincs lebutítva, már a gyakorlópályán betanulhatjuk a tripla játékot vagy a futó kettes bázison tartását, a szabályok egy az egyben ahogy a pályán a nagyoknál.

A pályák azonban a kölykökhöz igazítva erdőszélen, játszóteren, a grundon vagy a szeméttelepen vannak felrajzolva, de akár a farm hátsó szegletében a disznók és a tyúkok között is ütögethetünk. A kölykök pedig… Válogathatunk közülük koruk, adottságaik szerint összeállítva a rostert, olyanok mint megannyi lökött kis mogyoró a Snoopyból. Mindegyiküknek van valami flepnije, van kiccsaj, aki a tütüjében rohangál, van tolószékes kissrác, és mindegyiküknek van kedvenc sztárja, akinek a stílusában játszik. És ha nagyon belejöttünk, All Star-módban játszhatunk A-Rod, Sammy Sosa vagy Ichiro Suzuki pelenkás megfelelőjével is.

Backyard Baseball 2005

Az irányítás olyan szinten egyszerű, hogy egy kétgombos egérrel és a billentyűzet kurzorgombjaival máris csépelhetjük egymást kettesben. Elképesztően finoman oldották meg a játékosok vezérlését, a különböző taktikák kijátszását. Védekezésnél választhatunk a különböző dobásfajták közül, támadásnál pedig az ütésfajták közül. Vannak speckó, csak egy-egy lurkóra jellemző trükközések is, mint például a vajas labda vagy a hangrobbanásos ütés, és ennyi játékos ökörség bőven belefér egy gyerekeknek készült baseball-játékba.

Játszhatunk nappal-este, kezdőtől-All Star fokozatban, egy-egy meccset vagy bajnokságot, választhatunk a 30 MLB csapatból vagy kreálhatunk saját bagázst, küzdhetünk a gép ellen vagy ketten egymás ellen. A kommentárok is gyerekhangon oltanak, és tényleg olyan szimpla a játék irányítása, hogy én a gyakorlópálya megcsinálása után a majd’ 30 éves fejemmel órákra a gép előtt ragadtam meccselni.

Tízből tíz pontos a cucc. Simán a legeslegjobb.

Ha valakit érdekel a játék, le tudja tölteni erről a torrent-linkről, nekem kábé 6-7 óra alatt lejött a 700MB-os .bin fájl, amit aztán Alcohol 120%-kal lehet kipörkölni 1 db CD-re. De ha ez valakinek nehézségekbe ütközik, akkor dobjon rám egy e-mailt a robiroboter[@]gmail.com-ra, megoldjuk. Megéri, akár ha lurkóknak adnátok játszani, akár ha ti sem bírtatok kinőni a rajzfilmcsatornák világából. Nyáron állítólag jön ki az idei verzió, kiváncsian várom, és természetesen azonnal írok róla, ha sikerül beszerezni.

Hasonló témájú cikkeink:

9 thoughts on “The name of the game: Backyard Baseball ’05

 1. csaber

  jaj nekem ASB2005öm (all-star baseball) konzolra.
  látom, dobhatom is ki mert ezzel nem tudja felvenni a versenyt

 2. szenyo

  Backyard hatalmas. Valami demóval nyomtan régen, tolókocsis hitter, elbőgi magát a csaj strike-outkor, és hasonlók, szerintem nagyon ott van. Én jókat röhögtem rajta.

 3. Brecsi

  Nekem még az első ilyen verzió volt meg, rajzos formában nyomták és csak az akkori MLB sztárok gyerekmásaival lehetett lenni. No meg voltak Softball sztárok is.
  Randy Johnson valami rakéta dobást tudott, de bomba volt Clemens trükkje is. Bondsnak meg volt valami hatalmas ütő speckója:))) Én hónapokig nyomtam, azt hiszem egy komplett bajnokságot…:)

 4. DS!

  Heyyo!
  Légyszi küldjön valaki mailben torrent linket, mert ami itt van azt írja ki, hogy már nem létezik. 🙁
  Előre is köszi!
  DS!