Hétvégi derbi

Nagykanizsa Ants – Szentendre Sleepwalkers 8:10

Szombaton került sor a Kanizsa és Szentendre közötti alapszakasz-meccsre Nagykanizsán. Csapatunk fele közlekedési problémák miatt csak fél 4-re ért le, így 4 órára kellett a kezdést halasztani, ami a sötétedés miatt problémásnak tűnt, de más lehetőség nem volt. Az Ants főleg az ex Red Ants-ekre építette a csapatát, kiegészítve Raiderrel (Ivanics), Hajdu Lacival és Nagy Gabival, plusz a 100 éves, de még mindig nagyon megbízható Toshikazuval, dobóként pedig Gida (Daróczi) kezdett. Szentendrénél az “öregek” voltak túlsúlyban (Erdélyi, Illés, Nikolits, Németh, Földessy, Halmos, Ágoston), csak a dobó-catcher páros (Gyurcsek-Simonyi) számított a fiatalok közé, Markolt Fábi meg valahol a két generáció között kolbászolt a kettes basen.

Az első két inningben Gida ellen nem ütöttünk, vagy csak a labda mellé, így egy kerek nulla volt a teljesíményünk. A Kanizsa viszont már rögtön az első inningben 2 pontot is ütött, séta, BH, majd újabb base hit révén. A harmadik játékrészben éledezetünk egy kicsit, aminek az eredménye egy pont lett, miközben a remek infield játéknak köszönhetően a “Hangyák” nem csináltak pontot, majd a 4. inningben erős offenzívát indítottunk. Az egészet az én sétám kezdte, és én is fejeztem be, lopáskísérletem csúnya véget ért a kettesen. Közte volt jópár infield error kanizsai részről, több szép base hit és 2 remek bunt szentendrei részről, ami 7:2-es eredményt hozott össze. Az 5-6. innigben Gyurcsek Józsi bácsi kipukkadt, így séták miatt sikerült a Kanizsának előbb 2, majd 3 pontot behozni, Nikolitsnak ismét a 0 out tele pályánál való beállás jutott osztályrészül a dombon, és ebből a “gödörből” majdnem sértetlenül kimászott, csak egy sac flyt követő errorból kapott 2 pontot, így a hatodik végén 8:7 volt az állás.

Ezután Nikó – ahogy azt Óbuda ellen is tette – lehúzta a rolót, mindössze a 9. inningben kapott egy pontot, miután Toshikazu és Darabos szép ütése után Simonyi D. elkezdte kergetni az egyes felé az ütőt, mert azt hitte, hogy strike lett a dobás, és így meg kell érintenie az outhoz. Persze nem lett strike a bíró szerint, a futó a hármasról pedig könnyedén besétált. A túloldalon Nagy Gabi, miután az ötödikben beállt, majdnem olyan hatásosan dobálgatott, mint Nikó, sok szép K -t hegesztett, ettől függetlenül Nikó, Halmos, Erdélyi, Illés ütései révén majd minden inningben sikerült egy-egy pontot csinálnunk, így lett a végeredmény 10:8.

Az észrevételek a meccsel kapcsolatban:

 • Dobás: Gidának megkönnyíti a dolgát a faütő, mivel a kevésbé gyors fastballjait nem tudják messzire elütni, és közben jól tud variálni a csavarttal. A 4. inninget leszámítva remek volt. Valószínűleg viszont előbb kellett volna Nagy Gábort beállítaniuk, mert az ő beállása után már nagyon kevés ütésünk volt, főleg a gyors labdák voltak túl gyorsak a csapatnak, és remek volt a kontrollja is. A 7K melletti egy séta is kíváló mutató. Gyurcsek Peti továbbra is nagyon jó 4 inningig, de hogy többet bírjon, még mentálisan fejlődnie kell, ezt a célt is szolgálta, hogy bent maradt dobni még a 6. inningre is. Nikó ellen viszont szenvedtek a kanizsaiak, 4 inning alatt 6 K és egy séta, valamint csak 2 base hitet sikerült ütniük. Remekül helyezi a szélekre a labdákat és bármilyen strike-ball countnál képes bármelyik dobását a zónába dobni, ami miatt az ütők nem tudnak fölénybe kerülni.
 • Védekezés: Itt egyértelmű a szentendrei fölény, error az infielden csak egy volt, ráadásul több bravúros játékot is láthattunk, Markolt vetődéses kapása a kettesen, vagy Halmos kapása a hármas base mögött, majd szép out az egyesen. A két outfield error viszont ismét túl sok, amire a jövőben oda kell figyelni. Kanizsai részéről éppen a védekezés volt a vereség fő oka. A 6 infield errorból szinte kivétel nélkül pont lett, főleg hármason kell sokat javulniuk, és Nagy Gabi helyére kell egy kettest találniuk, ha ő beáll dobni. Outfielden viszont error nélkül játszottak.
 • Ütés: Hazai részről egy nagyobb ütés volt a left fieldre – sajnos, hogy ki ütötte, erre már nem emlékszem, emellett több okos base hit, ami a jövőre nézve bizatató jel az Antsnek. Raider kiemelkedik, neki nagyon fekszik a faütő, és a gyorsaságát is ki tudja használni. Nálunk ismét a csapat erejét mutatja, hogy majdnem mindenkinek volt base hitje – 8 embernek a 10-ből, ami miatt a dobóknak a teljes ütősorra koncentrálniuk kell, és Illés, Halmos, Erdélyi és Nikó már most megmutatták, hogy faütővel is lehet hosszabb, vagy legalább erősebb line driveokat ütni.
 • Szervezés: Sajnos e téren semmi nem történ, alig volt néző, nem volt zene vagy büfé. Bár gondolom amiatt is, hogy ez csak egy alapszakasz meccs volt.
 • Bírók: Nem volt nagyobb probléma, esemény is csak Gyurcsek Peti megfenyegetése és Nikó leköcsögözése, mindkettő Hajdú Laci által, de ezen nem lepődtünk meg nagyon, egyébként békés, jó hangulatban zajlott a meccs.
 • Jegyzőkönyv: Csak egy apró megjegyzés: Nem került fel a baseballfan-re, hogy a negyedikben engem elkaptak lopás közben, gondolom a catcher úrnak nem esne rosszul, ha ez benne lenne a statijában.

33 thoughts on “Hétvégi derbi

 1. Hami

  Nem vagyunk öregek! Én például most kezdek beérni…
  Köszönjük a tudósítást, és a szakírókat megszégyenítő kommentárt!
  Igen, igen, még!

 2. Fábi

  Én még nem döntöttem el, hogy merre kolbászoljak, a taknyosok vagy trottyosok közé csatlakozam… ja és jó, hogy mondod Miki, Én is szeretném, ha kissebb javítás történne statiban, ha lehetséges. Volt egy bunt single-öm és errornak került be… Oké, legyen, a jegyzőkönyv vezetőnek a döntése, rendben. De akkor sem ronthatja a statit ugyanis a futó 2-ről 3-ra ment én meg safe lettem 1-en Ez minimum egy sacrifise bunt.

  Amúgy pedig: Mikinek sok köszi az újabb beszámolóért, remélem mindenkinek örömére válik. Örülnék, ha minnél több hasonlót tudnánk olvasni, érdekelne, hogy más meccseken hogy történtek/tek az események… Jó lenne tudni, hogy ki csinált meg egy szép out-ot, vagy ki hegesztett óriási ütéseket… stb.

  ahogy azt az öreg bár érésnek indult Hami is mondta: igen,igen még!

 3. Ceti

  Miki!

  Legközelebb a te csapatod negatív megnyilvánulásait és beszólásait is ird be a beszámolóba, vagy ha nem akkor az ellenfelét is hagyd ki. (vagy pedig ird oda az előzményket, hogy miért történtek azok a dolgok), de ezt szerintem már tavaly egyszer megirtam neked.

  Mondjuk nem lepődök meg, mert te mindíg a saját csapatod felé szépíted a beszámolót…….

  Ui: A nevemet pedig tanuld meg helyesen írni.

