Hétvégi eredmények

NB I – Bajnoki döntő 1–2. mérkőzés »

 • Óbuda Brick Factory – Szentendre Sleepwalkers 13:7
 • Óbuda Brick Factory – Szentendre Sleepwalkers 11:13
 • Az állás értelemszerűen 1:1

Osztályozó – 1. forduló »

 • Jászberény Stinky Sox – Hungarian Astros 10:9

Softball – Rájátszás 1–2. forduló »

 • Hungarian Astros S. – Szentendre Sleepwalkers S. 31:10
 • Röntgen Kanizsa Ants – Notebooksopron Babes 13:6
 • Hungarian Astros S – Röntgen Kanizsa Ants 13:3
 • Notebooksopron Babes – Szentendre Sleepwalkers S. 15:25

Statisztikák a baseballfan.hu-n a Bajnokság ill. Csapatok menüpontok alatt.

22 thoughts on “Hétvégi eredmények

 1. Papi

  A softball bajnokság ezekkel a meccsekkel véget is ért.

  III. Szentendre Sleepwalkers S.
  II. Röntgen Kanizsa Ants
  I. Hungarian Astros S.

 2. Földessy Miki

  Gratula az Astros lányoknak, no meg a majdnem rookie szentendrei lányoknak is, hogy ilyen jól nyomják ilyen kevés softballozás után is.
  Hajrá magyar baseball, hétvégén jöjjön mindenki Szentendrére, az újabb dzsemborira!

 3. Petra

  Köszi Miki! 🙂 Ti is klasszak voltatok, de még jobb lenne az egész döntő sorozat ha nem lenne ilyen gyerekes puffogás a pályán….rossz volt nézni! Kezdett hasonlítani egy durva foci meccsre. Ez baseball maradjatok ennél…HAJRÁ SLEEPWALKERS!

 4. Földessy Miki

  Jogos, ennek oka elsősorban a bírói határozatlanság volt, no meg a túlzott győzni akarás mindkét részről. Sajnos a base bírónak nem volt túl sok tapasztalata ilyen meccseken és emiatt túl sok volt a vita, szabály nem ismerete, és ez eredményezte a hőzöngést. Persze ettől függetlenül minden tisztelet a sporinak, hogy csinálja, de ez is olyan, mint a játék, hogy sokat kell gyakorolni, hogy jól menjen. A mindenki beszalad és lökdösi, szidja a bírót persze még így sem magyarázható. Próbálunk szlovák bírókat szervezni, hogy ezek a szituk ne legyenek a következő meccseken, majd meglátjuk, hogy hogy alakul.

 5. Petra

  Köszi Miki hogy értetted amit mondok, nem azért írtam merth annyira otthon vagyok én a baseballban, csak úgy gondolom h Magyarországon Ti példaképek vagytok, és sok fiatal/kezdő felnéz Rátok, köztük én is, És ehhez mérten kell viselkednetek mégha nehéz is fékezni az indulatokat olykor!

 6. Jack

  A bíró-lökdösés pont egy teljesen határozott és egyértelmű bírói döntést követett…

 7. Földessy Miki

  Szerintük nem volt olyan egyértelmű azt hiszem. Viszont Jorget ki is állította a bíró a lökdösésért, no meg mert kis ge**-nek nevezte a bírót.
  Ez bármilyen ítélet után elfogadhatatlan. Az esetnél egyébként Poppy a center fieldről futott be reklamálni a dobódombhoz, ez normál esetben szintén kiállítás, mivel ő se nem edző, se nem CSK. Roberto, az igazi CSK nagyon higgadtan csitított mindenkit, ahogy azt tőle már megszokhattuk, ezért is csillapodtak le utána kedélyek, ami viszont nagy pozitívum. Ezúton is bíztatom a base bírót, hogy folytassa, pár ilyen meccs után belejön és meglesz a tekintélye, hogy senki ne merjen reklamálni. Kellenének sokan olyanok, mint ők, akik szívesen bíráskodnak, nem szabad, hogy elmenjen a kedve, mint már annyiaknak korábban.

