Dobók még mindig

Matsuzaka neve először a World Baseball Classic MVP-jeként vált világszerte emlegetetté, aztán amikor a Red Sox csak a tárgyalási jogáért kifizetett 51 millió dollárt, majd végül leigazolta hat évre 52 millióért, akkor már nem volt ember széles e világon, aki ne tudta volna, hogy ő az a csóka, aki gyroballt dob. Mit? A Big Empire nevű oldal főkolumnistája, A Kapitány egy négyrészes/négyoldalas írásában próbálja megfejteni a titokzatos dobás mikéntjét és hogyanját. Felhasznál mindent: van számítógépes elemzés, QT videó, fizika töménytelen mennyiségben.

Az MLB hazai ászai, mint Barry Zito (SFG » OAK), Randy Johnson (NYY » ARI) vagy Roger Clemens (HOU » NYY, BOS?) átigazolásával kapcsolatban felmerül a kérdés, az Amerikai vagy a Nemzeti Ligában van-e könnyebb dolguk a ligaváltó dobóknak?

Nem kimondottan dobók témában, maximum a rémálmaikban, Sal Baxamusa a Hardball Times-on a tavalyi év inside-the-park homárjait listázza, és elemzi őket videókkal kiegészítve.

És végül, hogy mennyire unatkoznak emberek két szezon között, miközben a körmüket rágva várják már a Spring Training kezdetét, álljanak itt példának a Pastime nevű oldal elemzései, amik nem mást, mint a bírók teljesítményét elemzik kőkomoly grafikonokkal megtámogatva… No comment.

Hasonló témájú cikkeink: