Maci Laci, a baseball-sztár

Maci Laci (Yogi Bear) az egyik legnépszerűbb rajzfilmfigura volt az ’50-es évek végén, és népszerűsége még ma is töretlen. A Maci Laci rajzfilmek 1959 és 1962 között jelentek meg először a TV-ben, figuráját William Hanna és Joseph Barbara amerikai animátorok rajzolták, akik a Flinstones és a Jetson családot vagy Atom Antit, Scooby Doo-ékat is megalkották. A ravasz és mosolygós Maci és elmaradhatatlan társa Bubu (Boo-Boo) téli álmukból ébredve vagy a turisták piknikes kosarait lopkodják, vagy Maci valamelyik ötletével okoznak bosszúságot a Jellystone Park vadőrének, Mr. Ranger-nek. Itthon ugye pedig Márkus László hangja tette emlékezetessé őt gyerekkorunkban.

És akkor ezt mégis hogy?

Egyszerű! Maci Laci alias Yogi Bear-t egy legendás baseball-sztárról, Yogi Berra-ról nevezték el. Meg ne kérdezzétek miért, nézzetek csak a fejére!

Yogi Berra és Maci Laci

Lehet, hogy Yogi Berra nem szép ember, de Joe DiMaggio-ék idejében legalább akkora sztár volt, mint Mickey Mantle, és a többi nálunk is “ismert” baseball-játékos. A New York Yankees valaha élt egyik legjobb elkapójának tartott, Hall of Famer játékosa többek között arról is híres, hogy a 8 általános után többet nem koptatott iskolapadot, így sajátos angol-tudásával olyan elvadult aranyköpésekkel gazdagította a legendáriumot, hogy yogiizmusokként még gyűjtik is őket, és az Economist magazin beválasztotta az “50 Legbölcsebb bolond” közé 2005-ben. Játékos-pályafutása után a Yanks, a Mets és az Astros edzője volt, azóta híressé vált elszólásainak reklám-újrahasznosításaiból él.

Hasonló témájú cikkeink:

5 thoughts on “Maci Laci, a baseball-sztár

 1. szenyo

  Én mindig azt szoktam mondani, hogy ahogy Maci Laci mondaná: nincsen vége, amíg vége nincsen.

  De ezek szerint ő is a játékostól szedte:
  It ain’t over till it’s over.

 2. jani-wan

  az MLB.tv meccsek AFLAC reklamjaban o ul a fodrasznal.
  “And they give you cash, which is just as good as money”