Hétvégi eredmények

NB I – 4. forduló »

 • Óbuda Brick Factory – Nagykanizsa Ants 7:2
 • Hungarian Astros – Óbuda Brick Factory 2:38
 • Szentendre Sleepwalkers – Jánossomorja Rascals 8:5

NB II – 5. forduló »

 • Érd Aeros – Sopron Westwind 20:6
 • Jászberény Stinky Sox – Szentendre Outsiders 15:2
 • Nemesvámos Tigers – Szombathelyi Anyaszomorítók 10:29

NB III – 5. forduló »

 • Debrecen Dynamites – A. E. 424 18:8
 • Nemesvámos Sharks – Emigrants SE 0:20
 • Budapest Players – Óbuda Brick Factory II. 14:4
 • Érd Indians – Radler Pécsi MBK 6:9

Softball – 4. forduló »

 • Szentendre Sleepwalkers S. – Röntgen Kanizsa Ants 9:12
 • Szentendre Sleepwalkers S. – Röntgen Kanizsa Ants 8:28
 • Hajdúnánás Rózsaszín Párducok – Érd Wild Cats 22:32
 • Hajdúnánás Rózsaszín Párducok – Érd Wild Cats 12:0
 • Notebooksopron Babes – Hungarian Astros S. 6:16
 • Notebooksopron Babes – Hungarian Astros S. 8:23

Statisztikák a baseballfan.hu-n a Bajnokság ill. Csapatok menüpontok alatt.

55 thoughts on “Hétvégi eredmények

 1. marci

  A Players – Obuda2 meccsen uj palyacsucs szuletett: csak 1 labda veszett el.

 2. Brecsi

  Az Astros-BF meccsen is “csak” 8, de ebből 4-nek legalább volt értelme:))) HR-lett belőlük. Ezúton is én kérek elnézést a csapatunk remek teljesítménye miatt.:)))

 3. NGL

  Gratulálok az Aeros játékosainak a hétvégi teljesítményükhöz és köszönjük a sportszerű jó meccset a Sopronnak!

 4. count

  Sziasztok!

  A hétvégi Stinky Sox – Outsiders mérkőzésen volt egy elég – nem csak számomra – érdekes esemény. Az Outsiders soraiban egy lány is játszott!Számomra azért volt megdöbbentő, mert, bár tájékoztattak róla a hétvégén, eleddig nem tudtam, hogy anno ezt megszavazták a közgyűlésen. Egy szó, mint száz, erősen helytelenítem a koedukált baseball-t, és abszolúte ellenzem is, és – higyjétek el – most nem a hímsovinizmus beszél belőlem!!! Túl sok kérdést vet fel a koedukált baseball intézménye, de ezek közül most csak egyet írnék le ide: Mi történhet akkor, ha egy adott szituációban valamilyen interakció történik kettőnk között (jó, lehet picit mosolyogni), és azért hozok egy döntést, mert mondjuk féltem az ő testi épségét, és e miatt a csapatom kárára válik a szitu. Vagy fordítva, ha mégsem féltem a testi épségét, és szegényt eléggé összetöröm. Mert ebben az esetben, ahogy mondani szokták, hullára nem vagyunk egy súlycsoportban (nem akarom mondani hány kiló vagyok, de nem két számjegyű!), és egy esetleges ütközésben akár súlyosabban is megsérülhet!!! Nem tudom, hogy a közgyűlésen elhangzottak-e az ehhez hasonló kérdések, mert ha nem, akkor ezen/ezeken el kellett volna gondolkodni!

  count

 5. csabiNAT

  en ugy emlexem, hogy csak NBIII-ra volt a kerdes felteve. marmint a kozgyulesen.
  ott meg (NBIII) elvileg nincsenek vadallat akciok

 6. Brecsi

  Európában már minden ligában játszhatnak lányok. Akik vállalják, hogy baseballt játszanak, vállalják, hogy összetörik őket. Ez van. NBII-ben is játszhatnak, jövőre meg minden ligában, mert ez az új rendszer. Sőt jövőre már a fa ütő is lesz.