 8. Szali

  Igen Miki igazad lehet, de amikor egy ítélet után azt kérdezik tőled, hogy ezért kaptál-e pénzt (nem a bírói díjra gondolok), az elég “felemelő” érzés, ráadásul nevetséges is (főleg ezen a szinten). Szóval lehet, hogy bennem van a hiba, de ezután nem hiszem, hogy bármelyik Szentendre v. Kanizsa v. Óbuda meccsen bíráskodok majd, legalább is ameddig ez a játékosgárda – akikre Petra felnéz – aktív, addig biztosan nem. Bár szerintem ezen a téren nem nagyon lesz változás, mert az elmúlt 16 évben sem volt. Emlékszem egy kb. 10 évvel ezelőtti United-Szentendre meccsre, amikor a főbíró elpityeredett, mert mindkét oldalról keményen kapta az ívet (azt hiszem így szokták mondani). Jó hangulat volt, talán te is emlékszel rá.
  Ameddig van, aki kimegy és meccset vezet, addig meg kellene becsülni ezt a dolgot. Nem atózt mondom, hogy nem lehet reklamálni, cska nem mindegy, hogy hogyan teszi azt az ember.
  Hát csak ennyit akartam mondani, kövezz meg nyugodtan 🙂

 9. Földessy Miki

  Persze, hogy emlékszem, Lázs Peti volt, aki kb 16 éves lehetett akkor, nem csoda, ha nem bírta a feszkót szegény. Ezekre a szitukra egy gyógymód van, a kiállítás. Amennyiben egy embert kiállítanak egy csapatból sportszerűtlen szöveg, vagy viselkedés miatt, akkor a csapat onnantól meghúzza magát. Mindig lesznek olyanok, akik vitatkoznak, elmennek addig, amíg azt a bíró engedi. Példáúl Jorge is azt gondolta, hogy mivel ő egy kubai sztár, bármit mondhat a bírónak.
  Szerencsére nem így volt. Legközelebb 2x is meggondolja, hogy mit mond. Annyit ígérhetek, hogy tőlünk ezentúl csak Jozó fog bármit a bírónak mondani. Ennyi a mondanivalóm ez ügyben, kérem kapcsolják ki.

 10. seatosjani

  Sajnos annál, hogy nincs bíró egy rosszabb van, ha nem ura a helyzetnek. A bírónak ki kell vívni a tekintélytiszteletet a jó itéletekkel. Ha meglátják, hogy gyenge, akkor a leggalamblelkübb (de szép szó) csapat is ráront és szétszedi. A játékvezetőnek kell irányítania a meccs minden egyes pontjában és nem a játékosoknak. Még az elején kell megfogni és nem szabad elengedni, a kiállítás csak a végső megoldás lehet, ha már minden más haszontalan. Úgy érzem, hogy senki sem a balhé miatt baseballozik, hanem mert szereti.
  Egyébként az is nevetséges, hogy egy bajnoki döntőre úgy kell könyörögni, hogy eljöjjön valaki bíráskodni. Remélem Mikinek sikerül elintéznie, hogy most hétvégén szlovák bírók irányítsák a játékot.
  Arra bíztatok mindenkit, hogy most hétvégén jöjjön ki nézze meg a döntőt, mert jó lesz. Mind két csapat lecsapolta a “rossz vért”, most már csak a játék maradt.

  a legfontosabbat meg majdnem elfelejtettem:

  H A J R Á Ó B U D A

 11. szenyo

  “Még az elején kell megfogni és nem szabad elengedni”

  ja, sárga lapot neki!!!! 😉

  Ez a kiállítás hány meccses eltiltást jelent???? már, ha van egyáltalán fegyelmi bizottság…

 12. mako G

  Sokan egyébként nem is tudták, hogy nincs megszervezve a döntőre a játékvezetés. Pár tapasztalt békéscsabai srác (pl. Bíró Tomi) nagyon szívesen jelentkezett volna bírónak, de nem gondolták, hogy szükség van rájuk.

  Játékost kiállítani pedig – szerintem – nem csak akkor lehet, ha szövegel a bírónak vagy lökdösi, hanem akkor is, ha szándékosan lezúzza a hármas védőt úgy, hogy a becsúszásnál köze nincs a bázishoz.

 13. Földessy Miki

  egy meccses automatikus
  Mondjuk Jorge szerencséje, hogy nincs VJB, mert a kiállítás után azzal fenyegetni a bírót, hogy megvárja és szétveri, az minimum egy 3 meccses lenne bármilyen sportágban. Arról az apróságról nem beszélve, hogy 2 perccel később a véremet akarta venni nekem is, miközben már ki volt állítva (azóta már kibékültünk:)). Mondjuk jobb a meccs, ha ő is ott van, úgyhogy jobb is ez így.

