Húsvéti baseball-tréning ulmi vendégekkel

A húsvéti hosszú hétvégén az Ulm Falcons csapata edzőtáborozott Jánossomorján. A német társaságnak nem idegen a magyar baseball, már másodszor jártak ‘Somorján, valamint a fővárosban is edzőtáboroztak néhány éve. Három nap alatt három mérkőzést játszottak, és nem mellesleg elfogyasztottak 100 db palacsintát alig 30 perc alatt! A délelőttjeik edzésekkel teltek, aztán jöttek a délutáni felkészülési mérkőzések. Több utánpótlás korú játékossal érkeztek, ami lehetőséget adott egy ifjúsági mérkőzésre is.

A Sólymok első számú felnőtt csapata a Német Regionális Ligában játszik, ez a német harmadosztály.

  • Bundesliga I. /észak-dél/
  • Bundesliga II. /észak-dél/
  • Regionalliga /négy csoport/

A második férficsapatuk a Bezirksligában játszik, ez a hatodik osztály, és két utánpótlás-csapatot nevelnek: 10–13 és 14–16 éveseket.

A baseball-élet ott sem fenékig tejfel, mivel Neu-Ulm elvette a pályájukat, így a szponzorok ugrottak… Kaptak ugyan helyette két focipályát vendéglővel, amit saját maguk üzemeltetnek. A csapat trénere és vezetője Georg Oberts, ha úgy tetszik Oberts Gyuri, aki Pécsről gyerekként került Ulm városába. Alapító tagja az 1989-óta működő klubbnak, ezúton is kívánunk neki és csapatának további sikeres működést.

Link: az ulmiak honlapja.