 7. Földessy Miki

  Legyen olyan szabály is, hogy 60 kiló alatt nem lehet baseballozni. A mérlegelés legyen a bíró feladata. A szokásos bírói felszerelés (számláló, kis seprű) mellé fel kell venni a fürdőszobai mérleget. A mérést pedig közjegyző jelenlétében kelljen elvégezni.

 8. Petra

  Mikinek: Nem fogok zabálni azért h 60 kiló legyek….a szövetség engedélyezte kész.

 9. Brecsi

  Petra, én azt hiszem, hogy a Miki a te védelmedben, kissé ironikusan írta azt amit:)) A fentebbi megjegyzések kritikája volt ez a fanyar humorral ellátott pár mondat:))

 10. Petra

  Bocsi Miki nem éreztem az iróniát! Köszi srácok a védelmet tényleg jól esik, tudom h sokkal gyengébb vagyok mint az NB2-es fiúk/férfiak de ha már arról van szó h újra átgondolják ezt a szabályt akkor azt amiatt tegyék mert nem vagyok elég ügyes vagy képzett és ne azért mert lány vagyok és kisebb!Én imádom a baseballt, és tudom h milyen veszélyes, de szeretnék játszani…

 11. Magdi

  Petra, teljesen korrekt dolog, hogy játszol. 🙂 Fel a 400 kg összsúlyú kezdőcsapatokért!!! ;)))

 12. count

  Ajjaj!

  Kissé félreértettétek, amit írtam! Én nem azt mondtam, hogy a lányoknak ott a softball, csinálják azt – nyugodtan baseball-ozzanak, ha akarnak. Viszont ez a koedukált liga nagyon nincs rendjén! És pont Gabesz bejegyzése itt a kulcs (viccesen írta vagy sem, az nem lényeg!): “akárhogy is lesz, a Petrára vigyázzatok srácok” – és, ha a szituáció miatt nem “tudok”? Majd leszek inkább out, csak nehogy megsérüljön, jó! Vagy nem is!!! Inkább “ledarálom” szegényt a home-on, aztán bejön az egész Outsiders, hogy hogyan képzelem ezt egy lánnyal szemben, aztán a végén még nekem lesz lelkiismeretfurdalásom (és lesz, hidd el, mert nem kenyerem, hogy erőszakoskodjak a lányokkal szemben, még a sport hevében sem)! Akármit mondotok, nincs ez így rendben! Én nem akarok itt világmegváltó dolgokról papolni, meg mindenféle (fél)okosságokat harsogni, de ez is annak a jele, hogy a mai világban egyre inkább felborulnak a férfi-női szerepek – és nem örülök, hogy ez a baseball-ban, sőt tovább megyek – bármilyen sportban megjelenik! De ne értsetek félre, ismétlem önmagam: csinálják a lányok is, amit szeretnek, de könyörgöm, ne koedukáltan!!! És még valami, ami fontos: nem a lányok tudásával meg az ügyessével van gondom! Remélem értitek! (Brecsi: amúgy a kép amit linkeltél, az egy softball mérkőzésen készült, nem??? Akkor miről beszélünk?)

  Még egy reagálás Földessy Miki fantasztikus-szarkasztikus hatvan kilós megjegyzésre: nagyjából azért van serdülő liga, amiért nem szertném, hogy a lányok a fiúkkal együtt játszák a baseball-t! Nem csak a korkülönbség miatt, hanem, hogy az egy ívású, tudású, korú, erőben-súlyban lévő, stb. emberkék ne kerüljenek igazságtalan hátrányba!!! Nem? Vagy csináljunk egy vegyes-koedukált ligát? Tudod mit? Pistike még a puliját is elhozza játszani, hiszen az olyan ügyesen kapja el a labdát a kertben! Én meg majd a szomszéd bernáthegyijét – az úgyis több, mint hatvan kiló!!!

