Cápa a pályán

[:hu]Múlt héten az összes átigazolási hírt überelte egy újabb Cubs szerződés. A Ted Lilly, Jason Marquis, Carlos Zambrano és Alfonso Soriano-ra költött több mint 300 milliójuk nem volt elég, és leigazolták Jeff Samardzija-t, a Notre Dame wide receiver-ét. A minek a kijét? Jöjjön Fighting kolléga szakértése:

Jeff Samardzija

Jeff “Shark” Alan Samardzija minden idők egyik legjobb elkapójátékosa a Notre Dame-nál. Majdnem övé az összes rekord, mindezt úgy, hogy az első két évében alig játszott. Aztán edzőváltás, jött Charlie Weis, és hirtelen mindenki megismerte a nevét. A tavalyi fociszezon végén konszenzusos All-American volt, idén “csak” regular All-American. Minden szakértő szerint első körös draft pick lett volna az NFL drafton, ha a foci mellett dönt. De azt senki nem gondolta volna, hogy feladja a focikarriert a baseballért, annak ellenére sem, hogy tavaly a Cubs draftolta. Azt nyilatkozta, hogy tisztában van azzal, hogy nem tudja a két sportot azonos szinten űzni egyszerre, és ezért döntenie kellett. Az biztos, hogy hiányozni fog a focipályáról.

[:][:hu]

Szemléltető videó:

A Notre Dame baseballcsapatában három év alatt a következő eredményekkel dobált jobb kézzel: 240,1 IP, 3,82 ERA, 21-6, 1,33 WHIP, 159 K, .256 BAA. Hét kisligás kezdése után a Cubs egy öt évre szóló 10 millás szerződéssel kínálta meg – részletek. Mivel jelenleg kétdobásos pitchernek tartják (89 mph), sokan max egy nagyon jó reliever karriert néznek ki belőle, de ez majd úgyis kiderül idén a pályán. (A Baseball Analysts videókkal megtámogatva ki is elemzi dobótechnikáját.) Abban viszont mindenki egyetért, hogy a srác – nincs még 22 – jól döntött, amikor a kevésbé fájdalmas és jobban is fizető MLB dobókarriert választotta az iparos NFL helyett.[:]

4 thoughts on “Cápa a pályán

 1. Fighting

  Annyit hozzá, hogy az Irish hazai pályáját tartják az egyetemek egyik legütöbb párti stadionjának.

 2. jani-wan

  hát én meg azt olvastam hogy high end starter lehet belőle. És nagyon jó releiver karrierre nem adnak 10 millát előre!

 3. rr.)

  Ezért is sokallja az árát az, aki csak relivernek nézi (FOX – Dayn Perry). Ez az igazolás is ugyanúgy megosztja a jónépet, ahogy Matsuzaka sem dobott még májer ligás meccsen (Japán ide, Japán oda, mert ez is egy vélemény), mégis megért a Red Sox-nak 103 millert. Legalább lesz minek idén (is) kiderülnie a pályákon 😉 Samardzija két dobása a Notre Dame-os biójában például már három és “fél”. A sztorikat meg nagyjából két-három cikkből dobom össze, lehet hogy kimaradnak hangok innen-onnan.

 4. rsk

  ez nem is cápa, inkább gyalogkakukk. egyik jelenetben, ahogy pár méterrel a cél előtt hátranéz és integet az üldözőinek, muhahaha 🙂