 14. Földessy Miki

  Ja igen, Kaló fellökésért meg elnézést kértem tőle, én azt hittem eddig, hogy ezt lehet, kiderült, hogy csak a catchert lehet fellökni, 16 év alatt nem fordult elő, hogy ilyen szituba keveredjek, tévedés volt a részemről, tanultam belőle.

 15. seatosjani

  ha sárgalapot nem is adhat, azért odahivhatja az edzőket mind a két csapatból és figyelmezteti őket, hogy nem sportemberhez méltóan viselkedik a játékosa, a következő ilyennél kiállítja.

 16. seatosjani

  idézet a versenykiírásból: “A kiállítás nem eredményez automatikus eltiltást, az alkalmazandó szankciókról a fegyelmi bizottság dönt.”

 17. Padre

  Ezek a dolgok vannak,
  de a találkozók azok
  jók voltak-é,
  vagy nem is volt meccs,
  csak a csihipuhihörgés?
  E?
  Vagy mi?

 18. vida péter

  Sziasztok,

  mint az egyik sokat emlegetett személy a pályán, meg kell, hogy védjem a kollégámat. Jack döntései szerintem jók voltak, csak kevésbé volt határozott, mint ahogy azt a csapatok megszokták. Ő elsősorban másod- és harmadikligás meccseket vezetett eddig, minden tiszteletm az övé, hiszen szinte mindig elment bíráskodni, más csapatok helyett is. Az idén legalább 15 meccset vezetett, de a bajnoki döntő atmoszféráját nem könnyű megszokni.

  A szombati mérkőzés után érezhetően fokozottabb volt a feszültség pályán és pályán kívül egyaránt, bár ez egyátalán nem zavart. Nem mindegy, hogy 1-1 vagy 2-0 az állás az első hétvége után. A két csapat egyébként eddig mindig nagyon sportszerűen viselkedett és vette tudomásul a bírói döntéseket. A nézőket szerintem nem zavarta a kis csetepaté, talán még tetszett is nekik, mert ez is a játék része, különösen ilyen tét esetén. Nem hiszem viszont, hogy a csapatok “lecsapolták a rossz vért”, és minden nyugodt lesz a következő hétvégéken. Ennek nem is kell így lennie, mert a tét egyre nő, viszont két a két csapat nagyon fegyelmezett, és nincs bennük rossz vér.

  A kiállítás jogosságát senki sem vitatta (természetesen Tóni bácsit leszámítva, de az ő esetében ez teljesen természetes), és Jorge mindkettőnktől bocsánatot kért a meccs után. Az ügyében holnap születik fegyelmi döntés, a kiállítás nem erdményez automatikus eltiltást, de az eltiltás (ha lesz) sem szükségszerűen egy mérkőzést jelent.

  Én lennék az egyik legboldogabb ember, ha a döntő többi mérkőzését a nézőtérről nézhetném végig, de csak olyan játékvezetőket látnék szívesen a pályán, akik rutinosak, megbízhatóak és rendszeresen vezetnek mérkőzéseket. A szlovák bajnoki rájátszás is egyidejűleg zajlik a miénkkel, onnan nem könnyű bírókat szerezni, és nekem az tetszene igazán, ha magyarok vezetnének minél több mérkőzést.

  Aki szívesen jönne bíráskodni, az jelentkezzen!

 19. Gazsi

  Csak a catchert lehet fellökni??? Ez nekem új. 14 év után. De azért szpájkkal szét lehet rúgni a bézmenek lábát, ugye?

 20. Brecsi

  Nekem mindig is a kedvencem marad az, amikor a max. 2-3 meccset bézbíróként eltöltött emberek elkezdik megmagyarázni, hogy egy bajnoki döntőt hogyan kell kézben tartani:))) Először tessék kipróbálni, utána okosnak lenni!
  Minden szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy nekem idén sikerült egy Nagykanizsa-Óbuda meccset (12:11) úgy levezetni, hogy senki nem szólt egy rossz szót sem. De ehhez nem csak rutin, hanem “név” is kell. Akit nem ismer mindenki, annak esélye sincs akármilyen határozott. Sajnos ez van.