  Petra: nem a tudásod és ügyességed ellen szól ez az egész, hidd el!!! Azt nem kérdőjelezem meg, nincs is jogom hozzá! 🙂

  count

 13. Brecsi

  Ha akarod, ha nem (én sem tartozom a koedukált ligák zászlóvivőjihez) az Európai trend most ez. Azért hidd el lesznek (vannak) olyan lányok, akik neked nem mernek majd menni, nehogy megsérüljél véletlenül. A koedukáció a jövő. Sajnos. Mondjuk egy nehézsúlyú boxmeccset megnéznék, vagy egy Koko-Miló Viktória derbit:)))

 14. Feri

  Countnak igaza van, ez nem a tudásról meg az ügyességről szól, hanem a sportszerűségről, meg a biztonságról.
  Majd ha egy szoros meccsen valaki keményebben odateszi magát a győzelmet jelentő pont megszerzéséért, vagy éppen Petrát próbálja ebben megakadájozni és megsérül szegény akkor meg jönnek a: “Te hülye vadállat, hogy lehet egy lánynak így nekirontani” című hozzászólások. A fair play-ről nem is beszélve.

  Másrészről ha jól emlékszem a versenykiírásban szerepel vmi. olyan is, hogy ha egy játékos több csapatban is szerepel, akkor egy fordulón belül csak az egyik csapat szineiban léphet pályára. Vagy nem jól emlékszem?

  Feri

 15. gabesz

  Feri, jól emlékszel, de van egy kedvezmény a 21 éven aluliakra, ők játszhatnak egy fordulón belül a klub több csapatában is

  a koedukációra visszatérve, Countnak teljesen igaza van, de azt is fontos megjegyezni, hogy ha Petra megsérül az amúgy teljesen szabályos becsúszásod következtében, Ő biztos nem fog bántani emiatt!
  az persze más kérdés, hogy esetleg a többiek beszólnak, arról nem is beszélve, hogy a lelkiismeretfurdalásod ugye…
  egyszóval, igazad van sztem!

 16. csaber

  ezaz.

  új bajnoki kiírást!!!!!!!

  -csak szőkék ligája
  -csak balkezes infielderek ligája
  -csak strike-outok ligája, és ez még pénz kímélő lenne, mert lehet, hogy labda nélkül is meg lehetne rendezni.

  🙂

  más valami. nem petra az egyedüli lány aki baseball bajnokságban részt vesz idén. ezekután miért őt kérdőjelezitek meg? hiszen a szövetség döntött így.

 17. Johnny

  Ha Ő vagy bármelyik lány úgy érzi, hogy neki ez a dolog, sport az ami hiányzik az életéből akkor meg kell engedni neki.Ez esetben viszont semmiféle jogalapja nem lehet, hogy bárkit is hibáztasson ha megsérül.Ez alatt azt értem, hogy volt már olyan mikor valaki a meccs hevében elvesztette a fejét és keményebben ütközött vagy szándékosan lábra csúszott.Ugyanis ha beáll akkor bizony számolnia kell ezzel is.Szerintem azzal, hogy beáll játszani a fiúk/férfiak/ közé azzal lemond azokról a megkülönböztetésekről amik, mint lányt illetik.Azután ha vége a meccsnek akkor minden vissza a megszokott mederbe.Láttam thai-box meccset nő és férfi között.A végkimenetel egy irtózatosan nagy k.o. volt.Ha neki az kellett…Így ha Petrának vagy bármelyik lánynak ez kell…

 18. Magdi

  Fiúk, egy dolgot felejtetek el, de erre már a Miki is célzott. Nem lenne ugyanilyen lelkiismeretfurdalásotok egy 40 kilós, madárcsontú 25 éves srác legyalulásánál is? 🙂 Vagy ő se játsszon? 🙂

 19. Petra

  Oké srácok értem hogy mit akartok mondani ezzel az egésszel. Meglehet h (adatokat nem árulok el) törékenyebb alkat vagyok, de Johnny írta h ha vállalom h felmegyek a pályára 9 nagydarab emberrel szemben, akkor vállalom. Ez az én döntésem és persze az edzőmé. Nem engedi h infielden játszak mert veszélyes, és megértem őt ezért nem is játszom. Ezt el kell fogadnom ez van….nincs nagy szám, de én nem féltem magam, ha belecsúsznak a lábamba, fellöknek vagy a dobó megdob, akkor ez van ez a sport ezzel együtt jár, tudtam ezt akkor is mikor elkezdtem. A softball ugyanez ott is bármi bajom lehet…de ennyi erővel akkor ülhetnék a kispadon, ott talán biztonságos. De én nem szeretnék…csak játszani, sztem srácok ne azt figyeljétek h az ellenfélnek melle van vagy sem hanem figyeljetek a baseballra és élvezzétek mert egyesek (like me) nem tehetik….

