Q&A: Szentendre Sleepwalkers

A szezon végén újból feltesszük három kérdésünket a csapatoknak. Elsőként a 2006-os bajnok Szentendre válaszai Simonyi Györgytől.

1. Hogy látod, hogyan sikerült az idei évetek?

Azt hiszem mindenki tudja, hogy nagyon jól. A csapat amikor kellett nagyon összeszedett volt – kivéve a kupa elődöntőn. A rájátszásban nagyon megvertük a Kanizsát, ami nekem meglepő volt. A döntőben pedig a két csapat izgalmas, változatos mérkőzéseket vívott, és a szerencse is nekünk kedvezett.

A serdülők is bajnokok lettek, annak ellenére, hogy az alapszakaszban bizony elég gyengécske mérkőzéseket vívtunk. Még jó, hogy az amerikai iskola is szerepelt, ugyan vesztettünk tavasszal ellenük, de velük színvonalasabb mérkőzéseket játszottunk. A döntőn szeritnem a Lesencével vívott szombati meccs volt az igazi döntő, szerencsére a javunkra, aztán másnap már megállíthatatlanok voltak a srácok. Persze külön öröm, hogy a nyugati, jóval erősebb csoport csapatait megvertük, köztük a Kanizsát, akik az utolsó inninget már nem is játszották le – okát nem tudom, illetve a Cardinalst is meg tudtuk végre verni. Nagyon ügyes srácaink vannak, vagy 5-6 fő különösen jó kilátásokkal a jövőt illetően.

A lányok az idei első bajnokságukban a 3. helyet szerezték meg, ez nagyszerű. Nagyon lelkes fiatal csapat, van egy pár tehetséges lány, akik alig 2 éve edzenek. Volt egy NB II-es csapatunk, akik persze rendre kikaptak tavasszal, de a cél az volt, hogy játszanak felnőttekkel. Most ősszel a Debrecent és a 424-et is megverték, ami szintén bizakodásra ad okot.

Elégedettségem maximális, kivéve persze a kupát amit lehetett volna idén is hozni, hiszen a Kanizsa játszotta a döntőt, akiket idén 3 alkalommal is megvertünk – nem kicsit.

2. Mik a terveitek a jövőre nézve?

Nagyon nincs min változtatni. a felnőtt csapat tovább szeretne játszani 2007-ben is. Az NB II-t pedig meglátjuk, talán jövőre tudnak önállóbak lenni, akkor fogjuk indítani őket. Az utánpótlás-szervezés maradt el idén, ezt kell erősíteni, meg még egy pár lányt beszervezni. Jövőre még van a japán edző, mellé kell szervezni 2-3 edzőt. Ez a feladat 2007-re.

3. Mi a véleményed a szövetség, elnökség, vjb körül tapasztalt fejetlenségről?

A véleményem nem változik évek óta. Olyan az elnökség, mint amilyenek mi vagyunk. Nagyon nehéz kívülről szakértő, munkálkodó embereket beszervezni. Kölcsönösen kellene segíteni egymást, ami ma nem így működik. Lásd vjb, ugyanannyira elfoglaltak mint a játékosok. Alig van edzés, alig van utánpótlásnevelés, bírónak alig vállakoznak, stb… Kár a Vida Petit csesztetni, szerintem nagyon sokat tesz a baseballért, ugyan lehet vitatni a döntései megfelelőségét, de mi sem vagyunk jobbak. Azzal, hogy a vjb lemondott, nehéz mit kezdeni, nincs új jelentkező. Addig is gondolkodhatnátok azon hogy vállalná-e valaki? Ami nem tetszik, hogy vitatunk döntéseket, de mi magunk sem vagyunk jobbak.

Amit sajnálok, hogy pl. az U21 ről továbbra sincs semmilyen jelentés, hova tovább, milyen tapasztalatok születtek, stb… A válogatottért mi is tettünk valamit, elvárható lett volna, hogy halljuk a kapitányt! Nem beszélve az ott uralkodó csapatszellemről. De hát ennyi jött ki a szövetségi kapitányból, miért nem vállalta más? Mintaértékű volt a 13-15 éves korosztály részvétele az olaszországi rendezvényen, amit megköszönhetünk a srácoknak és a kísérőknek.

Megoldás? Ha állandóan basztatjuk a vjbt és az elnökséget, ettől még jobb nem lesz, mert nincs akiket helyükbe léptessünk. Szeritnem játszani kell, minél több fiatalt bevonni. Megpróbálni pályakat szerezni az ország különböző pontjain, a helyi viszonyokat csak az ottani csapatok ismerik. És sajnos az egy-két minden idejét a baseballra áldozó szereplők számát kellene növelni. Baj, hogy aki valamiért abbahajgyja a játékot, nem jön vissza bíráskodni,
vjb-zni, edzőnek, netán csapatot vezetni, netán MoBBsz elnökségbe , stb.

A szentendrei csapatok eredményei és statisztikái a Baseballfanon:

A tavaszi kérdések és válaszok: