Mia’za krikett?


Diving catch krikett-meccsen © Hulton-Deutsch Collection/CORBIS

Annyit gondolom mindenki tud, hogy a krikett fehérbe öltözött sznobok sportja, néha több napig is tart egy meccs, kicsit hasonlít a baseballra, és a világ azon tájain népszerű, ahol a halvérű angol genleman-ek több száz évekre megvetették lábukat – úgymond civilizálni a vadembereket a korona dicsőségére, megalapozni a Brit Birodalom gazdagságát és megfektetni a legjobb csajokat. A The Hardball Times nevű baseball-blog most az ausztrálok győzelmével végződött, és a “tippmix”-gyanús krimivel fűszerezett idei World Cup kapcsán megpróbálja elmagyarázni nekünk a krikett lényegét. Mivel a baseball szabályaival a legtöbben tisztában vagyunk, így összehasonlító elemzésben próbálnak meg rávilágítani a különbségekre.

Ha még ez sem volna elég, az általunk nagyra tartott Peterdi könyv, a Hopp, már értem! is foglalkozik a krikettel egyik fejezetében.

Link: The Harball Times » It’s Not Baseball

3 thoughts on “Mia’za krikett?

  1. marci

    Nekem megvan. Szerintem nagyon jo. Kis bevezeto utan szabalymagyarazat, nagyonis ertheto formaban. Aztan ‘jelenkori’ MLB (az ujoncok fizetese is eleri a $70k-t) infok es kisszotar.
    Amennyire emlexem. De tenyleg nagyon klassz konyv.
    A szerzo egyebkent a kosarlabdaszovetseg (volt?) elnoke?

  2. rr.)

    A google szerint most a Red Bull magyar ügyvezetője 🙂 Szponzorációs megkeresés? Ha ő az 🙂