 20. Petra

  Count-nak. Te nem azt mondod h a lányoknak ott a softball, de ugyanakkor ne játsznaka NB2be, akkor kérdem én hozzunk létre egy magyar női baseball ligát???Kb 3 leányzó lenne….az már majdnem egy csapat.

 21. gabesz

  Petra, teljesen ok minden! egyet kivéve! a mellnézés mellőzését! bocs, de az nem fog menni :)))

 22. Petra

  oké srácok csak ne feltűnően mert akkor én teszek panaszt: a perverzek nem játszhatnak :)))))

 23. count

  Hali!

  Brecsi! Mekkora az a lány, aki nem mer majd nekem jönni, nehogy megsérüljek? Ezt te se gondoltad komolyan, ugye? 🙂

  Magdi! Az a 25 éves fiú, aki 40 kilót nyom, az a sakkon és nem túl megeröltető fizikai tevékenységen alapuló mozgáson kívűl semmilyen sportot se űzzőn! A tömeg nem csak zsírból, meg egyéb belső “alkatrészekből” adódik, hanem egy jó sportolónál nagy hányadban izomzatból is – főleg izomzatból (lehet, hogy rossz példa, de gondolj a body buildingesekre -> 160-170 centivel kábé 100 kilót nyomnak, és ott a testzsír-százalék úgy 1-3 körül mozog. Vagy: ha már volt a thai-box példa – ott könnyűek a faszik, 50-60 kilót nyomnak, de kábé 150-160 centisek hozzá, és olyan izomcsoport is ki van dolgozva rajtuk, ami a valóságban talán nem is létezik). És egy 40 kilós “egyeden” nem iagzán lehetne felfedezni a sportokhoz megfeleő izmozatot, csak akkor, ha mondjuk 130-140 centi az illető – de akkor ő már hobbyt! 🙂

  Petra! Igazad van, a lányoknak nincs baseball liga. Ugyanúgy, ahogy az olimpián nincs gerenda szám a fiúknak se. Pedig biztos van jó pár, aki meg tudná csinálni azokat a gyakorlatokat, nem csak testfelépítése miatt. Én megértem miért mondod ezt, de sajna ez így működik. És – én úgy vélem, hogy – rendjén is van ez így… De, ha akarjátok, csábítsatok át lányokat a softball-ból, és alapítsatok női baseball-t! Ki tudja?

  count

 24. gabesz

  nem ér ám! nézni sem szabad? ha ezért büntetés járna, már rég a börtön legmélyén csücsülnék! és asszem nem lennék egyedül 😉

 25. Gazsi

  Gyerekek!

  Ha Petra játszani akar köztünk, tegye! Az NHL-ben és az alatta levő ligákban is fordultak már meg női kapusok. A minap volt szerencsém egy röpke kisfilmet megnézni, ahol egy softballos csaj hajigált az MLB-s nagymenőknek. Hát… nemigen tudtak hozzászagolni a dobásokhoz. Petrát majd fel-, illetve vesén rúgjuk egy-egy Szentendre edzésen, hogy szokja a dolgokat. Amúgy a sok duma közben elfelejtitek, hogy ebben a sportágban jóval ritkább az ütközés, mint mondjuk a fociban, kosárlabdában stb. (bár tény, hogy előfordul). Valamint szabadjon megjegyeznem, hogy hamar találnék olyan 70 és 130 kg közötti erős férfi baseball-játékost szuperligáink valamelyikében, akit Petra simán lejátszik a pályáról…

 26. gabesz

  figyu Gazsi, itt senki nem kérdőjelezte meg Petra tehetségét, ügyességét, szal ezt félreértetted!