 4. Gazsi

  Annyit tennék még hozzá az egészhez, hogy Szentendrében nem lép(het)ett pályára Yozo san, mert —-???? japán. Vajon miért van az, hogy amerikaiak, kínaiak, kubaiak, csehszlovákok, Szváziföld lakói pályára léphetnek a magyar bajnokságban – sőt bizonyos japánok is -, de Yozo nem, mert JOCV edző. A JOCV áldását adta a játékéra (eddig ugye ők kérték, hogy ne játszhassanak JOCV edzők), innentől kezdve tehát legkevésbé sem fair, ha mindenki játszhat, csak ő nem. Amúgy merre van az idei versenykiírás?? Hirtelenjében sehol nem találom.

 5. Brecsi

  A Japán edző, mint edző érkezik a Magyar baseball segítségére. Szóval ha játszhat, akkor akármelyik csapatban, pl. nálunk is. Mivel már csak ő van itt egyedül, teljesen nem fair a dolog. Pl. amikor a Somorja is kapott edzőt akkor lett bevezetve, hogy ne játszanak, amikor elmegy tőlük, akkor meg játsszhasson? Tényleg fair?

  Az indok, hogy láthassák játék közben, az sem ül, mert a Szlovák-Magyar bajnokságban annyit játszik, amennyit csak akar, meg tud mutatni mindent. Nem is értem, hogy ha eddig megvoltatok nélküle, akkor miért pont most kellene, hogy játszon?

  De a lényeg, hogy nem játékost kért a Szövetség Szentendrére, hanem edzőt. Így is nagy az előny most már a többi csapattal szemben, hogy nálatok szakember irányítja az edzést, míg máshol “csak” kijelölt személy. Azért nem ugyan az a helyzet vele, mint a többi külföldivel, mert a többi külföldi itt lakik, itt játszik. De Yozot küldték. Remélem érthető a különbség. Nemsokára Liga határozat is lesz erről, hogy továbbra sem engedélyezzük a Magyar bajnokságban és kupában a szereplését. Nem ellenetek hozzuk, hanem a többi csapatért a döntést! Erről amúgy az 1/2006-os VJB határozat ír, mely nem csak arra a szezonra vonatkozik, hiszen dátum nincs benne, hogy ettől meddig.

 6. Gazsi

  Szerintem, más csapatnak is volt lehetősége, hogy “igényeljen” JOCV edzőt. Nem tették. Vagy mert nem érdekelte őket a dolog, vagy mert költségekkel jár(t). Amit Szentendre vállalt. 2004/2005-ig is edzőnek jöttek ide, még sem szúrta senki szemét, hogy játszanak. Az egész “nem játszhatnak” ötlet Masashi-tól és a JOCV-től jött, mondván ők itt edzők. Most ugyanaz a JOCV áldását adta a játékukra.
  Mellesleg most Yozo is itt él és dolgozik.

 7. Brecsi

  Akiknek volt lehetősége azok igényeltek is. Még az is szerencse, hogy Yozo még belefért, hiszen ő az utolsó japán edző hazánkban. És neki is ez az utolsó éve. Több nincs. Sajnos túlléptünk a fejlődő ország kategórián, így nem lehet több ilyen edzőt igényelni. Ezért nem lenne fair!

 8. Földessy Miki

  Hello Brecsi,
  Ez egy lehetséges megközelítés. Másik lehetséges megközelítés, hogy a JOCV biztosít segítséget a magyar baseballnak, amit a magyar baseball elfogad, amennyiben van olyan csapat, amelyik hajlandó kifizetni a segítő lakhatási költségeit. A JOCV a legjobb belátása szerint eldönti, hogy az adott segítő hogyan tud legjobban segíteni a magyar baseballon.
  Pár évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy ne játszanak a misszionárusok, és ezt az itt lévő, köztük a Somorjánál lévő is, tiszteletben tartotta.
  Most a JOCV egy új irányvonalat tart jónak, hogy az itt lévő utolsó japán azzal is segítene a magyar baseballon, hogy néha játszik.
  A Liga pedig ezzel a döntéssel megy szembe, tehát nem veszi figyelembe a JOCV akaratát.
  Az ide érkező japánok a legjobb játékos korban vannak és a kiküldetést is a játéklehetőséggel együtt vállalják, ha csak az őket küldő szervezet másként nem dönt.
  Ez esetben erről nincs szó.
  Ettől függetlenül a magyar baseballnak jobb, ha magyarok dobnak, ütnek, és Jozo sem szeretne minden meccsen főszerepet vállalni, de néha nagyon beállna játszani, hisz csapatunk szerves tagja.
  A “ha eddig megvoltatok nélküle, akkor miért pont most kellene, hogy játsszon?”, kérdés pedig azért nem állja meg a helyét, mert eddig felsőbb utasításra nem játszhattak.
  Egyébként akkor nem volt túl nagy ellenállása, amikor 2 japán is játszott ugyabban a csapatban a magyar bajnokság rájátszásában, tehát a kérdést úgy is lehet nézni, hogy ha akkor játszhattak, akkor most miért nem?

 9. Gazsi

  Folytatnám, mert meg kellett szakítanom. A japán “szakember” számtalan helyen járt tudtommal az országban, hogy segítse a többi (gyerek)csapatot, és azt hiszem, ha kérik máshová is elmegy. Így a “csak nekünk segít és másnak nem”-érv szerintem nem pontos, ráadásul a rezsijét Szentendre állja.
  Játékára pedig azért lenne szükség, mert őszig egy kezdő dobónk (Geri)nincs Magyarországon, ő helyettesíthetné, ha kell. Eddig nem kellett…
  Zanzásítva: Yozo játszana, a JOCV engedi, a liga/szövetség nem. Akit ez -lássuk be valójában érint – a Factory és a Kanizsa. Szerintem Zsoba, Rozi, Ceti vagy Raider nem tiltakoznának (esetleg Gondi Zoli)… Tehát vissza az elejére: más külföldi miért, Yozo miért nem?
  ui: nem, nem érthető a különbség. Aki küldte, annak tökmindegy, hogy edzőként, játékosként, vagy játékos-edzőként működik itt.

 10. Brecsi

  A Szlovák-Magyar ligában akár az összes meccset végig dobhatja. Nem azért jött ide. Sajnos ez lett az elterjedt nézet, hogy igénylünk egy játékost. Ha játékos kell, akkor pl. Ukrajnából, Oroszországból bagóért lehet játékost szerezni, akár “A” csoport szintű dobókat is. Ő edzőnek érkezett, és a Liga ki is fog tartani emelett. Főleg így, hogy az egyik kezdő dobónk kiesett… A BF nél is sajnos kiesett Zsoba, 6-8 hét DL, de megoldják máshogy.
  Képezni, képezni, képezni!!! Végre Gyurcsek kollega rá kényszerül a folyamatos jó játékra, mert nincs más. És ez jó, ha másnak nem is, de neki mindenképpen.

  Zanzásítva: Yozo játszhat az Interligában, mert ott nincsenek szabályok(?), a Magyar Bajnokságban nem! Ennyi. Nélküle is megvertétek a Kanizsát, Óbudát mi kell még több? ezentúl is meglesztek nélküle, a mostani hétvégén pedig két meccsen is szerepelhet Yozo san! Hajrá, csak ügyesen.

 11. Gazsi

  Igen, a Factory megoldhatja pl egy külföldi (Moki) reaktiválásával, mi nem. Pedig Moki se játszani jött Magyarországra.
  A kezdő dobónk hiányán nem azt értettem, hogy van Nikó, GyP , Titi, de ha ők bénák, akkor majd jön Yozo. Sajnos a játékosaink időnként dolgoznak és nem érnek rá. Na, ekkor kellhet Yozo (az más kérdés, hogy ő szeretne játszani).
  De nem is ez a lényeg. Kizárunk egy játékost a nemzeti bajnokságból, azzal az indokkal, hogy ő nem játékosként jött ide, és hogy jobb, mint az átlag magyar játékos. Az előbbi ellen az szól, hogy aki edzőként ideküldte közölte, hogy idén már lehet játékos is. Másrészt akkor kizárhatjuk Jorge-t, Moki-t stb is, mert ők is jobbak, mint a magyarok, és az ő helyüket veszik el a csapatból, hagyván mocsárban poshadni az amúgy élénk fejlődést mutató magyar baseball-t. Hülyeség. Ezen Lausanne-tól Laoszig minden sportbíróság röhögne. De hagyjuk. Úgysem fogunk közös nevezőre jutni.

