Q&A: Óbuda Brick Factory

A Téglagyáriaktól Radacsi András válaszol.

1. Hogy látod, hogyan sikerült az idei évetek?

A 2005-ös duplázásal (bajnoki + MK győzelem) elég magasra tettük a mércét, és ha ebből a szempontból értékelnénk az idei évet, akkor akár szomorúak is lehetnénk, de erről szó nincs. Egy nagyon érdekes és feszes tempójú szezont küzdöttünk végig, úgy hogy NBI-es csapatunknak csak egy mérkőzése maradt el, az is a (sajnos) tét nélkülivé degradálódott magyar-szlovák közös bajnoságban. Az idei MK elődöntőben nagy csatában fordulatos meccsen veszítettünk a későbbi kupagyőztes Ants ellen, a bajnoki döntő sorozatban pedig végig nyílt küzdelemben az utolsó meccsen dőlt el a bajnoki cím sorsa, idén sajnos nem a javunkra. A 31 mérkőzést 22-9-es mérleggel zártuk, ami azért okot ad örömre, és végső győzelem nélkül majd sokkal éhesebben vágunk neki a következő szezonnak. A szlovák-magyar közös bajnokságot nagyon élvezte a csapat, érdekes volt látni, hogy a szomszédban mennyivel jobbak a körülmények. A szlovák csapatokkal jatékerőben egyelőre fel tudták venni a versenyt a magyar klubok, de félő ha nálunk nem történik valami változás, leszakadunk majd tőlük. Reméljük jövőre folytatódik a közös bajnoság és talán nem tét nélkül.

2. Mik a terveitek a jövőre nézve?

Túlélni és bajnoki címet, sőt címeket szerezni. A túlélés a pályakérdésre vonatkozik, ez sajnos még most sem oldódott meg, de ha minden jól megy a mostani pálya a szövetség rendelkezésére áll még 2007-ben is. Jövőre remélhetőleg már önállóbban tud működni az utánpótlás csapat, ezzel levéve némi terhet a nagycsapatban játszó edzőkről. És az első mondatban a „címeket szerezni” kifejezés többes száma az utánpótlásra is vonatkozik természetesen. Serdülőcsapat kialakítása is tervbe van véve, majd meglátjuk jut-e energiánk versenyeztetésükre, a 2007-es versenykiírás ismerete nélkül ugyanis elég nehéz egyelőre bármit is tervezni.

3. Mi a véleményed a szövetség, elnökség, VJB körül tapasztalt fejetlenségről?

A VJB működött, amíg működhetett, és tette dolgát amíg lehetett, ezúton is köszönjük munkájukat, kár hogy ilyen fordulat történt. De reméljük az idei tagok nem végleg távoztak, tapasztalataikra ugyanis a következő VJB-ben is szükség lesz. Pár nappal a(z elhalasztott) közgyűlés előtt a szövetségről inkább semmi… az ígéretekből semmi nem teljesült, legalábbis látható jelei nincsenek. Még a beígért tájékoztatás sem működött, pedig ahhoz tényleg nem kellett volna sok, csak havonta kiküldeni egy teljesen üres e-mailt, hogy ebben a hónapban a következő dolgokat tettük a hazai baseballért: 0 Vagy mégis történik valami a színfalak mögött? Mert ez az elnök legalább nem menekült el, mint az előző. Szombaton talán kiderül valami és újra megnyugtatnak minket egy fél évre!

Az óbudai csapatok eredményei és statisztikái a Baseballfanon:

Az őszi válaszok:

A tavaszi kérdések és válaszok: