Az idő urai

– Képzeld, az apukám vett jegyet nekem a hétvégi Téglagyáriak – Hangyák meccsre! És vett egy Óbuda-sálat is a szurkolói boltban, bee!
– Na és aztán? Nekem meg van eredeti meccslabdám a Lupták Peti aláírásával, a tavalyi döntő után irattam alá vele, amikor megnyerték a bajnokságot!
– Jaj haggyá már a Lupták Petivel, kit érdekel, amikor nekem meg az egyik barátom személyesen ismeri a Nikolits Gyurit, és a nyáron egyszer együtt voltak vele a strandon!
– Jaj, most erre vagy olyan büszke? Nekem meg van egy igazi Astros tollam, meg már az Astros autogramgyűjteményem is nemsokára teljes lesz, már csak a Szenyóé hiányzik!
– Hihihi, Astros-gyűjtemény! Ez tök ciki! az Astros idén olyan gyenge, hogy a ragyás Schoffhauser Dani mesélte, hogy korábban eljöttek a meccsükről, amikor a Hangyákkal játszottak, pedig apukája tök nehezen szerzett jegyet rá!
– De az Astros tavaly tök jó volt, te is tudod, simán leverték még a Tigriseket is az NB2-ben!
– Ne bántsd a Tigriseket, azok olyan aranyos srácok, van köztük az a Tibi nevű fiú, az olyan jóképű!
– Jóképű-jóképű, kit érdekel, tök gyengék, idén sem mennek majd semmire az NB2-ben! Náluk már csak a Cápák gyengébbek, hihi, idén csak az NB3-ban indultak! Tavaly pedig bucira verte őket mindenki, egész évben ezzel cikiztem a Toncsit a 7/b-ből! Az NB2-ben különben is a Villámok a kedvencem, kár hogy idén nem indultak a bajnokságban!
– Szerintem meg idén az Anyaszomorítók simáznak mindenkit az NB2-ben, tök egyértelmű hogy megnyerik!
– Tiszta gyagya vagy, szerintem a Sopron sokkal jobb náluk, fogadjunk egy nyalókában, hogy simán elverik az egész csoportot, senki nem fogja megverni őket!
– Oké fogadjunk, meg fogod szívni, mint tavaly, amikor arra fogadtál, hogy a Koszos Zoknik simán feljutnak, aztán nem lett semmi belőle!
– Jaj haggyál már, majd meglátod hogy most igazam lesz, tök egyértelmű hogy a Sopron nyer!
– Te tök hülye vagy, össze-vissza beszélsz, nem is érdekelsz már, különben is, add vissza a Rascals-tollamat, amit múlt héten kértél kölcsön, hadd tegyem bele a Rascals-toltartómba!

Rascals tolltartó

– Apu, ugye vettél jegyet a szombati Téglagyár–Hangyák meccsre?
– Az az igazság kisfiam, hogy késve érkeztem a jegypénztárhoz, már minden jegy elkelt előre. Kárpótlásképp viszont beugrottam az óbudaiak ajándékboljátba, és vettem neked egy Brick Factory csuklószorítót.
– Nem érdekel a csuklószorító, én a meccset akartam látni! A Zsobától akarok autogrammot szerezni, tudod hogy már csak ez az egy aláírás hiányzik a gyûjteményemból!
– De kisfiam, a múltkor még Astros aláírásokat gyûjtöttél!
– Az tavaly volt, azóta tök gyengék, a múltkor is kikaptak a Hangyáktól tök simán! Meg átment hozzájuk egy csomó Tűzlabdás is, azóta nem szeretem őket. Idén az NB2-ben a Tigriseknek szurkolok!
– Na, őket meg még tavaly utáltad! Emlékszem korábban el kellett jönnünk az Emigránsok elleni meccsükről, pedig egy csomó pénzt otthagytam a jegyüzérnél a jegyekért.
– Igen, mert akkor a Villámoknak szurkoltam, de idén ők nem indultak. Az NB1-ben akkor egyébként még a Cápák voltak a kedvencem, de tök égők voltak, mindenkitől kikaptak!
– Akkor jövő hétvégére veszek két jegyet a Tigrisek meccsére, jó?
– Nem jó, jövő héten a Koszos Zoknik ellen játszanak, ha már annyit utazunk, akkor menjünk inkább Kanizsára a Hangyák–Alvajárók meccsre. Ott lesz a Gyurka is a 8/b-ből, ő az Alvajáróknak szurkol, és látni akarom ahogy elsírja magát amikor kikapnak.
– Rendben, elmegyünk Kanizsára, holnap megveszem a jegyeket, rendben?
– Oké, de azért a csuklószorítót mégis megkaphatom? Beteszem a gyűjteményembe, a hűtőmágnes mellé!

14 thoughts on “Az idő urai

 1. csaber

  ez mind szép és jó.
  de addigra minden gépkocsi elektromos hajtású lesz, és még mindig nem lesz autópálya kanizsára. 🙂

 2. Brecsi

  Szemét gyerekek! Egy nagyobb zakó és már ciki is a gárda???:))))) Most hétvégén nézzék meg a bajnokverést!!:)
  (NBI bajnoka az NBII bajnokával:)))

 3. Balu41

  Az a baj hogy ez megvalósuljon, nagyon sok TV-s ADÁSRA lenne szükség.Ameddig ez nem valósul meg ,addig egy olyan szinházban adunk előadást aminek se ajtaja se ablaka ,csak a színészek vannak benne. A cikk viszont nagyon jó.

 4. csaber

  színészek??? egyelőre inkább amatőr színjátszó társulat.
  vagy lemaradtam vmiről és itt már mindenki a baseballból él meg? 🙂

 5. rr.)

  akkor tessék évi 20 dezsőt lepengetni, ha olvasni akarjátok a hétvégi beszámolóinkat 😀

 6. Balu

  Nagyon zsííír :))))
  Ez hány év múlva lesz? Pont olyan a jövő heti sorsolás, mint most :)))))

  (Kis javítás: Stinky Sox: büdös zoknik )

 7. csucsu52

  Az eddigi legötletesebb írás az oldalon.
  Gratula hozzá a Villámok nevében is.

 8. csaber

  azért az tény, hogy az írás az idei baseball-oscar “abszurd dráma független kiadótól” kategória győztesének esélyese.