Japánban is megvan a bajnok

Hogy a japánok tudnak baseballozni, arról lehetnek fogalmaink a WBC óta, de akár a hazai edzők kapcsán is. És hogy mennyire imádják, arra egy szimpla példa mondjuk a Japan Times sportrovatában szereplő témák sorrendje: baseball, MLB, és csak aztán jön a foci, a szumó meg az egyebek.

japán baseball Nippon Ham Fighters

Múlt héten véget ért az ottani bajnokság is, a Japan Series-t a sapporoi Nippon Ham Fighters és a nagoyai Chunichi Dragons játszották. A csütörtöki ,ötödik meccsen 4:1-es győzelmével a Fighters 4-1-re nyerte a best-of-seven párharcot, az első vesztes meccsük után négyet zsinórban húztak be. Ez – a ’62-es után – a második bajnoki címük, és az első azóta, hogy a focivébé miatt három éve Tokióból Hokkaido szigetére költözött a csapat, ahol érthetően istenként imádják őket.

A bajnoki címüket veterán játékosuknak, a 17 évig profiskodó Tsuyoshi Shinjo-nak ajánlották, aki három szezont az MLB-ben is játszott.

Olyan volt az egész, mint valami képregény. (?) – mondta bőgve, miután egy strike out-tal jött le az utolsó ütéshez állásából. – De most komolyan, csinálhattam volna bármi jobbat ennél?

A Fighters edzője az amerikai ex-Rangers igazgató Trey Hillman, és náluk játszik az ex-Expos Fernando Seguignol is. Az MVP a RF Atsunori Inaba lett, Kenshin Kawakami pedig a vesztes csapat legjobbjának járó Fighting Spirit Award-ot kapta.

One thought on “Japánban is megvan a bajnok

  1. BZs

    Akkor Magnum megint szomorú… vagy Mr. Baseball vagy Tom Selleck vagy mittomén 🙂 Szegény Chunuchi Sárkányok… 😛