 12. Brecsi

  Gazsi! Nem azért nem játszhat Yozo, mert külföldi. Van nálatok a másik Japán ember, ő egészen nyugodtan, vagy ha találtok itt élő, dolgozó külföldit akkor ok. A JOCV valószínű egy olyan dologra mondott igent, amiről nem sok fogalma volt, az előzményeket nem ismerte. Ezen rágódhatunk egy darabig, de nincs értelme. Ugyan olyan vita lenne belőle, mint tavaly az érvényes sportorvosi engedélyekből. Szerintetek nem kell, meg baromság, és hurrogunk, a többi csapat szerint meg kell és megcsinálják, ki így ki úgy. Azért vannak a szabályok, hogy betartsuk azokat, nem pedig állandóan valami baromsággal rukkoljunk elő.

  Vegyünk egy egyszerű pédát:
  A JOCV küld az országba mondjuk torna edzőt. Elindulhat a Magyar bajnokságban, csak mert a JOCV megengedi neki, hogy ha akar akkor tornázzon? Megnyerheti? Vicces lenne. Esetleg karate, judó…stb? Ugye, hogy nem. Remélem így már tényleg érthető, még a ti szemszögetekből is.

  Tudom, tudom, Jorge és Moki sem indulhatna a Magyar torna bajnokságban, de egészen másért nem! (pedig de megnéznék egy Moki féle gyűrű gyakorlatot:D) De míg Moki és Jorge élni jött ide és itt is fognak maradni ha minden jól megy, addig Yozot egy szervezet fizeti azért, hogy itt legyen és oktasson, míg ha a szállását ti is finanszírozzátok.

  Szerintem a legtöbb NBI-es, de szinte az összes többi csapatban is akár milyen fura és hihetetlen, de dolgozó emberek, családosok…stb játszanak, tevékenykednek. Ha valaki nem ér rá, akkor pótolják. Nem olyan nehéz dolog ez. Szóval a lényeg, hogy Yozót fizetik, hogy itt legyen, a többi pedig valamiféle tagdíjat fizet, hogy itt lehessen. Ez a nem mindegy!

 13. gazsi

  Értem. Biztos vagyok benne, ha az az egyéni nemzeti bajnokság nyílt, akkor azon Pol Pot-tól, Alex Ferguson-ig bárki versenyezhet, urambocsá’ megnyerheti Borkai, Ónodi vagy éppen Csollány Szilveszter előtt. Mindössze az a furcsa, hogy bárki kiállhat pl 9 hollanddal gond nélkül a magyar bajnokságban, még akkor is, ha mind a 9 edzőként jött ide, amennyiben az adott csapat magánúton hívja ide őket edzősködni és nem mondjuk a JOCV-n keresztül.

 14. Padre

  Baromságot beszélsz Brecsi, de miért is ne.

  Jó ezt olvasni. Nem fair, hiszen ő az utolsó. Meg nélküle is nyertünk kettőt.
  A Milan is most rúgott ki 3 sztárt mert nélkülük is megverték a Mankesztert.
  Ő nem itt él és dolgozik, hanem itt van és edző. Valamint, végső indokként,
  (erre a Csepü-Lapu-Gongyolában 5 köcsög járna): KÜLDTÉK ÉS NEM JÖTT.

  Jóétvágyat mindenkinek.

