MLB-hírek

egy hónapja nem írtunk már arról, mi történik Amerikában. Nehéz hónap volt ez egy O’s szurkolónak, de most, hogy megvan a szezon első sweep-je a Royals ellen, hát összeszedtem magam meg még pár dolgot. És amúgy is ott vannak az [origo] tuti kis beszámolói 😉

  • Kevin Mench, a Texas Rangers outfieldere hét egymást követő meccsén csapott home run-t, és ezzel csak egy meccsel maradt el Ken Griffey Jr., Don Mattingly és Dale Long rekordjától. A hétből kettő grand slam volt, és 20 runt ütött be összesen. Wow.
  • Ken Griffey Jr. egy másik rekordját viszont átadták a múltnak. Az áprilisban ütött 13 HR-jánál egyel többet – azaz 14-et – ütött Albert Pujols, a Cardinals tavalyi NL MVP-je.
  • Hideki Matsuinak, a Yankees left fielderének viszont elképesztő sorozata szakadt meg egy sajnálatos csuklótörés miatt. A japán játékos 1768 (!) egymást követő meccsen játszott folyamatosan, 1993-tól a Yomiuri Giants-ben 1250-et, majd 2003-tól a Yanks-ben még 518-at. Ezzel az MLB történetében a harmadik Cal Ripken (2632) és Lou Gehrig (2130) után. Felépülése legalább három hónapot, de orvosa szerint inkább az egész szezont fogja igénybe venni. A tisztelettudó japán “természetesen” bocsánatot kért (!!!) a sérülése miatt.

  • Egy éves huzavona után végre gazdára talált a Washington Nationals csapata. A 80 éves Maryland-i ingatlanbefektető, Theodore Lerner 450 millió dollárt fizetett az ex-Expos-ért, és a csapat új stadiont is kap a közeljövőben. Az elnök az a Stan Kasten lesz, aki 17 évig irányította a Braves-t Atlantában.. A Nats eddig 330 millió dezsőt fialt az MLB-nek, mióta kimenekítették Montreal-ból.
  • Barry Bonds mindössze egyre van Babe Ruth HR-örökrangsor második helyétől (714), és az a minimum, hogy még a csapból is ő folyik orrvérzésig – olyan mély árkot ásva baseball-rajongó és baseball-rajongó közé, amilyen mélyről itthon csak álmodhatnak a nagyfejűek. Ex-csapattársai, ex-Giants játékosok, ex-menedzserek és mindenféle ex-exek sorban mondják le részvételüket a majdan – holnap, holnapután? – csapandó ünnepi buliról. De Bud Selig MLB-főbiztos is kijelentette, hogy nem lesz semmiféle ünneplés részükről sem. MC Hammer azonban más véleményen van. A miértről nálunk a Bonds szót bepötyögve a [keresés] mezőbe.
  • A Heritage aukcióján egy gyűjtő több mint 190 000 dollárt fizetett azért a labdáért, amin egyszerre szerepel Joe DiMaggio és Marilyn Monroe aláírása. De ki volt Joe DiMaggio?
  • Yankees tattoo
    Egy Angels-szurkoló családdal megáldott Yankees-fanatikus a jobb bickójára tetováltatta négy Yankee-játékos – Lou Gehrig, Babe Ruth, Mickey Mantle és Derek Jeter – arcképét. Bővebben (regisztrálós).
  • Végül egy kisligás hír, ami a baseball ellen végzetesen beoltott magyar média ingerküszébének oltári magasra tett lécét leverte. Blikk és Index. Gratulálunk. Olvassatok inkább [origo]-t 🙂

2 thoughts on “MLB-hírek