2 in 1

Eszem ágában sincs Lecsó barátomat túlfényezni, igazából bármelyikőnkkel megtörténhetett volna 🙂 Meg hát mégiscsak a magyar bajnokság másodosztályának egyik nem igazán rangadó mérkőzésén történt a dolog… Azért csak érdemel egy posztot, már csak abból a célból is, hogy hátha sikerül felpiszkálni néhány régi motoros emlékezetét, és néhány érdekes sztorit előkotorni a grand slam-ekkel kapcsolatban. Szóval az történt, hogy a hétvégén – egyébként az hétvégi meccsek közül egyedüliként – lejátszott Nemesvámos Tigers – Szentendre Outsiders mérkőzésen Nagy László 2 grand slam-et csapott. Teljesítményének fényét fokozza az a tény, hogy ezt ráadásul különböző dobók ellen sikerült elérnie. Szép volt Lecsó!

Lecsó 2 grand slam-je
Lecsó éppen nem grand slam-et üt

Kicsit utánanéztem mi újság a nagy Amerikában “two grand slams in 1 game” ügyben. Nyilván vicc a két ligát összehasonlítani, de hátha érdekel valakit.

A grand slam-ekkel kapcsolatban rengeteg rekordot tartanak nyilván az amcsik. Itt van ez az oldal, ahol megtalálhatjátok például karrierjük során legtöbb grand slam-et ütők slágerlistáját, de van olyan lista is, ahol az első meccsükön ütött grand slam-jeikről elhíresültekről olvashattok. Kis kutakodás után megtaláltam azonban azt a listát, ahol az egy meccsen ütött két grand slam-esek táborát láthatjuk. Nem egy hosszú lista. Kicsit becsuktam a szemem, és odaképzeltem Lecsót, hehe 🙂

Az első gólya Tony Lazzeri volt a New York Yankees-ből 1936. május 24-én. Őt aztán mindössze 11 játékos tudta utánozni, legalábbis az Amerikai és a Nemzeti Liga mezőnyében. Ha belegondolunk, nem kis szerencse, na és ügyesség kell egy-egy ilyen teljesítményhez, így nem meglepő, hogy hármat suhantania eddig még senkinek sem sikerült. Akit érdekel a lista, vagy egyéb további statisztikai gyöngyszem, nézelődjön errefelé!

21 thoughts on “2 in 1

 1. Bazsi

  ’90 környékén a győri csapatban játszott egy Lecsó (meg egy Dinnye is); hirtelen azt hittem, róla szól a cikk

 2. benyoka

  a győriek elleni osztályozón (1932-ben) Titó csapott egy GS-t még a szép emlékű volán pályán. azóta az infielden egy tesco, az outfielden meg egy euronics van.
  fireballok! krujz GS-t nyomott szombathelyen?

 3. benyoka

  ja, én sem voltam biztos benne.
  viszont áki mintha nyomott volna még egyet régebben, de aztán ezzel tényleg le is főtt a fireballs GS-eknek.

 4. Míhe

  Azért vannak itt régi motorosok. 1932-ben osztályzót? Hmm nem mondom.

 5. Brecsi

  Ha erről am eccsről meg van a jegyzőkönyv akkor tudnánk bizonyítani, hogy nálunk már mennyire régen nyomjuk a baseballt:)))
  Lehet hogy vissza is tudnák igényelni területet, amit a csúnya időkben államosítottak:)))

  Amúgy lehet, hogy Győrben van egy időcsapda?:))

 6. reload99

  Bazsi!
  Örülök, hogy a “Lecsó” név hallatán egyből én ugrottam be neked. De régen is volt, amikor a (GY.D.)Dark Horses végigpüfölte a másodosztályt és felkerült az NB1-be…:)
  Az eredeti – REAL – Lecsó ilyen jellegű legjobb eregménye egy mérkőzésen (Sopron Woodmen – Dark Horses – 22:5): 1 GS és 1 HR (1-es és 2-es base-en futóval)
  Jelenleg a 424-ben nyomulok.
  A 2 GS-hez egyébként gratulálok, minden elismerésem.
  Üdv

 7. szenyo

  várjál várjál, az volt az amikor a nyeretlen Fireballs (0-5) leverte a veretlen Dark Horsest (5-0) 21:10-re 7 inningben idegenben, a gát mellett 😉

  A forduló meglepetése volt. Visszafelé jó buli volt 😉

 8. reload99

  Jelzem a DH győzelem-vereség aránya 11:4, mig a VF 3:10,
  de persze ez cseppet sem csorbít a Veszprém Fireballs jóhírén.

 9. poppy

  ma a margit szigeten két kedves fiatal lány vezetésével (nevelők, tanárok??) 5-8 éves fiúk, lányok játszottak métát. nagyanon ügyesek voltak. jó volt nézni.