 15. Ceti

  Ezt a szabályt, hogy JOCV-s edző nem játszhat a Magyar banokságban a Shin, vagy a Shin idejében egy másik edző találta ki pont azért, amit Brecsi irt:”Képezni, képezni, képezni!!!”..
  Mi sem sírtunk, hogy had játszhasson a Shin, utána pedig a Yu, pedig aztán nekünk is égető szükségunk lett volna rájuk.
  És nem azért ne játszon, mert edzőként jött ide, hanem azért, mert ha már egyszer hoztunk egy ilyen szabályt évekkel ezelőtt, akkor azt tartsuk be akkor is, amikor már csak szentendrén van JOCV-s edző. Amikor még nálunk is volt edző, akkor érdekes nem nagyon könyörögött a szentendre a szabály módosításáért.

 16. Brecsi

  Te inkább főzzél !!! 😀 Mi volt ez a legutolsó kiülünk gitározni másfélperc??? Mondjál le!!:D

 17. Imi

  Brecsi,

  1. Azt, hogy a JOCV-s japókat mi célból küldték, azt nem a mi tisztünk eldönteni, hanem a JOCV-é.

  2. A JOCV egyik döntését Liga-szabállyá tenni, majd az azt felülbíráló döntését figyelmen kívül hagyni, sőt, inkompetensek mellébeszélésének bélyegezni – minimum furcsa.

  3. A JOCV-sek kizárása diszkriminatív. Ha már különbséget akarunk tenni pl. egy Jorge és Yozo közt, az épp FORDÍTOTT eredményt ad: Yozot BÁRKI “rendelhetett”, azonos feltételekkel. Jorge (Moki, Toshi, stb.) viszont csak a mázlin múlik.

  4. Mivel mindenki nevezhetett volna rá, lényegtelen, hogy Yozot részben a JOCV fizeti. Egyrészt Yozo még így is pénzébe kerül a csapatnak, Jorge pedig (tudtommal) nem. Másrészt ha pl. Soros György 80%-ban megtámogatná a “rendeljen-bármelyik-magyar-csapat-ukrán-dobót” mozgalmat, akkor már azok sem játszhatnának, mert ő fizeti???

  5.
  Szerintem az idei évben a legjobbak a Szentendre bajnoki esélyei. Nem ehhez van szükségünk Yozó játékára. Itt főleg az elvről van szó, meg hogy a csávó úgy búcsúzhasson majd a magyar baseballtól, ahogy szeretné, és megérdemli.

  Imi

 18. Imi

  Ceti,

  Nem értem a felháborodásodat. Nem is azért, mert Miki írásai szerintem abszolút korrektek – hiszen ezt inkább függetleneknek kéne eldönteni. Hanem azért, mert nyilván tudod, hogy demokráciánknak és jóléti társadalmunknak hála NEKED IS minden jogi, erkölcsi, technikai, stb. lehetőséged adott arra, hogy A) egy bármilyen elfogult összefoglalót írj bármelyik meccsről, B) hozzátegyél mások írásához, kifejtve esetleges ellenvéleményedet, lényegesnek vélt kiegészítéseidet.

  Sőt, most egyenesen megkérlek erre:

  “Mit csinálsz?? Ne dobd már vissza, az a Szentendre labdája!”
  ..hangzott el tőled (NEM viccként) a vasárnapi meccsünkön, miközben egy inning előtti dobálásnál kirepült ladánkért indult az egyik kanizsai szurkoló hölgy. (A teljesség végett: nem sikerült őt lebeszélned.)

  Hát, sok mindent láttam-hallottam már tőled, de itt kicsit elakadt a lélegzetem! … Azért abban még bízom, hogy ha esetleg épp vérző orral fekszik majd egy ellenfeletek, talán a jeget-zsepit nem vered még ki egy csapattársad kezéből.

  De ugyan kérlek, “írd ide az előzményeket, hogy miért történtek a dolgok”, hogy ne legyen egyoldalú az infó. Várva várom.

