RSS etető

RSS ikon Nem mennék bele az RSS technikai részleteibe, a rövid lényeg olvasható a magyar Wikipedián is. Amelyik oldal vagy blog nem használ ilyesmit, könnyen elveszthet jó pár olvasót, akik belekényelmesedtek a szép új rendszerbe. Vége a klikkelgetéses időknek, etess és olvass csokorba gyűjtött híreket kényelmesen… Használj brózerbe integrált vagy asztali olvasót, vagy akár Netvibes klónt, összegyűjtöttem a fontosabb baseball témájú feed-eket.

Play ball!

Mindenható adminunk már az induláskor felismerte az RSS jelentőségét, így a kezdetektől fogva etethetjük olvasónkat magunkkal.

Népsportblog

Ritkán baseball, de kihagyhatatlan. És immár új fejléccel.

Magyar sportnapilapok

Hááááááháááááááááhááááááááá. Nemhogy feed, de baseball is csak a Tippmix-oldalakon. De ne gonoszkodjunk, az [origo]-nak vannak MLB hírei.

Major League Baseball

Ha követed a kinti eseményeket, netán kedvenc csapatod is van, akkor feliratkozhatsz az egyes csapatok hírcsatornáira vagy akár az MLB.com összes hírére.

Kedvenc MLB csapatod

Ez kicsit több utánajárást igényel, de megéri, ha autentikus forrásokra vagy kiváncsi. Mindenekelőtt keresd meg a Newseum-on összegyűjtött napilapok listáján csapatod városának napilapjait, klikkolj a honlapjukra, és ha megjelenik a Wikin is emlegetett narancs ikon a címsorban, nyertél. Például, ha a Diamondbacks-nek szurkolsz, akkor az arizonai lapok közül mondjuk az Arizona Republic nevű újság D-backs feed-jét kell behúznod.

Nagy amerikai lapok, tévék, oldalak

A nemzeti időtöltés hírei kiemelt helyen szerepelnek a kinti médiában. Nem is részletezném, nem Nemzeti Sport, felsorolás.

MLBlogs

Viszonylag újabb keletű dolog az MLB portálján, hogy komoly – és fizetni is hajlandó – rajongók blogot indíthatnak náluk. Csapatokra bontva kereshetsz közöttük, a Yanks-szurkolók vannak a legtöbben, aztán egyre kevesebben és kevesebben. A feed meg persze teljesen természetes, ahogy azt egy efféle innovatív cégtől el is várhatjuk.

About: baseball

Brad Marchand sokszoros fantasy league bajnok blogja sok okossággal.

All-baseball

Szakírók, rajongók okfejtései számokkal, statisztikákkal.

Baseball Musings

David Pinto az ESPN Baseball Tonight-nak dolgozott tíz évig, majd blogolni kezdett.

Baseball Think Factory

Személyes kedvencem. Rajongók végignyálazzák a lapokat hírekért, majd chilis szósszal leöntve kommentálják.

Baseball Prostectus

Szakírók mélyen túrnak a statisztikákban.

Basebal Analysts

A statisztikák legmélyén. Ennél mélyebben már nem is lehet.

Biz of Baseball

Mindent a baseball körüli bizniszről. Ahogy az ABBA már megénekelte.

Hardball Times

A legnagyobb nevű szakírók közös blogja. Pénz, játék, statisztika.

Batter’s Box

A kanadaiak nem csak Hollywood-i sztárműsorokat gyártanak a StoryTV-nek, hanem blogot is írnak a baseballról.

Ballbug

A megoldás arra az esetre, ha nem akarsz minden egyes itt is felsorolt linkre feliratkozni, hanem a legfontosabbakra vagy kiváncsi egy helyről összegyűjtve. A Ballbug 5 percenként átfésüli a netet a legfrisebb hírekért nagy magazinokból, helyi lapokból, blogokból.

MLB4U

Szintén egy gyüjtőoldal bloggal, wikivel, fórummal, miegyébbel.

Uni Watch MLB

A blog a sportok vizuális fejldéséről ír, mezek, logók, kártyák, belépők, hirdetések minden korszakból minden mennyiségben.

Baseball America

Mivel még mindig nics információnk Takács Zoltánról, nézzük a többi ifjú titánt. Az ESPN-hez tartozó oldal kimondottan a közép- ill. főiskolai baseball-élet kiugró tehetségeit figyeli, így ha képben szeretnél lenni, hogy kiket is draftolnak a csapatok, etetőbe vele.

Confederation of European Baseball

Hírek a kontinens baseball-életéről.

Japan Times

Hírek a tinibugyi-automaták felkelő nap országából.

Alien loves Predator

Az idegen és a ragadozó jó barátok, és rajonganak a Yankee-dobó Jézusért. Írtunk már róluk.

Fórumok

A fentebb felsoroltakon kívül rengeteg fórumon osztják az észt baseballról, linkek jobboldalt a linkfalon. Itt is megtalálhatod a kedvenc csapatodhoz kapcsolódó topikokat, vagy bármit, ami a témában nap mint nap érdekesnek találsz. Ezekben nem RSS feed-eket használnak, hanem e-mail értesítést.

3 thoughts on “RSS etető

  1. mako G

    A http://www.honkbalsite.com oldalon rengeteg hasznos infót lehet találni, leginkább a holland baseballról, de van itt olasz bajnokság, WBC és sok egyéb is. Pl. most olvastam, hogy Kuba és USA már biztos résztvevői a 2007-es rotterdami ENECO World Port Tournamentnek, vagy 2009-ben az olaszok akarják megrendezni a VB-t, ami extra nagy királyság lenne. Aki tud egy kicsit németül és angolul, megérti a lényeget. 😉