 27. Petra

  Köszi Gazsi, jól esett amit írtál! Igyekszem erősödni és ügyesedni és remélem egyszer bebizonyítom h nem jár velem rosszul a csapat, se az ellenfél se más. A veserúgdosásban benne vagyok, de nekem is van lábam srácok…

 28. Geri

  Hali!
  Először én is le akartam beszélni Petrát, hogy NbII-ben játszon, de ha befér a csapatba (a teljesítménye alapján!!!), akkor játszon. Úgyse lehet lebeszélni róla.
  Másrészről meg a törékeny külső kemény belsőt takar…. 🙂
  Ja és ez is ő:

 29. Dini

  NEkem valaki azt mondta, hogy japanban a lanyoknak van baseball liga…NEm tudom mennyire hiteles az informacio:)

 30. Gazsi

  Nem értettem félre. A megjegyzés csak egy szurkálódás volt, és arra céloztam vele, hogy igazán nem olyan színvonalas a magyar baseball, hogy ki kelljen tiltani belőle a lányokat, arra hivatkozva, hogy ez a többi csapatsportban sem megengedett. Mert az ellenérvek egyike – ugye – ez volt.

 31. csabiNAT

  amugy telleg, ha lanyok jatszhatnak baseballt, akkor a fiuk miert nem uthetik a a softballt? eros tulzassal olyen ez, mint amikor a fekete, alul kepzett munkaerot kell felvenni, mert kulonben bepereli faji megkulonboztetes miatt a munkaadot. en orulok, hogy vannak olyan vallakozo kedvu lanyok, akik kiprobaljak magukat a baseballban, de akkor legyunk annyira igazszagosak, hogy a masik oldal fele is engedmenyeket teszunk.
  vagy csak en lennek az egyetlen, aki softballozna?

 32. Brecsi

  Ez érdekes felvetés. Talán az Astrosnak ott még lehetnének NBI-es meccsnyerési esélyei:)))
  Lányok! Jövőre indulhatunk??:)))))

 33. csaber

  ki mondta, hogy nincs férfi softball?
  kérdezzétek csak meg erről a vida petit.
  tavaly szóba is került, hogy kellene csinálni egy férfi válogatottat, ami indulhatna a nemzetközi porondon.

 34. csaber

  jah és mellesleg nem csak női kapusok vannak, hanem az audinak volt a 80as években női rallysöfőrje.

  továbbá ő tényleg a kedvencem aki csaj létére a döntőbe kvalifikálja magát és veri a világ legjobbjait. és kérdem, hogy hol van a baseballban akkora sérülésveszély (ráadásul a mi baseballunk) mint 3,5méteres félcsőben 2,5 méter magas flatspinek közben.

  jah, és victoria jealouse.

  persze majd itt jön a kifogás, hogy ezek nem csapatsportok de azoknak csak ennyit, itt szemezgethetnek kedvükre

 35. csaber

  hát akkor kérjél engedélyt a női szövetségtől 😀

  jaj brecsi de én már látom, hogy ennek rossz vége lesz. játszol két-három meccset és majd jön egy 210cm/118kg kislány és megkérdőjelezi, hogy miért vagy ilyen vézna és miért kisebb a te strikezonád mint az övé. 😀

 36. Petra

  Kösz Ger! 🙂 Tőlem játszanak a srácok is softballt engem nem zavar, kivétel persze az Astros csapata mert akkor tényleg verhetetlenek lesznek 🙂 Az biztos h izgalmasabbak lennének a meccsek…de mondjuk legyen egy olyan kikötés h csak egy kézzel üthetnek, mert hogy nézne már az ki h az egész támadás homerunokból áll?:)

 37. csaber

  jaja, koedukált csapatokat!!!! 🙂

  már amúgy is elegem van a szokásos dumákból edzéseken és meccsen, hogy ki hány lóerős autót vett, hogy mennyire rugott be, hogy ki milyen nővel nyomott egy “bajnoki meccset”. mennyivel változatosabb lenne műkörmökről, plasztikai sebészekről és divatról beszélni. 😀

  …és ráadásul az edzés utáni közös zuhanyzás?????…

  jaj, egy szebb jövője van a magyar baseballnak, és én még vissza akartam vonulni…:-D