  Imi

 19. Földessy Miki

  Höhö, én itt a nagy Yozó témában észre sem vettem Ceti kommentjét. Meséld el kedves Hajdu László, hogy mi volt az a megnyílvánulás, amellyen Gyurcsek Peti, aki a világ egyik legbékésebb, legnyugodtabb embere kiérdemelte, hogy magyarázz neki, miután MAJDNEM megdobott. Ez kb . olyan, mintha valaki Gidát, vagy Nagy Gabit vádolná sportszerűtlenséggel ,miközben mind a ketten nagyon sportszerű, kedves csávók.Mert azt értem, hogy Nikónál az nem tetszett, hogy a kelleténél jobban örült, hogy K lettél. . Szívesen várjuk a beszámolódat bármelyik meccs után. Tudod, fikázni könnyű, alkotni nehéz.
  Ja és a center fielden állva nehéz egy objektív néző szemével látni a meccset, sőt még tévedések is vannak a beszámolóban, hisz én csak a baseballfanen lévő számokat látom, nincs nálam ilyenkor a JKV.

 20. Brecsi

  Imi! A kérdés, hogy miért éppen most? 3. éve van itt, amikor majdnem minden csapatnál volt, akkor miért nem? Ez a hajó már elment… Interligában megmutatja…

  Mondjuk érdekes, hogy ahányan írtok mind más indokot ír le, hogy miért kellene, hogy játszon:D (Megmutasson dolgokat, nincs annyi dobó, szépen búcsúzzon…) Lesz még?:D

  Megjegyzem, ha a baseballal úgy általában lenne ennyi remek, alkotó hozzászólás, esetleg tevőleges cselekvés is, akkor már nem itt tartanánk! Amikor készült a Versenykiírás akkor is lehetett volna ötletbörzézni, persze akkor még nem jutott eszébe senkinek, hogy beleírjunk egy olyat, hogy játszhat mondjuk a JOCV embere. Valamiért most lett aktuális, Nagykanizsán, meccs közben. Nem előtte, hanem közben!:D Vicces.

  A lényeg a lényeg, érvek ide vagy oda, ha rajtam múlik, akkor nem fog játszani a magyar bajnokságban, és nem azért mert külföldi, nem azért mert utálom…stb, hanem most, ebben a szezonban már nem lenne fair a dolog. Tudom, hogy szerintetek de, de ez most nem számít. Esetleg amikor a Ligát toborozták, akkor kellett volna kicsit aktívabban… De hát kívülről belelafatyolni mindig könnyebb, felrakjuk a kis szemellenzőnket, belenézünk a csapatunk által kreált csőbe, nehogy észrevegyünk esetleg más álláspontokat, és öntjük rá a maszlagot mindenkire.

  Nektek lenne a legkönyebb. Felmentek a pályára és játszotok. Nem kell semmin gondolkodni, egyeztetni, plussz energiát beleölni, csak játszani. Áldásos állapot.

 21. Hami

  “Megjegyzem, ha a baseballal úgy általában lenne ennyi remek, alkotó hozzászólás, esetleg tevőleges cselekvés is, akkor már nem itt tartanánk!”

  …nem hiszem, hogy ezen a téren Szentendre kullogna leghátul. Tévedek?

 22. Brecsi

  Itt már nem Szentendre és Nagykanizsa vagy akármi csapat. A Liga elnöke sem az Astros, hanem én személy szerint. Az én szabadidőm, energiám van benne, plussz még nagyon sok dologban. Ha az itt kommentelő reklamálók is kb. ennyit beletennének (szeméyesen!) akkor nem itt tartanánk.

 23. Ceti

  Imi!
  Te aztán egy igazi fair play játékos vagy. Csak nem tudom akkor, hogy ki szokta blokkolni az egyes bázist(ami tilos), hogy ne tudjon az ellenfél visszacsúzni, ki szokott az ellenfél lábára rácsúszni, ki szokta az ellenfél fogát kitörni stb…..
  “Mit csinálsz?? Ne dobd már vissza, az a Szentendre labdája!”>> ezt pedig poénnak szántam, és nálunk mindenki annak vette, még nevettünk is a kispadon, csak éppen te vagy ……, aki nem tudja értékelni a poénokat.

