Csekkold hányan vagytok!

Nagyon fontos a pop (csajok, satöbbi…) karriered beindítása szempontjából, hogy ne tucatneved legyen, hanem könnyen és lehetőleg azonnal beazonosítható legyél csupán a neved hallatán is. Ha baseball-karrierre vágysz, ahhoz ugye érdemes az USA-ba születni, vagy minimum a környékére, majd odaköltözni, és irány a szamárlétrán felfele a kisligáktól a nagycsapatokig. Magyarként érvényesülni Amerikában nem nehezebb, mint bármilyen más nemzet tagjaként, némi spiritusz és gógyi bőven megteszi, legyél akár atomtudós, fotós, filmes vagy szimplán pénzéhes díva.

Néhány név a magyar születésű ill. nemzetiségű híresebb baseball-játékosok közül:

  • Amos Cross
  • Joe Hovlik
  • Frank Rooney
  • Al Hrabosky

Nos, egyik sem az a kimondottan magyaros csengésű név, nem egy könnyen felismerhető Toth vagy Pataky. Ha kiváncsi vagy, lenne-e esélyed saját neveden karriert csinálni a lehetőségek hazájában, még azelőtt csekkold, mielőtt bepakolnál a bőröndbe.

A How Many of Me? (Hányan vagyok?) nevű oldalon ellenőrizheted, hogy anyakönyvedbe jegyzett neveden vajon hányan élnek még rajtad kívül az USA-ban, a 300 millióból hányan Peter-ek, Tibor-ok, John-ok vagy Robert-ek. Én 284-en vagyok. Ráadásul a nevemen fut is egy híresebb szakmabelim, úgyhogy nekem marad a művésznév felvétele, ha hív Kalifornia. Ha pedig itthon keresnénk névrokont, akkor marad az iwiw és a telefonköyvek átnyálazása.