  Miki!
  Elfelejtettétek, hogy tavaly a “legbékésebb” Gyurcsek&Csabina dobópáros úgy ledobott, hogy 1 hétig nem tudtam mozogni. Erről ennyit

 24. Földessy Miki

  Hi,
  A békés nem jelenti, hogy nem dobnak le embereket, csak azt, hogy nem direkt.
  A ledobás a mi szintünkön benne van a játékban és ezt mindenki felvállalja, amikor felmegy ütni.
  Én eddig egy direkt ledobást láttam, amikor Jimmy Summer eltörte Nikó lábát. Na akkor megérdemelt volna egy alapos verést a köcsög, de Gyurcsek P. és Csubival szemben hepciáskodni nevetséges.
  Továbbra is várom, hogy a mi részünkről mik voltak az előzmények!!!
  Szabályvitákba meg ne bonyolódj Imivel szerintem, mert nem fogsz jól kijönni belőle. A szabályok adta lehetőségek kihasználása (catcher fellőkés, kettes lábára csúszás) pedig benne van a játékban.

 25. Ceti

  Nem vitatkozok, mert ti mindent meg tudtok magyarázni és mindíg nektek van igazatok, mert ti vagytok a nagy szentendre sleepwalkers :DD

 26. rr.)

  Íííííízi véj, emberek, ííízi véj, mert a végén még moderálásra kerül sor 🙂

 27. Brecsi

  Amúgy igaza van roboternek! Ezt a vitát pl. a baseballfan fórumán folytathatnátok, hogy ki dobott le kit és miért és mennyire direkt vagy véletlenül és különben is, ki miért szól be kinek hogyan mekkora?:D

 28. Gazsi

  No milyen jó kis vitát sikerült generálnom ezzel a Yozo üggyel 🙂

  A nagy Szentendre Sleepwalkers-nek ugye akkor is igaza volt és jól járt, amikor a sötétedés miatt félbeszakadt meccset egyedüliként a világon, az ellenfél otthonában kellett megismételni (Kanizsa bajnok);
  vagy amikor Zsoba mellett elsősorban az itt élő és dolgozó, a magyaroknál sokkal jobb Moki és Jorge megnyerte Factory-nak a bajnokságot (nem kisebbítve emellett a többi játékos érdemeit), míg nálunk nem játszhatott Kazu (szegény itt élt és dolgozott, de -pech – JOCV emberként);
  esetleg a tavalyi (egyébként teljesen jogos) pontlevonás a sportorvosikkal, amit valahogy pont velünk szemben sikerült maradéktalanul alkalmazni. Szerintem mindenki tudja, hogy volt olyan büntetlen csapat, ahol szintén nem voltak rendben a sportorvosik, illetve olyan is, ahol a sportorvos csak a papírokat látta, a sportolót nem.
  És még találnék hasonlókat…

  (további viták elkerülése végett, az első kettő példánál NEM ÁLLÍTOTTAM, hogy egy számunkra kedvező (és igazságos) döntés esetén, mi nyertük volna meg a bajnokságot)

  Ami meg a csapatomat illeti – a szabályok adta kereten belül minden durvaságot/köcsögséget bevállalunk, de azon kívül nem jellemző. Illetve, ha mégis akkor nem akarjuk megagyalni a bírót, ha véletlen kiállít tőlünk valakit. És nem akarunk óvni agyba-főbe.

  No kiszemélyeskedtem magam, innentől kezdve én csak olvasok, de nem kommentálok, mert a fentiek igazáról a magam részéről meg vagyok győződve.

 29. Fábi

  Brecsi csak a pontosság kedvéért: A meccs ELŐTT merült fel Yozo játéka.
  Nem KÖZBEN. Még véletlenül sem. Az információ pontosítása végett.

  A vicc az egészben, hogy a meccs egyébként szerintem nagyon sportszerűen zajlott és igazán élvezetesen alakult. Mindenki sajnálhatja, hogy nem látta.

  És magánvéleményemként megfogalmaznám: a szabályok adta kereteken belül a szópárbaj is megengedett. Ha valaki úgy érzi, hogy az ellenfelét keresetlen szavakkal illetve annak teljesítményét befolyásolhatja, tegye.
  Ha a másik szívére veszi, akkor máris elérte célját. Engem speciel hidegen hagy sőt doppingol, ha beszólogatnak… vagyunk ezzel többen is így:)

  Hajrá Szentendre!